به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، مهیار خانی مقدم - استاد دانشگاه و مدیر فرهنگی و اجتماعی معاونت فرهنگی دانشگاه گیلان- در گفتوگوی خبری با موضوع بایدها و نبایدهای دوره جوانی اظهار داشت: جوانان مهمترین سرمایه انسانی و نیروی کار جامعه محسوب میشوند که در توسعه کشورها نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه دیدگاه جوان امروز متاثر از تغییرات الگوی خانواده، تحولات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است عنوان کرد: در حال حاضر جوان در اغنای اطرافیان و القای دیدگاه خود دچار نوعی دوگانگی شده است.
خانی مقدم تصریح کرد: جوانان توقع دارند ما به آنان اعتماد کنیم وقت گذاشته و حرفهای آنها را بشنویم از طرفی همه ما در مراحل رشد اشتباهاتی داریم و اگر بخواهیم این اشتباهات را در مقابل یک جوان بزرگ کنیم شکاف بین نسلها افزایش پیدا میکند.
وی مهمترین آسیبهایی که این روزها جوانان را تهدید میکند را هم برشمرد و اذعان کرد: خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید کسی که تکریم نمیشود و عزت نفس ندارد از شر او در امان نباش بنابراین تمامی مصادیقی که در جامعه مشاهده میکنیم نظیر عدم مسئولیت پذیزی و یا اشتغال یکی از عوامل آن این است که جوان به خوبی تکریم نمیشود.
مدیر فرهنگی و اجتماعی معاونت فرهنگی دانشگاه گیلان اضافه کرد: متاسفانه بخشی از برنامههای حوزه جوان نظیر ایجاد اشتغال و ازدواج در قالبهای گذشته باقی مانده است و اقناع کننده نیست هرچند مسئولان در حال تلاش هستند اما توقعات بسیار بالاست.
خانی مقدم دستاورد مجموعه اقداماتی که در حوزه جوانان صورت گرفته را نسبی ذکر کرد و بیان داشت: طبق تحقیقات میدانی انجام شده بخشی از علت عدم ازدواج جوانان به موضوعات اقتصادی مرتبط است اما عوامل اجتماعی، نوع نگاه به زندگی و توقعات از موارد بسیار مهمی است که روی افزایش سن ازدواج تاثیرگذار است.
وی ضمن اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر ورود جوانان به میدان و شتاب گرفتن حرکت عمومی کشور به سوی تحقق چشمانداز روشن انقلاب اسلامی یادآور شد: امروز مقوله ورود جوانان به حوزههای مدیریتی و دولتی نسبت به گذشته رشد قابل توجهی داشته اما همچنان قابل قبول نیست.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: باید در جامعه به گونهای فرهنگسازی شود که یک فرد نخبه خود را جدا از میدان نبیند بلکه باید مسئولیتپذیز باشد و به صورت جهادی ورود کند زیرا مشکلات فعلی جامعه با پشت میز نشینی حل نخواهند شد.
مدیر فرهنگی و اجتماعی معاونت فرهنگی دانشگاه گیلان در ادامه به موضوع فضای مجازی و سواد رسانهای اشاره کرد و افزود: همه ما بر طبق دادههایی که داریم در ذهن خود تصویر ایجاد میکنیم و این تصویر به تصور تبدیل میشود و بر اساس آن یک زندگی شکل میگیرد.
خانی مقدم با بیان اینکه در حال حاضر زندگی برخی افراد و جوانان در فضای مجازی شکل گرفته و فاصله آن با فضای حقیقی بسیار زیاد است اذعان کرد: طبق مقوله سواد رسانهای تحلیل اخبار توسط جوانان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است از سویی باید هر خبری را بسنجیم که با بحثهایی مانند عدالت اجتماعی تا چه میزان نسبت دارد تا بدین ترتیب از وضعیت انفعال خارج شویم.
وی عنوان کرد: جوان امروز به هویت و امید، توانمندی و هنر برای ادامه یک زندگی نیاز دارد از طرفی انتظار است چالشهای اقتصادی با یک تدبیر درست رفع شود اما در کنار اینها ما برای جوانان به یک مهارت افزایی جهت اشتغال، مدیریت هیجان، زمان و ارتباط و تصحیح رژیمهای قضایی و رسانهای نیازمندیم.
وی با تاکید بر اینکه سبک زندگی اسلامی میتواند در تقویت جسم و روح جوانان موثر واقع شود خاطر نشان کرد: یکی از نشانههای عدم سواد رسانهای داشتن اضافه بار اطلاعاتی است که در زندگی فرد هیچگونه تاثیری ندارد بنابراین اگر جوان بتواند با یک مهارت خاص این فضا را مدیریت کند بسیاری از آسیبها کاهش پیدا میکند.
نظر شما