لزوم استفاده عالمان دینی از تبلیغ نوین/ تولید۴۰ داستان صوتی با محتوای دینی در حوزه علمیه

حجت الاسلام استوار با بیان اینکه تبلیغ نوین و استفاده از رسانه یکی از راهبردهای عالمان دین و حوزه های علمیه است گفت: حدود ۴۰ داستان صوتی با محتوای دینی در حوزه تولید شده است.

«حجت الاسلام محمد استوار میمندی»، مدیر مجتمع آموزشی پژوهشی تبلیغ حوزه های علمیه در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: یکی از رسالت های مهم حوزه های علمیه انتقال مفاهیم دینی به مردم است. تبلیغ که یکی از ماموریت های مهم عالمان دین است و خداوند هم در قرآن کریم می فرماید: «الَّذِينَ يُبَلِّغُونَ رِسالاتِ اللَّهِ وَ يَخْشَوْنَهُ وَ لا يَخْشَوْنَ أَحَداً إِلَّا اللَّهَ وَ كَفى‌ بِاللَّهِ حَسِيباً »  (كسانى كه پيام‌هاى الهى را ابلاغ مى‌كنند و از خدا مى‌ترسند، و از هيچ كس جز خدا بيم ندارند، و خداوند براى حسابرسى كافى است). در واقع تبلیغ رسالات الهی یعنی انتقال معارف دینی، توحیدی، محتواها و مفاهیم مرتبط با عرصه دین به مردم و جامعه است.

 

وی در ادامه با بیان اینکه محتوای دین در مرحله اول اعتقادات، مباحث معرفتی و اصول دین است؛ اظهار کرد: بنابراین دین اسلام مجموعه ای از هست ها، نیست ها و اعتقادات را دربر گرفته است که هر شخصی به عنوان یک مسلمان لازم است با آن اعتقادات آشنا شود؛ ضمن اینکه بایستی بررسی و تحقیق کرده و به نتیجه برسد.

 

حجت الاسلام استوار در ادامه افزود: همان طور که پیروان دیگر ادیان و کسانی که مسلمان نیستند هم نیازمند آشنایی با معارف اسلامی هستند، یعنی انتقال محتوای دین اسلام هم یک نیازی است که مسلمانان به آن نیاز دارند( نیاز درون دینی) و هم نیازی است که غیر مسلمانان به آن نیاز دارند (نیاز برون دینی و انسانی). لذا انسان در مسیر حرکت تکاملی خود نیازمند این است که حقیقت را بیابد و به دنبال حقیقت برود. اسلام هم حقیقتی است که عالمان دین وظیفه خود می دانند که این حقایق را به دیگران انتقال دهند.

 

لزوم استفاده عالمان دینی از فناوری های نوین

مدیر مجتمع آموزشی پژوهشی تبلیغ حوزه های علمیه تصریح کرد: نکته دیگر این است که از قدیم «منابر» یک روش و قالب سنتی برای انتقال محتوای دینی به مردم بودند. منبرها یک قالب سنتی بودند که پیوسته عالمان دین برای انتقال محتوای دینی به مردم و جوانان از آن استفاده می کردند. لذا امروز با توسعه و گسترش ارتباطات و با روش های نوین و قالب های جدیدی که پیش روی بشر قرار گرفته، قالب ها و روش های دیگری هم در اختیار اندیشمندان و عالمان جهت انتقال محتوای خود قرار گرفته است، بنابراین نیاز است که عالمان دین هم از این ابزارها و قالب ها استفاده کنند.

 

تبلیغ نوین و استفاده از رسانه یکی از راهبردهای عالمان دین

وی با بیان اینکه امروز تبلیغ نوین و استفاده از رسانه یکی از راهبردهای عالمان دین و حوزه های علمیه است، ادامه داد: حوزه علمیه به عنوان تنها نهادی که به صورت متمرکز محتوای دینی را از منابع اصیل خود یعنی قرآن، سنت و عترت پیامبر(ص) استخراج می کند، وظیفه خود می داند که در مواجهه با شبهه ها و هجمه های مختلف اعتقادی، اخلاقی و فرهنگی از مردم پاسبانی فرهنگی، معرفتی و عقیدتی بکند و در کنار روش های سنتی که هنوز هم در حوزه اصالت دارد، روش های نوین هم در دستور کار قرار گرفته است.

 

حجت الاسلام استوار بیان کرد: مجتمع آموزشی، پژوهشی تبلیغ حوزه های علمیه که متشکل از شش مرکز، مدرسه و واحد آموزشی پژوهشی و تبلیغی است، اهتمام جدی به تربیت نیروی انسانی توانمند، متخصص و کارآمد دارد تا هم بتواند نیازهای معنوی، اخلاقی و دینی مردم را تامین  نماید و هم بتواند قالب های انتشار خود را همگام با تحولاتی که در عرصه داخلی، خارجی و بین المللی رخ می دهد را بروزرسانی کند.

 

وی در ادامه افزود: لذا یکی از مراکزی که ذیل مجتمع آموزشی، پژوهشی تبلیغ حوزه های علمیه قرار دارد، مرکز تبلیغ مجازی حوزه است که با همکاری وزارت ارشاد مکان خوبی در اختیار مرکز فضای مجازی حوزه علمیه قرار گرفت و دوستان ما در مرکز فضای مجازی با بخش های مختلف تولید محتوا، انیمیشن سازی، موشن سازی و زبان های خارجی حتی مباحث مشاوره در نمایشگاه رسانه های دیجیتال حضور فعال یافتند.

 

مرکز فضای مجازی تجلی توجه جدی حوزه های علمیه 

مدیر مجتمع آموزشی پژوهشی تبلیغ حوزه های علمیه اظهار کرد: بنابراین مرکز فضای مجازی تجلی توجه جدی حوزه های علمیه و مخصوصا مدیر حوزه های علمیه حجت الاسلام اعرافی به مسئله فضای مجازی است، غفلت از اینکه امروز فضای مجازی تبدیل به یک حقیقتی از زندگی مردم شده، کار درستی نیست،چون امروزه اذهان و باورهای مردم با فضای مجازی شکل می گیرد، امیدواریم که با فعالیت های مجاهدانه ای که مبلغان ما در عرصه فضای مجازی به صورت جهادی و با حداقل ها فعالیت می کنند، ما شرمنده مردم نشویم و بتوانیم محتوای دین مبین اسلام را به طور دقیق و صحیح و با قالب های به روز و جذاب در اختیار مردم قرار دهیم.

 

وی با اشاره به ساخت انیمیشن های دینی تصریح کرد: یکی از روش های  ما در در ارایه محتوا در مرکز تبلیغ مجای، تولید انیمیشن است، هم انیمیشن های دو بعدی و هم انیمیشن های سه بعدی، انیمشین دو بعدی مانند مجموعه بگو مگو که در واقع یک انیمیشن سه دقیقه ای است که با موضوع آسیب های اجتماعی و نظام اولویت هایی که دارند، تولید برنامه می کند و مخاطبان خوبی را هم توانسته برای خود جذب کند. در حوزه انیمیشن سه بعدی هم دوستان ما در مرکز تبلیغ مجازی حوزه علمیه اقدامات خوبی انجام دادند که یکی از نمونه های آن در جام جهانی رونمایی شد که یکی دو قسمت انیمیشن فوتبالی بود که تیم ایران در مقابل تیم آمریکا قرارگرفت (ترامپ موشک شد و توسط تیم ایران به زمین نشست). این کار حرفه ای طلبه های ما در مرکز تبلیغ مجازی بود.

 

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در حوزه طراحی بازی های رایانه ای هم دوستان ما فعالیت های خوبی انجام دادند، ضمن اینکه گام های اولیه را برداشتند و در حوزه مطالعه، زمینه سازی و مقدمه چینی است.

 

تولید 40 داستان صوتی با محتوای دینی

وی با اشاره به ساخت انیمیشن با داستان های قرآنی تصریح کرد: کلیپ های صوتی که دوستان ما در حوزه داستان های قرآنی در تبلیغ مجازی تولید کردند، نزدیک 40 داستان صوتی  است که در کانال های مربوطه بارگزاری شده است.

 

 

 

 

 

کد خبر 1255809

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha