مجلس آمادگی کامل دارد تا به دولت و قوه قضائیه کمک کند تا قانون حجاب هم عملیاتی و هم اجرایی شود

رئیس کمیسیون فرهنگی گفت: ما در مجلس آمادگی کامل داریم که در این راستا به دولت و قوه قضائیه کمک کنیم تا قانون حجاب هم عملیاتی و هم اجرایی شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان،‌ حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه(۲۳اسفند) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی تقاضای عده ای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد عملکرد دستگاه‌های اجرایی در خصوص مصوبات حجاب و عفاف، گفت: مساله عفاف و حجاب موضوع بسیار مهمی است که قرآن کریم به آن تاکید داشته و حتی حد و حدود آن نیز در سوره مبارکه احزاب و سوره مبارکه نور آمده است.حتی به لحاظ قانونی نیز در این خصوص کارهای خوبی انجام شده اما نمی دانم چرا برخی مسئولین در این رابطه کم اراده هستند. اصل سوم قانون اساسی تاکید دارد که دولت جمهوری اسلامی موظف است همه امکانات خود را برای رشد فضائل اخلاقی بکار گیرد. همچنین اصل چهارم قانون اساسی نیز تاکید دارد که ما باید براساس موازین اسلامی عمل کنیم.

 

رئیس کمیسیون فرهنگی  با اشاره به اصل 10 قانون اساسی اظهار کرد: از آن جا که خانواده رکن اصلی جامعه اسلامی است تمامی احکام باید بر این مبنا باشد.قانونمداری اول باید در دستگاه‌ها به اجرا درآید،مردم شریف ایران نیز که افتخار مسلمان بودن دارند، باید مراعات کنند حتی اگر کسی مسلمان هم نیست باید به قانون عمل کند و حتی هر غریبه‌ای هم می‌داند که حجاب جزئی از ضوابط اسلامی است به همین دلیل دشمن در این جهت برنامه‌ریزی کرده تا این نماد جمهوری اسلامی ایران را خراب کند.

 

وی گفت:  قطعاً امر به معروف تأثیرگذار است،  همه ما باید به وظایف دینی و اخلاقی خود عمل کنیم تا ان شاء الله حجاب و عفاف در کشورمان بهتر اجرا شود، با توجه به در پیش بودن ماه مبارک رمضان امیدواریم که این مهم بهتر در کشور پیاده شود. امیدواریم قوه قضائیه به این موضوع ورود کند،ما در مجلس آمادگی کامل داریم که در این راستا به دولت و قوه قضائیه کمک کنیم تا قانون حجاب هم عملیاتی و هم اجرایی شود. در سوره احزاب نیز تأکید شده که نوع رفتار، زینت و آرایش چطور باید باشد و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز از 40 سال قبل کار خود را برای رعایت این موارد شروع کرده است به همین دلیل همه نهادها به قوانین اسلام به عنوان یک قانون بالادستی اعتقاد دارند.

 

همچنین حسین رضوانی در جریان بررسی تقاضای عده ای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد عملکرد دستگاه های اجرایی در خصوص مصوبات حجاب و عفاف، با بیان اینکه باید توجه کنیم نقش امروز زنان در سطح جهان مدیون تلاش‌های پیامبر اسلام و مسلمانان در صدر اسلام است، گفت: پیش از آن دوران زن را داخل انسان حساب نمی‌کردند.تمام ادیان الهی معتقدند که باید حجاب رعایت شود. ظاهر متدینین همه ادیان بیانگر این مسئله است.

 

وی اظهار کرد: شیطان بزرگ و ایادی داخل آن که با عبای شکلاتی شعارهای تجزیه‌طلب ضد دین را تکرار می‌کردند، به امید اینکه کارشکنی کنند نتیجه‌ای نگرفتند و با فرمان اینکه افرادی که کم حجاب هستند نباید ضد نظام و ضد کشور تلقی شوند، نقشه‌شان بر باد رفت اما این دلیل نمی‌شود که دستگاه‌های مسئول موضوعات را مورد غفلت قرار دهند.در مورد حجاب گفته می‌شود که نباید کار غیرفرهنگی کرد چرا که این موضوع اساسا مسئله‌ای فرهنگی است اما ورود دشمنانمان به امر حجاب از موضع فرهنگ بوده یا امنیتی؟ بدون تردید هیچ‌کس مدعی نیست که دشمنان برای دلسوزی از بعد فرهنگ به موضوع حجاب وارد شدند چرا که خود آنها نیز معتقدند می‌خواهند قدرت و اقتدار ایران را نشانه بروند به همین دلیل است که ما دیدیدم در اغتشاشات اخیر عده زیادی به درستی به نقاط ضعف اقتصادی توجه داشتند، دشمنان به یک مسئله دیگر معطوف شدند که ربطی به مسئله اقتصادی نداشت.

 

 زهره لاجوردی، نماینده مردم تهران در مجلس نیز در این خصوص با اشاره به بخشی از وصیت نامه امام خمینی (ره) گفت: درخصوص مسئله حجاب باید توجه کنیم که این موضوع یک ضرورت شرعی و مقوله ای چندوجهی است و نمی توانیم آن را منحصر در مسائل فرهنگی و اجتماعی بدانیم، امروز خارج نشینان از این مسئله برای براندازی استفاده می کنند.متاسفانه در سال های اخیر نفوذی های داخلی با پشتیبانی سرویس های جاسوسی با عملیات روانی، الزام حجاب را به چالش کشیده اند، اکثر مسئولان طی چند ماه اخیر در این مسئله کاملا منفعل رفتار کردند، به طوری که صدای عموم جامعه بالا آمده است.

 

وی با تاکید بر اینکه امروز دشمن به خوبی دانسته است در کشوری مانند جمهوری اسلامی باید خانواده را از هم بپاشد، عنوان کرد: ادامه این روند سلامت روحی جامعه را از بین می برد و جمهوری اسلامی را به جامعه ای سکولار تبدیل می کند، در حالی که فلسفه تشکیل حکومت اسلامی اقامه شریعت است و کمیسیون فرهنگی نیز طرح 7 ماده ای را تهیه کرده است.

 

محمدحسین فرهنگی  نیز در این رابطه گفت: موضوع حجاب یکی از ضروریات دین است که باید از طریق دستگاه ها پیگیری شود و این دستگاه ها نیز نباید تنها محدود به موارد مندرج در ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری یا ماده 29 قانون برنامه ششم توسعه شود بلکه لازم است تمام دستگاه هایی که 50 درصد سهام آن ها در اختیار دولت و نهادهای عمومی غیردولتی است و به نوعی با حاکمیت ارتباط دارند به این موضوع ورود پیدا کنند.

 

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس اظهار کرد: زیرمجموعه این دستگاه ها نیز ولو اینکه خصوصی باشد باید بر رعایت این مهم هم حین کار و هم خارج از محیط کار نظارت داشته باشند و چنانچه این موضوع را رعایت نکردند باید مجوزشان لغو شود و تنها به مجموعه هایی مجوز داده شود که شئونات جمهوری اسلامی را رعایت می کنند. از سوی دیگر نهادهای عمومی غیردولتی اعم از شهرداری ها نیز باید بر ارتکاب این ناهنجاری نظارت کرده و چنانچه فردی در این زمینه تخلف کرد ابتدا در پرونده درج شده سپس تذکر داده شود و چنانچه تکرار شد ابتدا مجازات های سبک تر، سپس مجازات های مندرج در قوانین مربوطه اعمال شود.

 

وی گفت:برخورد با عدم رعایت هنجارها در تمام دنیا مرسوم است بنابراین اینکه دست روی دست گذاشته و تنها به ارائه گزارش بسنده شود کفایت نمی کند بنابراین لازم است کمیسیون فرهنگی مجلس از طریق ماده 234 موارد تخلف دستگاه ها و زیرمجموعه های آن ها را یادآور شده و چنانچه توجه نکرده اند از طریق مراجع قضایی پیگیری کند.

 

حسینعلی حاجی دلیگانی نیز در این رابطه گفت:‌  از رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس برای  پیگیری تقاضای وی و 40 نفر از نمایندگان برای پیگیری موضوع حجاب و عفاف که در تاریخ 29 شهریور سال جاری به این کمیسیون ارائه شده است تشکر می کنم.بررسی های خوبی در این زمینه صورت گرفت ضمن اینکه ظرفیت های خوبی در آئین نامه داخلی مجلس اعم از تبصره یک ماده 45 وجود دارد که براساس آن مجلس می تواند بر مسائل گوناگون مرتبط با آنچه در جامعه اتفاق می افتد نظارت کرده و ورود پیدا کند.

 

نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس اظهار کرد: خروجی بررسی ها نشان می دهد بیش از 30 دستگاه تکالیفی در حوزه فرهنگی، تبیینی و تربیتی دارند به وظایف خود عمل نکرده اند و این در حالی است که از خزانه و بیت المال اعتباراتی به آن ها تخصیص داده شد تا حقوق پرداخت کنند و از این طریق در راستای تامین مصالح کشور و انقلاب اسلامی هزینه کردیم اما نه تنها در جهت آموزه های دینی و تبیینی حرکت نکردند بلکه در برخی از مقاطع علیه اهداف نظام جمهوری اسلامی و کشور نیز حرکت کردند.حذف برخی از محتوای آموزه های دینی از کتب درسی توسط برخی دولت ها زمینه ساز این وضعیت شد چرا که مباحث فرهنگی در درازمدت اثر خود را می گذارند، از سوی دیگر تصویب سند 2030 که توسط بسیاری از جاها اجرا شد در شرایط کنونی آثار خود را نشان داده است.

 

وی  تاکید کرد: وقتی برخی دولت ها امور تربیتی را در آموزش و پرورش تعطیل کردند و انگیزه نیروهایی که برای رضای خدا و انگیزه های الهی فعالیت می کردند را از بین می بردند چه خروجی ای باید داشته باشیم.

 

حاجی دلیگانی  با اشاره به خدماتی که توسط انقلاب اسلامی به زنان و دختران این مرز و بوم ارائه شده است، یادآور شد: کتابی که در 22 بهمن چاپ شده و در اختیار نمایندگان قرار داده شد بیانگر بهبود وضعیت زنان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است کما اینکه قبل از انقلاب تنها 35 درصد زنان باسواد بودند اما امروزه بیش از 90 درصد آن ها باسواد هستند، همچنین در شرایط کنونی 56 درصد دانشجویان بانوان هستند، 9500 نفر زن نویسنده و 840 نفر از زنان ناشر هستند. همچنین تعداد پزشکان متخصص، معلمان و اساتید زن نیز گویای این مهم است.

 

کد خبر 1257655

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha