امر به معروف و نهی از منکر شامل همه عرصه های اجتماعی است

حجت الاسلام مهدوی نیا، با تاکید بر ضرورت تقویت ستاد امر به معروف و نهی از منکر، اظهار کرد: بی توجهی به فریضتین امر به معروف و نهی از منک آسیب های جبران ناپذیری در جامعه به دنبال دارد.

حجت الاسلام یونس مهدوی نیا در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، با اشاره به اهمیت امر به معروف و نهی از منکر در دین مبین اسلام، اظهار داشت:  فریضتین امر به معروف و «نهی از منکر از فروع ده‌گانه دین مبین اسلام محسوب می‌شوند و مورد عنایت خاص قرآن کریم قرار دارند.

وی با بیان اینکه فریضتین امر به معروف و نهی از منکر ازاصول عملی اسلام و از مهم ترین و عظیم ترین فرایض دینی است، افزود: آیه های 71 سوره توبه، 41 سوره حج، 110 سوره آل عمران و 60 و 61 سوره یس و... به اهمیت امر به معروف و نهی از منکر تاکید دارد.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان لرستان با بیان اینکه تمام کار‌های نیکو، جهاد در راه خدا در برابر امر به معروف و نهی از منکر چون قطره‌ای در برابر دریای پهناوراست، افزود: خداوند متعال در سوره‌ی آل عمران می‌فرمایند: «کُنتُم خَیرَأمّةٍ أخرجَت لِلنّاسِ تامُرونَ بالمَعروفِ وتَنهَونَ عَنِ المُنکَر»:شما بهترین امت بودید که به سوی انسان‌ها فرستاده شدید تا امر به معروف و نهی از منکر نمائید.

 

وی با بیان اینکه در نگاه امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام امر به معروف و نهی از منکر جایگاه ممتاز و ویژه‌ای دارد، افزود: امام علی (ع) فریضتین امر به معروف و نهی از منکر را عنایت دین، قوام شریعت و با فضیلت‌ترین اعمال بندگان خدا توصیف می‌نماید که حتی از جهاد در راه خداوند نیز بالاتر است.

_ دلیل بی توجهی بسیاری از نخبگان و خواص جامعه نسبت به امر به معروف و نهی از منکر چیست؟

حجت الاسلام مهدوی نیا بیان کرد:  یکی از پدیده های اجتماعی-فرهنگی که نقش بسزایی در رشد جامعه و افراد دارد امر به معروف و نهی از منکر است که بی توجهی به آن آسیب های جبران ناپذیری در جامعه به دنبال دارد.

وی خاطرنشان کرد: شاید بتوان گفت  نداشتن آگاهی از قوانین امر به معروف و نهی از منکر، اهمیت این فریضه و احساس مسئولیت و برخورد نامناسبی افراد در مقابل آمر به معروف از جمله عوامل غفلت از این فریضه در بین برخی از نخبگان و خواص است.

دبیرستاد امر به معروف و نهی از منکر استان لرستان ادامه داد: به نظر می رسد اعتلای سطح بینش اجتماعی از طریق بالابردن سطح معرفت عمومی در بین جوانان راهکاری برای افزایش حساسیت عمومی نسبت به این فریضتین است.

حجت الاسلام مهدوی نیا با تاکید بر ضرورت گفتمان سازی فریضتین امر به معروف و نهی از منکر در جامعه، اظهار کرد: افزایش مشارکت، اجتماع دربین جوانان برای تحقق این مهم، ایجاد بستر‌های اجتماعی مناسب برای الگوپذیری نسل جوان، رعایت موازین شرعی و اخلاقی در حین اجرای امر به معروف و نهی از منکر، استفاده صحیح از ابزارها و کیفیت بخشی نقش رسانه‌های تبلیغی از شیوه‌های  ترویج  گفتمان سازی امر به معروف و نهی از منکر در جامعه است.

_ در صورتی که امر به معروف و نهی از منکر وجود نداشته باشد، چه مشکلاتی گریبان جامعه را می گیرد؟

حجت الاسلام مهدوی نیا با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر یکی از مهم ترین و حساس ترین تعالیم دین مبین اسلام است، اظهار کرد اگر در مورد اجرای این فریضه شرعی و منطقی کوتاهی کرده و توجه لازم را نداشته باشیم، به طور قطع در اداره فرهنگی جامعه نیز با مشکلات بسیاری روبه رو خواهیم بود.

وی  با بیان اینکه مهم ترین هدف تعلیم و تربیت اسلامی رسیدن به حیات طیبه و قرب الی الله، افزود: تربیت اسلامی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی در جامعه محقق نمی شود مگر با تبیین دقیق امر به معروف و نهی از منکر و برای رسیدن به این مهم لازم است روش‌های صحیح امر به معروف و نهی از منکر در بین آحاد مختلف مردم نهادینه شود.

وی با اشاره به توطئه های فرهنگی دشمنان، افزود: در اغتشاشات اخیر، مشاهده شد، که دشمن با ایران اسلامی آشکارا مبارزه می کند و هدف از همه توطئه های دشمنان، اسلامیت ایران اسلامی است.

حجت الاسلام مهدوی نیا خاطرنشان کرد: ترویج و نهادینه سازی امر به معروف و نهی از منکر بستر صیانت از ارزش هاست و باید این مهم دربین اقشار مختلف مردم  بویژه نسل جوان و نوجوان جامعه نهادینه شود.

_ از دیدگاه شما عرصه های امر به معروف و نهی از منکر چیست؟

دبیرستاد امر به معروف و نهی از منکر لرستان با بیان اینکه اگر به این فریضه مهم در جامعه عمل و توجه شود، مابقی فرایض نیز اجرا می‌شود، گفت: یکی از اصولی که در اسلام به عنوان اصل بقای اسلام معرفی شده همین فریضه امر به معروف و نهی از منکر است که باید به آن توجه شود.

حجت الاسلام مهدوی نیا افزود: بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب امر به معروف و نهی از منکر حوزه ‌های مختلف،  متنوع و متعددی دارد و یکی از مهمترین آنها مربوط به عملکرد مسؤولان اجرایی است.

وی با بیان اینکه  امر به معروف و نهی از منکر شامل همه عرصه های اجتماعی است، افزود: حجاب و عفاف، پیشگیری از مفاسد اجتماعی، پیشگیری از مفاسد اقتصادی و.... شامل بخشی از عرصه های امر به معروف و نهی از منکر است.

حجت الاسلام مهدوی نیا ادامه داد: عرصه های امر به معروف و نهی از منکر شامل اجتماعی، اداری، اقتصادی، بهداشت و درمان، تعلیم و تربیت، تفریحات سالم و ورزش، عفاف و حجاب، حقوقی، فرهنگی، کارگری، گردشگری، مبارزه با انواع مفاسد، محیط ‌زیست، مهندسی، هنر و رسانه است.

شما بهترین راه برای گسترش امر به معروف و نهی از منکر در جامعه را چه می دانید؟

حجت الاسلام مهدوی نیا با بیان این‌که امر به معروف و نهی از منکر باید مثل نماز مورد توجه قرار گیرد، چرا که همه مسلمان در زمینه امر به معروف و نهی از منکر مسئول هستند، ابراز کرد: باید در زمینه نهادینه شدن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اقدامات اساسی صورت گرفته شود.

وی با اشاره به رویکرد ستاد امر به معروف و نهی از منکر در راستای راه اندازی شورای امربه معروف و نهی از منکر در ادارات، نهادها، مساجد، محلات، اصناف و... گفت:موضوع امر به معروف و نهی از منکر در هر کدام از این موارد به صورت تخصصی دنبال می شود.

دبیرستاد امر به معروف و نهی از منکر استان لرستان خاطرنشان کرد: تقویت ستاد امر به معروف از مهم ترین راه های ترویج و نهادینه سازی فریضتین امر به معروف و نهی ازمنکر در جامعه است.

حجت الاسلام مهدوی نیا با بیان اینکه باید در راستای تحول و جهش قابل توجه در ترویج گفتمان این دو فریضه الهی در جامعه تلاش شود، یادآور شد: شورای امر به معروف در برای رفع معضلات و مشکلات مردم و ترویج ارزش های دینی تلاش می کنند.

وی با اشاره به اهمیت آموزش در راستای ترویج فریضتین امر به معروف و نهی از منکر افزود:هرچقدر که به گسترش و فرهنگسازی امر به معروف بپردازیم، نیاز داریم افرادی به‌صورت خودجوش و مردمی در حوزه‌های مختلف به امر و نهی بپردازند.

حجت الاسلام مهدوی نیا بیان کرد: این افراد باید با دریافت آموزش های لازم، در حوزه‌های مختلف فقهی سررشته حداقلی داشته‌باشند تا بتوانند در هنگام امر و نهی به‌خوبی به شبهات به‌شکل مناسبی پاسخ دهند.

دبیرستاد امر به معروف و نهی از منکر استان لرستان اظهار کرد: تشکیل شورای امر به معروف و نهی از منکر، آموزش های لازم کارکنان با این موضوع، تشکیل حلقه های تذکر لسانی، استفاده از معتمدین برای تذکرات احتمالی، تشویق آمرین به معروف و ناهیان از منکر، تهیه و توزیع پیام ها و بروشورهای با این موضوع در بین مردم بویژه مسافرین بخشی از برنامه های ستاد امر به معروف و نهی از منکر در راستای ترویج این فریضتین در جامعه است.

کد خبر 1255771

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha