حجت الاسلام والمسلمین «سیدجواد بهشتی»، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان با تاکید بر لزوم تبدیل هر مسجد به یک پایگاه قرآنی، اظهار کرد: در حدیث از رسول خدا(ص) است که مى فرمایند: «ادبّوا أولادکم على ثلاث خصال: حبّ نبیّکم، وحبّ أهل بیته، و قراءة القرآن؛ اولاد خود را بر سه خصلت تربیت کنید: دوستى پیامبرتان، دوستى اهل بیتش، و قرائت قرآن»، مسجد بهترین پایگاه برای تربیت نسل بر اساس این سه محبت است.
این کارشناس دینی در ادامه با اشاره به حدیث دیگری از حضرت رسول(ص) که فرمودند: ««اِنّما نُصِبَتِ المَساجِدُ لِلقُرآن، مسجدها را برای قرآن خواندن ساختهاند»، بیان کرد: پايگاه اصلی ترويج و گسترش فرهنگ قرآن کریم، مسجد است. بنابراین ضرورت دارد که اهالی مسجد پيوند عمیق با کلام الهی داشته باشند. امام جماعت میتواند با حضور جوانان مسجدی در مسجد حلقة قرآنی تشکیل دهد و یا با برپایی کرسی تلاوت و جلسات تفسیر روزانه در مسجد به رواج فرهنگ قرآنی در خانه های خدا کمک کند.
وی ماه مبارک رمضان را فرصت مناسب و نقطه عطف برای انس با کلام الهی دانست و تأکید کرد: بسیاری از کسانی که با قرآن کریم مانوس شده اند، شروع انس و ارتباطشان با قرآن از ماه مبارک رمضان و از مساجد بوده است و برخی از مفسران و استادان قرآنی که جلسات قرآنیشان پررونق است، از ظرفیت مسجد و فرصت رمضان المبارک بهره می گیرند؛ این یعنی ماه مبارک رمضان بهترین فرصت انس با قرآن در فضای مساجد و تبدیل هر مسجد به یک پایگاه قرآنی است.
حجت الاسلام بهشتی با اشاره به اینکه حضور مردم در مساجد در ماه مبارک رمضان پر رنگ تر از دیگر زمان ها است، گفت: مساجد بهترین و مهمترین پایگاه تربیتی و مرکز آموزشی برای آموزه های دینی هستند، به همین جهت باید نسبت به تفسیر، ترجمه، حفظ،جزءخوانی قرآن کریم در این ماه اهتمام ویژه ای داشت. از طرفی امام مسجد با در نظرگرفتن مشوق های قرآنی بر جذابیت و انگیزه بخشی فعالیت های قرآنی مساجد اهتمام داشته باشند.
مشاور فرهنگی و علمی ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به آیه ۱۲۵ سوره بقره که می فرماید: «وَعَهِدْنَا إِلَىٰ إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ أَنْ طَهِّرَا بَيْتِيَ لِلطَّائِفِينَ وَالْعَاكِفِينَ وَالرُّكَّعِ السُّجُودِ؛ به ابراهیم و اسماعیل سفارش کردیم که حرم مرا (از بت) بپردازید و پاکیزه دارید برای اهل ایمان که به طواف و اعتکاف حرم آیند و در آن نماز و طاعت خدا به جای آرند.»، خاطرنشان کرد: فعالیت های سخت افزاری و نرم افزاری،رفت و آمد در مسجد و بهره برداری از برنامه های آن، توجه به پاکیزگی و نظافت مساجد و برگزاری برنامه های قرآنی در خانه های خدا می تواند گامی در جهت رونق و شلوغی مساجد باشد، خداوند می فرماید: «يَدُ اللّهِ مَعَ الْجَماعَةِ»، مسلمانان به اتحاد و همبستگی دعوت شده اند و خداوند یاریگر جماعت است.
نظر شما