تربیت محوری اساس فعالیت در کانون های مساجد است

باغبانها گفت: اساس فعالیت ما در مساجد فعالیت تربیت محور است و مخاطب اولیه ما هم نوجوانان هستند و در واقع اصل و اساس کار ما توجه به تربیت در مسجد است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، محمدحسین باغبانها- مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین- در نشست خبری که امروز (دوشنبه ۱۵ اسفند) در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد، بیان کرد: مسجد از گذشته، کارکردهای مختلفی داشته و خانه مردم بوده است به طوری که در حوزه های اقتصادی و اداری هم فعال بوده و امروز این کارکرد کمتر شده است.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین ادامه داد: یکی دیگر از ویژگی های مسجد در گذشته، در بحث خبر و توزیع خبر بوده به طوری که در صدر اسلام وقتی می خواستند خبر جدی و مهمی را از حیث دینی و سیاسی اعلام کنند این امر در مسجد صورت گرفت.

 

وی عنوان کرد: مسجد پایگاه جهاد بوده و بسیاری از سپاهیان در دوره های مختلف اسلامی، از مسجد حرکت خود را برای فتح و حرکت های جهادی شروع می کردند و در پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس هم این کارکرد مسجد مشهود بود به طوری که مقام معظم رهبری در فرمایشات شان اشاره داشتند که در دوران دفاع مقدس ۹۴ درصد از رزمنده ها از مسجد برخواسته بودند.

 

* مسجد جایگاهی برای تعلیم و تربیت و سنگری برای ترویج اسلام است

باغبانها اعلام کرد: مسجد جایگاهی برای تعلیم و تربیت و سنگری برای ترویج اسلام است، مسجد فضایی برای آموزش های دینی است و در عین مرکز عبادی بودن، محل خاصی برای فعالیت های فرهنگی است؛ متأسفانه گفته می شود که مسجد از فعالیت هایی که در گذشته داشته و از محور بودن فاصله گرفته است و فعالیت های آن تنها به انجام مناسک دینی خلاصه شده و البته در این حوزه هم در برخی مساجد یک یا دو وعده بیشتر نماز جماعت برپا نمی شود و این نشان می دهد از کارکرد مسجد فاصله گرفته ایم.

 

وی توضیح داد: یکی از اصلی ترین تئوری های حکمرانی در حکومت اسلامی این است که مسجد محور حکمرانی است و در این حالت مشکلات و امورات به صورت محله ای و از طریق امام جماعت مستقر در مسجد مورد رسیدگی قرار می گیرد و این امورات می تواند بحث کارآفرینی تا رسیدگی به مستمندان و مشکلات محله باشد و این امر در واقع کارکرد اجتماعی مسجد است و می تواند ارتباط مردم را با مسجد بیشتر کرده و از طرفی دینداری و تقوای آنها را تقویت کند.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین در ادامه با اشاره به سالروز تأسیس کانون های مساجد اعلام کرد: کانون های مساجد یکی از اجزای مسجد است و مصوبه کانون های فرهنگی هنری در سال ۷۱ در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و مقرر شد در مقابله با تهاجم فرهنگی فعالیت کند.

 

وی گفت: 26 هزار و 500 کانون فرهنگی هنری در سطح کشور داریم که شبکه کانون های فرهنگی هنری مساجد بعد از شبکه بسیج که گستردگی بالایی دارد، گسترده ترین شبکه فرهنگی در کشور است.

 

* فعالیت 385 کانون فرهنگی هنری در مساجد استان قزوین

باغبانها توضیح داد: هدف اولیه کانون های مساجد با توجه به عنوانی که دارند، فعالیت فرهنگی و هنری است و مخاطبان آن هم نوجوانان و جوانان هستند، در استان قزوین ۳۸۵ کانون فرهنگی هنری داریم که حدود ۲۲۰ کانون روستایی بوده و مابقی کانون ها شهری هستند و از مجموع کانون های استان، 30 تا 40 درصد فعال هستند که در مساجد نقش آفرینی می کنند و احیای این کانون ها از مسائل اساسی است.

 

وی گفت: کانون های فرهنگی هنری در سال ۸۰ و ۸۱ فعالیت شان را در استان شروع کردند و در برهه ای اوج فعالیت های کانون ها بود و بودجه ای که وزارت فرهنگ و ارشاد برای این کانون ها در نظر گرقته بود در سال ۸۵ به اوج خود رسید و هر کانونی که شکل می گرفت تجهیزات خوبی به آن تعلق می گرفت تا فعالیت فرهنگی خود را به صورت جدی داشته باشد.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین اضافه کرد: به مرور زمان این بودجه رو به افول رفت تا جایی که در چهار سال گذشته این رقم به صفر رسید و ما شاهد بودیم در این سال ها خیلی از کانون ها به دلیل عدم حمایت مالی، فعالیت شان متوقف شد و تعدادی هم با کمک های مردمی و خیران فعالیت خود را ادامه دادند البته سیاست دولت آقای رئیسی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بازگشت به مساجد است و نگاه جدی به این امر دارند.

 

* انعقاد  تفاهم نامه با مرکز رسیدگی به امور مساجد برای جوان سازی هیئت امنای مساجد

وی با اشاره به برنامه ها و اقدامات صورت گرفته در کانون ها مساجد استان اظهار کرد: یکی از مهمترین برنامه های ما هویت بخشی مجدد به کانون ها بود که در این راستا از 60 کانون بازدید داشتیم و با ۱۰۰ نفر از مدیران کانون ها هم جلساتی را برگزارکردیم.

 

باغبانها اعلام کرد: همچنین تفاهم های مختلفی داشتیم که از جمله این تفاهم نامه ها با جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی برای راه اندازی مدرسه تشکیلاتی محما ( مدرسه حلقه های میانی انقلاب اسلامی) بود که یک شتابدهنده فرهنگی است که قصد دارد با تمرکز بر جوانان مومن مستعد، زمینه رشد و تعالی آنها را برای نقش آفرینی در جایگاه حلقه های میانی در بلند مدت فراهم کند.

 

وی خاطر نشان کرد: تفاهم نامه دیگر ما با مرکز رسیدگی به امور مساجد است و یکی از قدم هایی است که برای هماهنگی ارکان مسجد با هم برداشته می شود و بر این اساس، مدیر کانون های ما اگر شرط سنی لازم را داشته باشند با تائید از سوی امام جماعت و درخواست کانون، عضو هیئت امنا می شوند و این جوان سازی می تواند قدمی برای اتفاقات خوبی باشد که در مساجد می خواهد بیفتد.

 

* فعالیت 100 کتابخانه در کانون های فرهنگی هنری مساجد

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین در ادامه با اشاره به فعالیت کتابخانه های کانون های مساجد اظهار کرد: از دیگر ویژگی های کانون ها، کتابخانه های کانون مساجد است که 100 کتابخانه داریم که این کتابخانه ها بین ۲ تا ۱۸ هزار کتاب دارند و برخی از کانون ها فضای مطالعاتی هم دارند که این فضاها به ویژه در روستاها و مناطق محروم بسیار ارزشمند و قابل استفاده است.

 

وی اضافه کرد: ما در سال جاری برنامه های مختلفی را برگزار کردیم که برگزاری دوره صراط، کارگاه تخصصی مدیریت اینستاگرام، دوره مدرسه هنر و رسانه، دوره  آموزشی خانواده متعالی، چالش ها و مسابقات مختلف و غیره از جمله این برنامه ها بوده است.

 

باغبانها یادآور شد:  گروه های سرود یکی دیگر از فعالیت های کانون ها است که بیش از ۳۰ گروه سرود در کانون های مساجد استان داریم.

 

وی خاطر نشان کرد: اجرای طرح حرکت برای کانون های شهری و روستایی، برگزاری نمایشگاهی با محوریت اوقات فراغت در کنار نمایشگاه قرآن و راه اندازی خانه های بازی در مساجد از فعالیت های پیش روی ما است.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین گفت: اساس فعالیت ما در مساجد فعالیت تربیت محور است و مخاطب اولیه ما هم نوجوانان هستند و در واقع اصل و اساس کار ما توجه به تربیت در مسجد است.

 

کد خبر 1256225

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha