به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دومین جلسه شورای سیاستگذاری نمایشگاه بین المللی قرآن کریم که در سالن جلسات وزیر فرهنگ برگزار شد، ضمن تبریک رسیدن ایام نوروز و بهار قرآن و تشکر از میزبانی محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ از این جلسه به بیان گزیده ای از بحث های تصمیم گیری شده در جلسات گذشته پرداخت.
وی افزود: بنده هفته پیش در نشست خبری که بحمدالله بازتاب خوبی هم در رسانه ها داشت به گزارش تفصیلی در مورد ۴۹ بخش و کمیته در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم سی ام پرداختم و حدودا ۴۰۰ برنامه در نمایشگاه پیش بینی شده است که بنده فقط تقریبا به ۱۰ تا ۲۰ درصد آن اشاره کردم.
وی گفت: نمایشگاه تا شنبه ۲۴ رمضان ادامه خواهد داشت که ما بتوانیم از فیض نیمه ماه رمضان و شب های قدر بهره مند شویم لذا فرصت بسیار خوبی برای ما و مردم از لحاظ تفرج معنوی و سیاحت معنوی در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم است.
وی ادامه داد: ما ۳۰ نمایشگاه استانی حسب الامر دستور آیت الله رئیسی رییس جمهور که در نمایشگاه پارسال فرمودند: این نمایشگاه باید در استان ها نیز برگزار شود در دست اجرا داریم. برخی از این نمایشگاه ها در ماه رمضان و برخی دیگر بعد از ماه رمضان برگزار خواهد شد به طوری که ۱۵ نمایشگاه در ماه مبارک رمضان برای استان هایی که زیرساخت مناسب دارند به طور مثال خراسان رضوی که برای اولین بار در صحن رضوی برقرار خواهد شد و ۱۵ نمایشگاه بعد از ماه رمضان اجرایی می شود.
دبیر شورای سیاستگذاری نمایشگاه بین المللی قرآن کریم گفت: در این دوره با همکاری بسیار خوب رایزن های فرهنگی ایران در کشورها و پیگیری های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تا کنون ۷ کشور آمادگی خود را برای همکاری و شرکت در این رویداد مهم اعلام کرده اند.
در ادامه وی اشاره داشت: پارسال فضایی که ما در اختیار داشتیم حدود ۴۵ هزار متر مربع بود ولی امسال ۷۵ هزار متر مربع را در اختیار داریم که افزایش خوبی داشته است. همچنین برنامه های بخش کودک و نوجوان و دهه هشتادی های این دوره حدودا بیشتر از سه برابر قبل توسعه یافته است.
محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این جلسه تأکید داشتند: این نمایشگاه و نمایشگاه کتاب باید مروج حجاب و عفاف در جامعه باشد و پایبندی و علاقمندی عموم مردم ایران را به نمایش بگذارد و مسئولین نمایشگاه ها هم می بایست پیش بینی ها و تمهیدات لازم را در این خصوص با جدیت مبذول کنند.
وزیر فرهنگ با تاکید بر گسترش محافل قرآنی در ماه رمضان، برپایی برنامه های قرآنی خارج از فضای محل نمایشگاه در مراکز فرهنگی مختلف و استفاده از ابزاری چون «خودروی سیار » برای ترویج معارف قرآنی را اقدامی پسندیده برشمرد و گفت: برپایی برنامه های متنوع حوزه قرآن و عترت در برخی مناطق کم برخوردار و محروم که در این دوره مدنظر قرار گرفته، اقدامی شایسته و قابل تقدیر است که می بایست در راستای تحقق شعار عدالت فرهنگی دولت مردمی نسبت به تقویت این بخش اهتمام ویژه داشت.
وی همچنین تجلیل از خادمان قرآنی در نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم را اقدامی ارزشمند برشمرد و افزود: خادمان قرآنی از افتخارات ملی حوزه فرهنگ محسوب میشوند که همواره بصورت جهادی و با روحیه انقلابی، در حوزه قرآن و عترت خدمت می کنند و این روزها اقدامات تحول گرایانه این عزیزان در طرح های قرآنی چون «بشری» بی بدلیل است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه وزارت فرهنگ در دوره جدید اهتمام جدی نسبت به تعالی حوزه قرآن و عترت دارد، گفت: همانطور که بارها تاکید شده، فعالیت های قرآنی در صدر امور برنامه های وزارت فرهنگ در تمامی حوزه ها قرار دارد و امیدواریم با راه اندازی بنیاد فرهنگی و هنری ویژه قرآن کریم با نام مقدس «یاسین» تمامی فعالیت ها و برنامه های قرآنی با انسجام بیشتر و بصورت متمرکز انجام گیرد.
گفتنی است، سی امین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از روز شنبه ۱۲ فروردین برابر با نهم ماه رمضان در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) برگزار میشود. بر اساس مصوبه شورای سیاستگذاری زمان برگزاری آن از ساعت ۱۷ تا ساعت ۱ بامداد است، البته در شبهای قدر نمایشگاه تا ساعت ۲۲ برگزار میشود
نظر شما