به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان،مهدی بیاتی، دبیر کارگروه زیست عفیفانه شورای فرهنگ عمومی کشور، امروز 14 اسفندماه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان زنجان با تبریک اعیاد شعبانیه با بیان اینکه جنگ حوزه عفت و برهنگی و با حیایی و بی حیایی در طول تاریخ ادامه خواهد داشت، گفت: در این حوزه سیاست گذاری بی شماری شده است ولی باید به تفاوت سیاست گذاری و حکمرانی توجه داشت در موضوع حکمرانی، اقتضائات زمان و لحظه را در نظر می گیریم و طرح بحث می کنیم.
وی با بیان اینکه متاسفانه سرمایه اجتماعی کاهش یافته و باید مراقبت کنیم، گفت: هر مناقشه ای که بخواهد مشارکت اجتماعی را کاهش دهد مورد توجه قرار دهیم. موضوع حجاب نیز از این مقوله ها است و برای این نیاز به مهندسی داریم.
حجت الاسلام بیاتی ادامه داد: مساله عفت عمومی موضوعی است که از آن نمی توانیم کوتاه بیاییم چرا که استدلال ما مبتنی بر وجه تمدنی و خواستگاه فرهنگ ایرانی ماست. اسلام وجه دوم ما است و در سوره نور و احزاب خداوند حجاب را واجب کرده است و استدلال سوم نیز وجه سیاسی و اجتماعی و رعایت محرم و نامحرم مورد تاکید است.
وی اضافه کرد: ما در ایران قائل به ولایت فقیه هستیم و مقام معظم رهبری به موضوع حجاب تاکید دارند ایشان در بیانات خود به مساله عفاف نیز تاکید دارند.
بیاتی به بیانات رهبری در جمع فعالان مردمی عفاف و حجاب در سال 97 اشاره کرد و افزود: در شورای فرهنگ عمومی یک کار تحقیقی در کل کشور انجام شد و در تمام استان ها آمار حجاب در سطح ملی نطر سنجی و رفتار سنجی شد که نتایج نشان می دهد در سال 91 حدود 65 درصد از مردم بر رعایت حجاب تاکید کردند و 44 درصد حجاب را رعایت می کردند و در پاسخ به سوال اینکه حجاب چه تاثیری منفی در جامعه دارد، در سال 91 حدود 86 درصد بر تاثیر منفی حجاب و در سال 99 حدود 71 درصد به این تاثیر باور دارند.
وی به راهکارهای برون رفت از وضعیت فعلی اشاره کرد و گفت: گروهی معتقدند ایستادگی بر رعایت حجاب حتی به قیمت تقابل با مردم و گروهی به و آزادسازی مغتقد هستند ولی ما حکمرانی در حوزه عفاف و حجاب براساس راهبردهای زیست عفیفانه پیشنهاد می دهیم.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: ایستادن در نقطه اجماع و فهم اکثریت، عدم تلقی عقب نشینی درحوزه حجاب و عفاف، اقدامات سلبی باید در منظر عموم قابل دفاع باشد، اجرای قاطعانه اقدامات حتی در خصوص وابستگان به حکومت، ضمانت اجرایی دستورالعمل ها، توجه به میزان تمکن بخش های مختلف نظام و حمایت از فعالیت های مردمی هوشمند. از اصول و قواعد این راهبرد است.
بیاتی با اشاره به اینکه اگر مردم را در حوزه حجاب آموزش دهیم مردم وارد میدان عمل می شوند چرا که جریان مردمی به شدت مهم است، گفت: چرخش گفتمانی از حجاب شرعی به امنیت و آرامش خانواده، دسترس پذیری به پوشاک عفیفانه ارزان و با کیفیت در سطح اجتماع. اثرپذیری تعزیر و درمان نسب به افراد فوق هنجارشکن. در حدزه کارمندان حجاب شرعی معیار است. توسغه نطارت مردمی درحوزه عفاف و حجاب و توسعه یک حس خوب در سطح تهران و کشور از راهبردهاست.
وی با یادآوری اینکه نباید اجازه بهم خوردن امنیت خانواده را با تریوج بی حجاب در جامعه داد، گفت: کاررسانه ای و گفتمان سازی در این حوزه مهم است. همچنین بودجه های استان ها باید در این حوزه هدایت شود.
دبیر کارگروه زیست عفیفانه شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه طرح پوشاک ساعد و خدمات برای ایجاد بستر عرصه پوشاک عفیفانه با قیمت مناسب اجرا می شود، گفت: اجازه مطالبه گری و کنشگری به مردم بدهیم و مردم در حوزه نطارت به ما اگاهی دهند.
نظر شما