به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، دکتر علیرضا معاف، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز ۲۲ اسفند ماه در نشست تشریح برنامه های سی امین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم گفت: خدا را شاکریم که نمایشگاه قرآن به عدد سی ام رسید و به تعبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی این نمایشگاه بزرگ و رویداد قرآنی کشور یکی از بزرگترین ها در جهان اسلام است. همه دولت های گذشته به امر قرآن اهتمام داشته و دارند و نمایشگاه بین المللی قرآن کریم امسال سی امین دوره اش در ماه مبارک رمضان برگزار می شود.
وی تصریح کرد: سی امین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم شنبه دوازدهم فروردین ماه ۱۴۰۲ مصادف با نهم ماه مبارک رمضان در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) افتتاح و تا بیست و ششم فروردین ماه ادامه دارد. ساعت کار نمایشگاه بر اساس مصوبه شورای سیاستگزاری نمایشگاه از ساعت 17 تا ساعت یک بامداد است البته در شب های قدر با توجه به برنامه های شب های قدر در مصلی امام خیمنی (ره) نمایشگاه تا ساعت 22 فعال خواهد بود.
معاف اظهار کرد: طبق روال هر سال از خادمان قرآن کریم با حضور رییس جمهور تجلیل می شود. سال گذشته آیت الله رییسی در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم حضور یافتند و دیدگاه ها و دستوراتی را پیرامون نمایشگاه ارایه نمودند که ما در نمایشگاه امسال آنها را سرلوحه کار خود قرار دادیم.
سی امین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با شعار "می خوانمت "
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه شعار نمایشگاه بین المللی قرآن کریم یکی از مباحث مهم بود، افزود: ما در جلسات نمایشگاه قرآن مباحث مفصلی در خصوص شعار این دو نمایشگاه عنوان می کنیم. در مورد نمایشگاه قرآن جمع بندی خوبی صورت گرفت و در شورای سیاستگزاری هم مصوب شد و مقرر شده است شعار نمایشگاه امسال کمی جوانانه تر، جذاب تر، غیر کلیشه ای و متفاوت از سال گذشته باشد لذا از این واژگان تعابیر چند کلمه ای که معمولا با قرآن ساخته می شود، صورت بگیرد؛ مثلا قرآن کتاب زندگی، قرآن کتاب امید یا قرآن کتاب آرامش که اینها معمولا یک سبکی در انتخاب شعار نمایشگاه بین المللی قرآن بود اما در نمایشگاه بین المللی امسال کمیته محتوایی، رسانه و ارتباطات پیشنهاد خوبی دادند و نهایتا شعار نمایشگاه قرآن امسال تحت عنوان «میخوانمت» نامگذاری شد؛ ضمن اینکه همه فضاهای تبلیغی و شهری حول همین شعار میخوانمت طراحی شده است.
معاف بیان کرد: لازم است از سازمان صدا و سیما، شبکه قرآن و معارف سیما، شهرداری تهران، سازمان اوقاف و امور خیریه و سازمان تبلیغات اسلامی که سال گذشته همکاری صمیمانه ای با وزارت ارشاد در برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن کریم داشتند، تشکر و قدردانی کنم. برگزاری نمایشگاه قرآن کریم کار یک دستگاه تلقی نمی شود بلکه همه دستگاه ها و وزارتخانه ها در این امر مهم مشارکت و همکاری دارند.
وی خاطرنشان کرد: دکتر اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تکلیف نمودند که دستگاه ها و نهادهای مربوطه برنامه های خود را در خصوص برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن کریم آماده و ارایه دهند. بر همین اساس اقدامات لازم در خصوص اینکه تکالیف دستگاه ها و وزارتخانه ها در ارتباط نمایشگاه قرآن و امر تبلیغ و ترویج چیست را آماده کرده ایم. این شعار دولت قرآنی، تمدن قرآنی و حکومت قرآنی نیاز به تدارک و سازوکارها در ساختارها دارد.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد با بیان اینکه نمایشگاه بین المللی قرآن کریم باید خدمات پایه و خدمات محور باشد، تصریح کرد: سال گذشته مردم استقبال خوبی از نمایشگاه قرآن داشتند، این اتفاق مهمی است و تکلیف دولت را سنگین تر می کند. نمایشگاه امسال هم خدمات محور است. نمایشگاه قرآن با یک ساختار بومی و قرآنی، یک تفرج معنوی برای مردم محسوب می شود. بخش هایی از نمایشگاه قرآن که مردم بیشتر استقبال کردند، امسال رونق بیشتری دارد؛ این سیاستی بود که در دولت مردمی پی گیری شد.
وی همچنین افزود: سال گذشته فضاهای نمایشگاهی ما کمتر از 50 هزار متر مکعب بود و امسال تا کنون 75 هزار متر مربع زیر بار رفتیم. دوستان مصلی امام خمینی (ره) همکاری بسیار خوبی با ما داشتند لذا از دفتر رهبر انقلاب و مدیریت مصلی تشکر می کنم که این سازه زیبا و تمدنی و درخور نمایشگاه بین المللی قرآن کریم را در اختیار قرار می دهد.
معاف در ادامه با اشاره به هویت بصری نمایشگاه بین المللی قرآن امسال اظهار کرد: امسال طرح های هنری و گرافیکی بسیار زیبایی را در نمایشگاه خواهیم داشت.
دو برابر شدن فضای بخش های کودک و نوجوان در نمایشگاه قرآن
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد با اشاره به رویکرد نمایشگاه بین المللی قرآن کریم افزود: با توجه به تاکید رییس جمهور در نمایشگاه بین المللی قرآن، امسال چند رویکرد مورد توجه قرار گرفته است. یکی از رویکردهای مهم و اصلی نمایشگاه بخش کودک و نوجوان است. بخش کودک باغ آیات که در سال گذشته مورد استقبال قرار گرفت، امسال هم توسعه سه برابری یافته و بخش نوجوان و دهه هشتادی ها نیز توسعه دو برابری داشته است.
وی ادامه داد: رویکرد دوم بانوان و دختران است که هم به مسایل حوادث اخیر کشور مربوط است و هم به وظایف دولت در این حوزه ها ارتباط پیدا می کند. ما امسال در نمایشگاه قرآن کریم در حوزه مسایل بانوان، دختران و مادران برنامه های مفصلی خواهیم داشت و یکی دیگر از رویکردهای مهم نمایشگاه این است که نمایشگاه واقعا بین المللی باشد. نمایشگاه عنوان بین المللی داشته اما در بسیاری از سال ها بین المللی به معنای واقعی کلمه نبوده است. امسال سعی کردیم این موضوع محقق شود و گام های خوبی برداشته شده است.
حضور فعال ۲۲ کشور در بخش بین الملل سی امین نمایشگاه بین المللی قرآن
معاف اظهار کرد: جلسه ای با 21 رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در کشورهای دیگر داشتم. از موسسات قرآنی و اساتید بزرگ جهان اسلام دعوت کردم. دعوت نامه ها با امضای وزیر ارشاد برای وزرای اوقاف و فرهنگ کشورها ارسال شد. 22 کشور حضور فعال در نمایشگاه خواهند داشت و وزرای فرهنگ و اوقاف هفت کشور تا الان اعلام آمادگی برای حضور در نمایشگاه نمودند.
وی با بیان اینکه استانداردهای یک رویداد بین المللی را ما باید در نمایشگاه قرآن رعایت کنیم، افزود: وقتی می گوییم نمایشگاه بین المللی یک معنا و استانداردی دارد که این استانداردها باید رعایت شود.
وی با بیان اینکه 49 کمیته و بخش در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم داریم، گفت: نمایشگاه قرآن ساختار بزرگی دارند. این رویداد بزرگ و مخاطب میلیونی نیاز دارد که همه امکانات برای مردم فراهم شود و مردم بتوانند بیشترین بهره برداری را از نمایشگاه داشته باشند.
پخش زنده نمایشگاه قرآن از تلویبیون و پلتفرم های پر مخاطب
وی در ادامه افزود: در حوزه رسانه و ارتباطات، 30 قطعه محتوایی با محور شعار «میخوانمت» خواهیم داشت. امسال از تلویبیون پخش زنده هفت ساعته و مستقل خواهیم داشت و در پلتفرم های پر مخاطب نیز پخش همزمان و زنده برنامه های نمایشگاه را تدارک دیده ایم.
برگزاری ۳۰ نمایشگاه استانی و هفت نمایشگاه خارج از کشور در سال ۱۴۰۲
معاف اظهار کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت قرآن و عترت 30 نمایشگاه استانی و هفت نمایشگاه خارج از کشور را از ابتدای سال 1402 تا پایان این سال برنامه ریزی کرده است. محتواها و اقلام نمایشگاه بین المللی قرآن کریم را به صورت پرتابل طراحی کرده ایم یعنی قابل انتقال و جابجایی راحت برای نمایشگاه است. 30 نمایشگاه قرآن استانی خواهیم داشت که بعضی از آنها همزمان با ماه مبارک رمضان برگزار خواهد شد. سیاستگزاری یک نمایشگاه استانی در معاونت قرآن و عترت انجام شده، مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها بر اساس سیاست های شورای سیاستگزاری نمایشگاه قرآن کریم نمایشگاه ها را برپا خواهند کرد. فعلا نمایشگاه قرآن کریم مشهد و اصفهان برای ماه مبارک رمضان مکان یابی و آماده شده است.
معاف یادآور شد: برگزاری هفت نمایشگاه خارج از کشور هم با هفت رایزن فرهنگی و مجموعه فرهنگ ارتباطات اسلامی نهایی شده است تا محتوای نمایشگاه های تهران در تهران محصور و محبوس نشود و در سایر کشورها نیز به نمایش در بیاید.
وی افزود: افرادی که نمی توانند به صورت حضوری از نمایشگاه بین المللی قرآن کریم بازدید کنند، می توانند از پلتفرم ها استفاده کنند.
وی اظهار کرد: در بخش هنرهای دینی معاونت هنری و سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پای کار آمدهاند و با همکاری اداره کل موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نغمات قرآنی را داریم که همزمان با اذان نغمات دینی و محلی در نمایشگاه قرآن پخش می شود.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی، حکمرانی قرآنی را پیگیری میکنیم و به همین منظور در نمایشگاه نشستهایی را در این خصوص خواهیم داشت.
تخفیف پوشاک مذهبی در غرفه عفاف و حجاب
معاف با اشاره به بخش پرطرفدار عفاف و حجاب در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم گفت: پوشاک مذهبی را با تخفیفهای خوب در بخش عفاف و حجاب ارائه خواهیم کرد. در این حوزه کارگروه مدولباس به کمک ما آمدهاند و برای حجاب اولیها و جشن فرشتگان یا همان جشن تکلیف برنامه داریم. دوخت رایگان چادر جزو برنامههای این بخش است و موسسات ترویجی
ارایه گزارش جشنوارههای تبیین با همکاری ۳۰استان
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مجموعه جشنوارههای تبیین با همکاری ۳۰ استان از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد که در نمایشگاه امسال گزارش این جشنواره ها در بخشی ارایه می شود.
معاون قرآن و عترت گفت: شهرک دهه هشتادیها را در این دوره از نمایشگاه با فضای امید به آینده در فضایی بزرگ تر برپا خواهیم کرد. جام رمضان بازیهای رایانهای، بازی سرا و بازیهای معمایی را نیز داریم. ۳۴میلیون مخاطب بازیهای رایانهای امروز در کشور وجود دارند و به همین منظور در این دوره نمایشگاه قرآن به اینموضوع توجه ویژه ای شده است.
برگزاری میزهای چالش و گفتوگو در حوزه حجاب، عفت و غیرت
وی با اشاره به بخش مشاوران در نمایشگاه قرآن کریم اظهار کرد: ۵۰ کارشناس متخصص در این بخش به مردم مشاوره می دهند، همچنین میزهای چالش و گفتوگو در حوزه حجاب، عفت و غیرت را دایر خواهیم کرد. رهبر معظم انقلاب بر روی موضوع دوری از دو قطبی شدن عفاف و حجاب جامعه تاکید دارند و سعی کرده ایم در بخش عفاف و حجاب این موضوع را تبیین کنیم.
معاف ادامه داد: در بخش مکتوب نسبت به سال گذشته دو برابر درخواست را داشتهایم و از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست شده تا برای دانشجویان و حوزویان بن خرید کتاب در نظر گرفته شود. همچنین در یک بخش از نمایشگاه به صحیفه سجادیه پرداختهایم.
نظر شما