حضور ۴۲ تیم نخبه در طرح شهید احمدی روشن بنیاد نخبگان یزد/ راه اندازی مجمع خیرین نخبه پرور

مفتاحی زاده با اشاره به طرح های بنیاد نخبگان یزد در راستای جذب نخبگان گفت: به منظور حمایت از نخبگان داخل و خارج از کشور مجمع خیرین نخبه پرور در یزد تشکیل شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در یزد ، حیدر مفتاحی زاده رییس بنیاد نخبگان استان یزد پیش از ظهر امروز در نشست خبری در جمع خبرنگاران گفت: بنیاد نخبگان استان یزد دوازده دیماه ۸۷ به عنوان نخستین بنیاد نخبگان کشور آغاز به کار کرده است.

 

وی افزود: این بنیاد تاکنون بالغ بر دو هزار نخبه و مستعد برتر را شناسایی، جذب و هدایت نخبگی کرده است. .

 

مفتاحی زاده بیان کرد: یزد، منطقه نخبه خیز بوده است که حضرت آقا نیز در سفر به استان یزد به این امر تاکید کرده اند.

 

رییس بنیاد نخبگان استان یزد ادامه داد: نخبه و مستعد برتر به عنوان دو بخش این بنیاد است که غالب دوستان تحت حمایت ما در این دو قسمت هستند.

 

وی گفت: امروز ما خواهان تحول هستیم که حضرت آقا برای آن استفاده از ظرفیت نخبگان تاکید دارند .

 

رییس بنیاد نخبگان استان یزد بیان کرد: استان یزد بالاترین نسبت استعداد برتر نسبت به جمعیت در کل کشور را داراست که این فرصت عظیمی برای استان است.

 

وی گفت: ما در برخی از جاها در تصمیم گیری های نخبگی و برتری دچار مشکل هستیم که باید مطالبه همگی ما در این قسمت وجود داشته باشد.

 

مفتاحی زاده بیان کرد: جامعه هدف ما از دانش آموزی تا زمان سرآمدی و صاحب کرسی بودن است.

 

وی گفت: عمده جامعه هدف ما نخبگان علمی است زیرا سهل الوصول، وجود نهاد صحت و سقم و شناسایی بهتر به عنوان ویژگی های آن است.

 

مفتاحی زاده گفت: در ابتدای هر سال ما فراخوان به عنوان طرح شهید وزوایی داریم و در لایه دانشجویی ما نخبگی را نداریم بلکه مستعد برتر داریم که پس از به نمایش گذاشته شدن این استعدادها به عنوان نخبه معرفی می شوند.

 

وی گفت: امسال ما آمار متفاوتی نسبت به سال های گذشته داشتیم که امسال ۹۰ دانشجویی یزدی مستعد برتر انتخاب شدند در حالی که در چهار سال گذشته تنها ۷۵ نفر انتخاب شده بودند.

 

وی گفت: سیاست بنیاد نخبگان از عالی محدود به خوب گسترده به عنوان شعار اصلی ما است.

 

رییس بنیاد نخبگان استان یزد گفت: طرح شهید بابایی نیز به عنوان طرح دیگر ما است که رویدادهای مسأله محور رقابتی دانشجویی را مورد بررسی قرار می دهیم و از این های برتر حمایت می کنیم.

 

وی گفت: یکی از اساسی ترین کارهای ما طرح شهید احمدی روشن است که طرح های مسأله محور تیم های نخبگانی را مورد بررسی قرار می‌دهیم و نهادها و دستگاه های مختلف بر اساس نیازهای خود با همکاری بنیاد نخبگان نسبت به حال آن اقدام میکنند و افراد مستعد را شناسایی میکنند.

 

وی گفت: الان ۴۲ تیم شهید احمدی روشن داریم که در دل مسائل استان فعالیت می کنند.

 

مفتاحی زاده گفت: ۲۰ درصد جذب هیات های علمی به نخبگان اختصاص داده شده است.

 

وی افزود: طرح شهید فخری زاده نیز به عنوان طرح دیگر ما است که از افراد دارای اختراع حمایت میکنیم.

 

رییس بنیاد نخبگان استان یزد گفت: خوشبختانه برای اولین بار شیوه نامه نخبه کارآفرین را تدوین کردیم که در سال آینده شناسایی آن را خواهیم داشت.

 

مفتاحی زاده گفت: ما باید شناسایی را از دانش آموزی شروع کنیم که طرح شهاب به عنوان این طرح است که در سال ۱۴۰۲ با شناسایی مستعدین برتر از آنها حمایت میکنیم.

 

وی بیان کرد: آوردن نخبگان پای کار مسائل اساسی استان یکی از اهداف اصلی ما است.

 

وی گفت: ما بیش از دو هزار و ۳۰۰ نخبه در بانک اطلاعات خود داریم که باید از آنها در حوزه های مختلف استفاده کنیم.

 

رییس‌ بنیاد نخبگان استان یزد بیان کرد: پارک های علم و فناوری را به عنوان یکی از دروازه های نخبگان می دانیم و در کنار آن نیز جذب نخبگان در دستگاه های اجرایی را دنبال می‌کنیم.

 

وی گفت: سال آینده ۴۵۰ نفر از نخبگان را در دستگاه های اجرایی استان جذب خواهیم کرد.

 

مفتاحی زاده بیان کرد: ما در زیست بوم فناوری استان اصلی ترین جایگاه را بنیاد نخبگان میدانیم و اگر این را حدی نگیریم در سال های آینده ضربه های متعددی خواهیم خورد.

 

وی افزود: ما نزدیک به ۹۰ مخترع در استان داریم که نیاز به تأسیس شرکت ندارند و تنها به یک کارگاه ۱۰۰ متری دارند که باید از آنها حمایت کنیم.

 

رییس بنیاد نخبگان استان یزد گفت: ما مکانه های مختلفی مانند پهنه های علمی و فناوری ایجاد کرده ایم اما متاسفانه جایی برای برخی از این افراد نخبه نداریم.

 

وی گفت: بورسیه دانشجویی در صنعت را بنیاد نخبگان ایجاد کرده است و امسال به صورت پایلوت ۹۰ دانشجوی مستعد برتر را به صنایع معرفی کردیم و این اتفاق ارزشمندی برای بازگشت نخبگان به استان است.

 

وی گفت: جذب دو هزار دانشجوی مستعد برتر در سطح کشور به عنوان برنامه سال آینده در این زمینه است که طرح اولیه آن از استان یزد آغاز شده است.

 

رییس بنیاد نخبگان استان یزد بیان کرد: خوشبختانه شاهد حمایت های خوبی از سوی استاندار یزد از بنیاد نخبگان استان داریم و پیگیری های خوبی دارند.

 

مفتاحی زاده بیان کرد: بورسیه کردن دانشجویان دانشگاه های برتر کشور نیز از طرح های دیگر ما برای بورسیه در صنایع استان است که ددر سال آینده آن را دنبال خواهیم کرد.

 

وی گفت: اگر نخبگان در متن بودند شاهد این مشکلات نبودیم .

 

مفتاحی زاده بیان کرد: شبکه سازی نخبگان به حضور بیش از سی نفر از نخبگان در قالب های های اندیشه ورزی نخبگان، حقوق نخبگان کشاورزی دقیق و ... از جمله این اقدامات است.

 

وی گفت: نخبه ای نخبه است که از طرف بنیاد نخبگان معرفی شود و مشکل استان نیز همین امر است.

 

مفتاحی زاده گفت: هیات های اندیشه ورز ما در نوشتن یزد نوین نقشی نداشتند اما در زمینه تحلیل آن نقش خود را ایفا خواهند کردند و در هفته های آینده این تحلیل ها ارائه خواهد شد.

 

وی گفت: حضور بنیاد نخبگان در روستاهای مختلف استان از جمله برنامه های دیگر ما است.

 

مفتاحی زاده گفت: بورسیه دانشجویان در صنعت بزرگترین دستاورد ما در بنیاد نخبگان استان است.

 

وی افزود: شاخص های ما سخت تر شده است و اگرچه ضعف های اساسی داریم و محدود بودیم ولی اکنون ماهیانه شورای همفکری بنیاد و دانشگاه را داریم و در طرح شهید احمدی روشن بیش از ۲۰۰ نفر همکاری کردند.

 

وی گفت: راه اندازی مجمع خیرین نخبه پرور به عنوان یکی از اقدامات ما است که در راستای جذب نخبگان و حمایت از آنها و همچنین جذب و حمایت از نخبگان یزدی خارج کشور ایجاد شده است.

کد خبر 1256249

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha