به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان مازندران، حجت الاسلام والمسلمین محمدباقر محمدی لائینی-نماینده ولی فقیه در مازندران - امروز(۱۹اسفند) در دیدار با مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران - ساری، اظهار کرد: درختان همچون حیوانات در زندگی انسانها نقش زیادی دارند، انسان، حیوان و نبات سه ضلع مثلث موجودات زنده را تشکیل می دهند و اضلاع این مثلث باید با هم سازش داشته باشند.
وی با بیان اینکه اگر به زندگی حیوانات تعارض داشته باشیم زندگی همه ما به خطر میافتد، افزود: ما سه همسایه هستیم باهم در طول تاریخ در زندگی هم نقش داشتیم باز هم باید نقش مثبت در کنار هم داشته باشیم.
حجت الاسلام محمدی لائینی یادآور شد: ما انسانها از حد و حدود طبیعی خودمان تجاوز میکنیم، نباتات و حیوانات تقریبا بهطور طبیعی خودشان را حفظ کرده و تعدیل میشوند، اما ما انسانها چون عقل و هوش داریم ضریب تخریبمان بسیار زیاد است، وجود قانون و حکمرانی صحیح و بودجه لازم بسیار مهم است.
وی با اشاره به مسائل پرخطری همچون؛ تولید کربن، گازهای گلخانهای، سوختهای فسیلی، کاهش نزولات آسمانی و سوراخ شدن لایه اوزن و غیره، بروز این موارد را برجسته دانست و گفت: حیات در کره زمین دچار چالش شده است، در مقابل این مشکلات فقط کشور ما نمیتواند تصمیم بگیرد که زمین و خانه خودمان را تعدیل کنیم، همه کره زمین باید تصمیم گیرنده باشند، چرا که کره زمین یک کره واحد است و همه در ضرر و زیان شریک هستیم.
حجت الاسلام محمدی لائینی با بیان اینکه طرح کاشت یک میلیارد درخت میتوانست بیش از این تعداد باشد و باید همین مقدار هم انجام شود، یادآور شد: متاسفانه در کشور ما برخی از قوانین در حوزه حفظ منابع طبیعی و محیط زیست بد اجرا شده است، سعی کنید این قوانین با هدف حفظ این موهبت های الهی درست اجرا شود.
وی اضافه کرد: مهمتر از کاشت درخت نگهداشت آن است، همچنین اینکه چه نوع درختی بکاریم مهم است اینکه صنعتی باشد از چوبش در کارخانجات استفاده شود خوب است، کارخانه چوب و کاغذ نیاز به مصرف بالای چوب دارد، از طرفی اجازه واردات هم داده نمیشود.
حجت الاسلام محمدی لائینی خاطرنشان کرد: مسئله بعدی بحث برداشت از درخت است، نگذاریم زودتر از موعد برداشت صورت بگیرد، باید قانونی معین شود، تولید نهال مهم است مازندران باید ظرفیت تولید درخت به اندازه خودش را داشته باشد.
وی ادامه داد: از همین الان در فکر دومین طرح میلیاردی کاشت نهال باشید و ضرر و فوایدش را جمع بندی کنید که اگر لازم شد دوباره طرح تنفس جنگل داشته باشید.
حجت الاسلام محمدی لائینی با بیان اینکه آبیاری درخت همچون تلاش برای رفع عطش یک تشنه است، خاطر نشان کرد: باید کنترلی نسبت به ماشین آلات و مراکز تولید آلاینده ها صورت بگیرد تا منابع طبیعی را به نسلهای بعدی تحویل بدهیم، اینکه کربن تولید شود و در مقابل با کاشت درخت و تولید اکسیژن مقابله کنیم جواب نمیدهد.
نظر شما