انتشار اخبار مربوط به حوزه قفقاز توسعه خواهد یافت

رضایی گفت: در ماه های آینده کمیت برنامه های مناظره ای، تاپ شو و چالشی افزایش می یابد ضمن آنکه اخبار حوزه قفقاز نیز پوشش رسانه ای بیشتری خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، ‌اکبر رضایی در نشست خبری با اصحاب رسانه به ارایه گزارشی از فعالیت ها و برنامه های صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی پرداخت و اظهار داشت: به رغم جوسازی ها فضای مجازی چندان در پیش مخاطبان مرجعیت و سندیت ندارد.

مدیر کل صدا و سیمای آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: تلویزیون همچنان در همه جای جهان، رسانه اول و مورد وثوق مردم است و این امر سبب شده تا انتقادات نیز نسبت به آن زیاد باشد چرا که انتظار مخاطبان از تلویزیون نسبت به سایر رسانه ها بیشتر است.

وی تصریح کرد: تلاش ما این است که هم صدا، هم سیما، هم فضای مجازی و هم خبر از توسعه و رشد مناسبی برخوردار باشند گفت: از چند ماه پیش، جدول پخش برنامه ها از نو طراحی شده و به موضوع فرهنگ، کتاب، تهیه برنامه های شاد توجه ویژه شده است.

رضایی افزود: با پیشرفت فناوری، همگرایی رسانه ای اتفاق افتاه است و این تحول بزرگی است که سبب شده با توجه به سه عامل «اطلاعات، ارتباطات و فناوری» تحقق بحث دهکده جهانی را به عینه لمس کنیم.

وی با تاکید بر اینکه با پیدایش رسانه های نوین، رسانه های قبلی و سنتی تعطیل نمی شوند اما تاثیر می گذارند گفت: مثل منبر، رسانه های مکتوب نیز از بین نمی روند بلکه مخاطبان آنها شاید دچار ریزش شده و در بین سایر رسانه ها توزیع می شود.

مدیر کل صدا و سیمای آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه باید پیش دستی و پیشگیری را جدی بگیریم، یادآور شد اگر در انتشار اخبار پیشگام باشیم رسانه های خارجی هرگز مرجعیت پیدا نمی کنند این موضوع را در ماجرای اعتراضات اخیر مشاهده کردیم و یا در رویداد فوت استاد کریمی مراغه ای بیگانگان می خواستند از موضوع درگذشت وی سوء استفاده کنند اما چون ما پیشگام شدیم و اخبار و اطلاعات را دقیق و سریع منتشر کردیم دیگر میدان کار برای رسانه های معاند فراهم نشد.

رضایی در ادامه به بیان برخی از مشکلات و محدودیت های صدا و سیمای مرکز تبریز پرداخت و گفت: در کیفیت تصاویر و پخش ماهواره ای ضعف هایی داریم که این امر به پهنای باند مربوط است و آن هم به مشکل دخالت و تحریم استکبار جهانی در عدم فروش تجهیزات و فرکانس های رسانه ای مربوط می شود افزود: مشکل تصاویر استودیویی و تصاویر دفرمه هم به دوربین های ما مربوط می شود که برای حل این مشکل نیز حداقل به ۱۲۰ میلیارد تومان برای خرید ۱۲ دوربین نیاز داریم و این از توان بودجه ای ما خارج است.

وی در ادامه به برخی از برنامه های در دست تهیه این مرکز اشاره کرد و گفت: در ماه های آینده کمیت برنامه های مناظره ای، تاپ شو و چالشی افزایش می یابد ضمن آنکه اخبار حوزه قفقاز نیز پوشش رسانه ای بیشتری خواهد داشت.

همچنین دژم خوی؛ مدیر مرکز پژوهش صدا و سیمای آذربایجان شرقی در خصوص آمار نظرسنجی ها و درصد مخاطبان این شبکه گفت: مرجعیت خبری ما نسبت به سایر رسانه ها مطلوب و رضایت بخش است هرچند که در شرایط بحران های اجتماعی و سیاسی ما با چالش اعتماد و ریزش مخاطب مواجه می شویم.

وی در ادامه افزود: بر اساس نظرسنجی های علمی انجام شده در دوره های مختلف میزان مخاطبان سیما در بهار ۹۶ حدود ۶۲.۳ درصد بوده است هرچند این آمار در طی سال های بعد با اندکی کاهش روبرو بود اما در اسفندماه امسال ما شاهد افزایش دوباره مخاطبان و ثبات نسبی تعداد مخاطبان هستیم.

دژم خوی با بیان اینکه این نظرسنجی با نمونه آماری ۶۰۰ نفری از شهروندان تبریزی از در ۳۰ نقطه شهر انجام شده، نشان می دهد که توجه به برنامه های دغدغه محور مورد مطالبه شهروندان بوده است ضمن آنکه ترکی بودن برنامه ها بزرگترین امتیاز شبکه سهند می باشد .

مدیر مرکز پژوهش صدا و سیما با بیان اینکه میانگین مخاطبان بخش خبری ساعت ۲۳ با ۹۱ درصد مخاطب به عنوان پرمخاطب ترین برنامه تلویزیون تبریز شناخته شده است، گفت : آمار ها نشان میدهد با افزایش تحصیلات دانشگاهی از تعداد مخاطبان تلویزیون نیز کاسته می شود. وی همچنین از افزایش ۸ درصدی تعداد مخاطبان رادیو در نظرسنجی اسفندماه ۱۴۰۱ نسبت به بهار سال ۱۳۹۶ خبر داد.

همچنین معاون صدای مرکز آذربایجان شرقی با بیان اینکه در شش ماه اول ۱۴۰۱ جزو رادیو های برتر کشور بودیم، گفت: با توجه به عنوان دومین رادیو کشور تلاش می کنیم جایگاه ممتاز استان را حفظ کنیم.

مهدی راثی با بیان اینکه در طی دو سال گذشته، سه اثر تولیدی این مرکز به عناوین برتر بین المللی دست پیدا کرده اند، افزود: در ارزشیابی های انجام شده مرکز آذربایجان شرقی جزو سه مرکز برتر کشور بوده است.
راثی با انتقاد از موضع برخی که عملکرد صدا و سیما را مورد انتقاد قرار می دهند، گفت : برخی از منتقدان تحت تاثیر جوسازی ها فقط انتقاد می کنند در حالی که حتی نمی توانند از ۴۰ برنامه رادیو عنوان یک برنامه را نام ببرند!

همچنین معاون سیمای شبکه سهند نیز با انتقاد از رویکرد و عدم انتقادپذیری برخی مسئولان گفت: متاسفانه آستانه نقد و تحمل برخی مدیران بسیار پایین است و همین امر کار رسانه ای در تبریز را دشوار ساخته است. ازطرفی برخی از نهادها و ادارات نیز برای تولید محتوا استقبال نکرده و همکاری نمی کنند.

گوهریان افزود: امسال شبکه سهند با دو سریال روی آنتن«جلال و روزهای بیقراری» جز مراکزی بود که بیشترین حضور را در شبکه سراسری به ثبت رساند.

معاون سیمای آذربایجان شرقی با بیان اینکه هزینه تولید یک دقیقه انیمیشن بیش از ۲۵ میلیون تومان است، گفت: ما با حداقل هزینه ها برنامه سازی می کنیم. ناچاریم برای پخش مسابقات تراکتور، ما باید برخی ملاحظات را در نظر بگیریم مثلا دیدار تراکتور با سایپا یا پیکان را شبکه سراسری هم پخش نمی کند و ما با وجودی که تکلیفی برای پخش آن نداریم اما باز هم هزینه های سنگین مربوطه را تقبل می کنیم.

کد خبر 1258106

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha