به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، هاشم ناظمی جلال _مدیرکل آموزش و پرورش کردستان_ در دومین نشست شورای هماهنگی، پشتیبانی و توسعه آموزش و پرورش استثنایی تلریک و تهنیت اعیاد فرخنده شعبانیه اظهار کرد: امید است که با بهرهگیری از فیوضات ماه رجبالمرجب و شعبانالمعظم آماده ماه میهمانی خداوند شویم.
وی خدمت به دانشآموزان با نیازهای ویژه را ارزشمند و دارای برکات معنوی زیادی دانست و افزود: اعضای شورای معاونین ادارهکل با بکارگیری امکانات موجود، تعامل و ارتباط مستمر با اداره آموزش و پرورش استثنایی داشته باشند و ظرفیتهای مختلف در ارائه خدمت به این دانشآموزان را احصاء و پیگیری کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان گفت: پیگیری اختصاص فضای مستقل به مدرسه اتیسم در شهر سنندج از مهمترین اولویتها است که با همکاری مدیریت نواحی یک و دو آموزش و پرورش شهرستان سنندج و عملیاتی شدن آن بسیاری از مشکلات این دانشآموزان و خانوادههای آنان رفع میشود.
ناظمی جلال با تاکید براهمیت برگزاری فصلی جلسه شورای هماهنگی، پشتیبانی و توسعه مدیریت آموزش وپرورش استثنایی، تصریح کرد: نظارت حداکثری بر اجرای مصوبات، پیگیری و تلاش جدی برای تحقق اهداف در برنامهریزهای اعضاء لحاظ شود.
دانشآموزان تلفیقی فراگیر در مدارس غیر دولتی رایگان تحصیل میکنند
طالب محمدی، رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان کردستان گفت: دانشآموزان تحت آموزش تلفیقی فراگیر در مدارس غیر دولتی وغیر انتفاعی استان رایگان تحصیل میکنند.
رئیس آموش و پرورش استثنایی استان، آموزش و پرورش استثنایی را تخصصیترین بخش آموزش و پرورش دانست و افزود: دانشآموزان با نیازهای ویژه مستحقترین قشر برای خدمت هستند.
وی با اشاره به فعالیت 540 نفر از عوامل اجرایی در مدارس با نیازهای ویژه استان گفت: ۶۸ مدرسه مستقل وضمیمه شهری و روستایی استثنایی به یک هزار و518 دانشآموز با نیاز ویژه دختر و پسر در 260 کلاس درس خدمات آموزشی، پرورشی، حمایتی و توانبخشی ارائه میدهند.
محمدی افزود: 502 دانشآموز تحت آموزشی تلفیقی فراگیر و یکهزارو 456 دانشآموز دارای مشکلات ویژه در مدارس عادی و با بهرهمندی از خدمات آموزش و پرورش استثنایی استان تحصیل میکنند.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان با بیان اینکه در مجموع سه هزار 476 دانشآموز با نیازهای ویژه از خدمات آموزش و پرورش استثنایی استان بهره میبرند، گفت: به همت اداره مدارس غیردولتی و مشارکتهای مردم ادارهکل آموزش وپرورش استان دانشآموزان تحت آموزش تلفیقی فراگیر در مدارس غیر دولتی وغیر انتفاعی رایگان ثبت نام میشوند.
محمدی در ادامه با اشاره به برنامه ریزی عملیاتی در سطوح مختلف وبرشمردن ده شاخص اصلی عملکردی آموزش و پرورش استثنایی استان افزود: عناوین برنامه عملیاتی نیز جهت اجرا در قالب 47 برنامه اصلی به شهرستانها ومناطق ابلاغ شده است.
رئیس آموزش وپرورش استثنایی استان کردستان گفت: شیوه نامه نظارت و راهنمایی شامل کلیه اقدامات نظارتی این اداره در ابعاد و سطوح مختلف به انضمام ابزارهای نظارتی مربوط می باشد که با اجرا و بازخوردهای مناسب به ارتقای کیفیت آموزشی وپرورشی تدوین شده است.
وی به دستاوردهای مهم برون سازمانی اداره استثنایی در انعقاد قتفاهم نامه با اداره کل بهزیستی، ادارهکل فنی وحرفهای، کانون پرورش فکری، معاونت بهداشتی ادارهکل و شورای اسلامی شهر سنندج اشاره کرد و گفت: همچنین تفاهم نامه تدوین برنامه عمل با معاونتهای تربیت بدنی و سلامت، پرورشی و فذهنگی، سوادآموزی و آموزش ابتدایی منعقد شده است.
محمدی با اشاره به پوشش صد درصدی نوآموزان استان در برنامه ملی سنجش تصریح کرد: همچنین در پوشش تحصیلی مراجعان دچار مشکلات ویژه یادگیری به مراکز آموزشی وتوانبخشی اختلالات یادگیری در سال هدف 1402-1401 هم صد در صد جامعه هدف تحت پوشش قرار گرفتند.
وی افزود: جشنواره تولید محتوای آموزشی ویژه دوره دوم متوسطه کار دانش خاص، جشنواره ایدهها، تجربیات برتر و خلاقیت ویژه مدیران و کارشناسان، جشنواره الگوهای برتر یاددهی -یادگیری، جشنواره مهارتی ویژه دانشآموزان پایه دوازدهم کار دانش خاص وجشنواره نوجوان خوارزمی که برای اولین بار به دانش آموزان با نیازهای ویژه تعمیم داده شده در آموزش وپرورش استثنایی استان در حال برگزاری است.
رئیس آموزش وپرورش استثنایی استان با اشاره به فرصت ها و قوت های این حوزه ارزش معنوی آموزش وپرورش استثنایی را عبادت در فرهنگ ملی ودینی عنوان کرد وافزود: چالشها و مشکلات این حوزه با مشارکت یکپارچه و نظامند با سایر دستگاه ها وبهره گیری از ظرفیتهای درون وبرون سازمانی تا حد قابل توجهی مرتفع میشود.
وی با تاکید بر ضرورت تشکیل این شورا به منظورهم افزايي، پوشش تحصيلي حداكثري، ارائه خدمات مناسب وكافي به تمامي افراد خاطر نشان کرد: سیاست های اجرایی و فرایندهای کلیدی نظام حکمرانی و اداره امور آموزش وپرورش استثنایی نیز با هدف ایجاد یکپارچگی و هماهنگی در اهداف و فعالیتها ابلاغ شده است.
محمدی در پایان خواستار توجه وعنایت ویژه به مدارس استثنایی ودانش آموزان با نیازهای ویژه ،هدایت خیرین مدرسه ساز به سوی مدارس استثنایی، مناسب سازی مدارس پذیرا، دسترسی معابر منتهی به مدارس،اختصاص فضای مستقل به مدرسه اتیسم توسط یکی از نواحی 2 گانه آموزش وپرورش شهرستان سنندج، اختصاص فضای مناسب به مراکز آموزشی وتوانبخشی مشکلات ویژه یادگیری با توجه به تغییر ساختار در رویکرد جدیدوتکمیل وتحویل 2 پروژه مهم سالن ورزشی شهرک نور و مدرسه نوآوران واقع در شهرک نور شد.
مناسب سازی در بعد فرهنگی زیرساختی است
نصرالله ابراهیمی مشاوراستاندار در امور معلولین گ نیز اعلام کرد: مناسب سازی متناسب با نیاز جامعه معلولین باید در دو بعد فرهنگی واجتماعی مورد توجه قرا گیرد.
وی با بیان زیرساختی ومهم بودن بعد فرهنگی مناسب سازی، افزود: مناسب سازی فرهنگی بر مناسب سازی فیزیکی ارجحیت دارد.
ابراهیمی باز آموزی معلمین رابط در مدارس عادی و آموزش مدیران مدارس پذیرای دانش آموزان با نیازهای ویژه را مهم عنوان کرد وگفت: توانمندسازی، ارتقا وبروزرسانی دانش معلمان در خصوص آموزش وتامین نیازهای ویژه این دانش آموزان ضروری است.
مشاور استاندار در امور معلولین افزود: یکی از دستاوردها وشاخص های آموزش وپرورش استثنایی حضور دانش آموزان با نیازهای ویژه در مدارس عادی(فراگیرسازی) است که باید حفظ وتعامل این دانش آموزان با هم سالان خود تقویت شود.
ابراهیمی فرهنگسازی بین دانش آموزان عادی بهمنظور پذیرش دانشآموزان استثنایی را دارای اهمیت دانست و افزود: امروزه نگاه جامعه به بحث معلولیت نسبت به سالهای گذشته تغییر کرده وباید تلاش کنیم تا حد امکان آنها را به جامعه نزدیک کنیم.
وی تصریح کرد: تلاش داریم طرح تعامل با معلولین در مراکز پیش دبستانی را اجرایی کنیم و کمیته اجرایی مراکز فنی و حرفهای را دوباره احیا واز پتانسیلهای موجود در خدمت رسانی هر چه بهتر به جامعه معلولین بهرهمند شویم.
نظر شما