خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛ زهرا مهرور- زمانیکه تصمیم بر خدمت در مناطق محروم میگیری برایت فرقی ندارد که کجای این مرز و بوم باشد. فارغ از تمامی چیزها کمر همت میبندی و خدمترسانی به محرمان را اولویت خود قرار میدهی، و این مهم نیست از کدام دیار باشی فقط رفع مشکلات محرومان و کمک به مردم در روستاها مهمترین راهبرد برای خدمترسانی است. گاهی در اوج گمنامی و فقط و فقط برای جلب رضایت خداوند قدم به روستاهای محروم می گذارند.
گویی همین دیروز بود که ساک کوچک و اندک وسایل ضروری خود را برداشت و راهی شد. برای او زندگی مفهومی جز خدمت به مردم مناطق محروم نداشت. شور و شوق عجیب او و دیگر همسنگرانش موجب شد تا در روزهایی که اکثر مردم به فکر سفر به اماکن تفریحی و خوش آب و هوا در آستانه نوروز بودند عزم سفر به روستاهای دورافتاده و محروم آتشکده و دهو در شهرستان مرزی نهبندان کند، آن هم نه برای تفریح بلکه برای خدمت بیمنت.
دانشجویانی که در اردوهای جهادی شرکت کرده و در حالوهوای کمک برای آبادسازی منطقه محروم نفس کشیدهاند میدانند حضور در اردوهای جهادی آنهم زمانی که کشور در پایان سال و در آستانه نوروز به سر میبرد، با همه سختیهای ظاهریاش، چقدر دلچسب است.
عهد خدمت اینبار در مناطق محروم روستایی نهبندان
«امیرعلی جهانیکیا»، هر چند مسئول آموزشی برادران گروه جهادی ناحیه دانشجویی خراسان جنوبی است اما خود را یکی از جهادگران معرفی میکند و به این میبالد که چندین اردوی جهادی را تجربه کرده است. او به همراه جمع دیگری از جهادگران از ۲۳ اسفندماه اردوی جهادی خود را در روستای آتشکده و دهو در شهرستان مرزی نهبندان آغاز و عزم خود را برای دیوارکشی و رنگآمیزی مدرسه در این روستاهایی محروم جزم کرد.
وی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان میگوید: اردوی جهادی دانشجویان استان خراسان جنوبی با عنوان «عهد خدمت» از ۲۳ تا ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۱ در مناطق محروم شهرستان نهبندان برگزار شد که در این اردو حدود ۳۰ خانم و ۲۰ آقا از دانشگاههای فرهنگیان، دولتی، آزاد اسلامی، علوم پزشکی و صنعتی حضور داشتند که در روستاهای محروم آتشکده و دهو مشغول به خدمترسانی شدند.
جهانیکیا عنوان میکند: از جمله فعالیتهایی که در این اردوی جهادی انجام شد میتوان به جهاد آموزشی، عمرانی، فرهنگی و درمانی اشاره کرد. مدرسه روستای دهو باید دیوارکشی میشد و همچنین ساختمان آموزشی نیاز به رنگ آمیزی و نقاشی داشت بنابر این کلاسهای درس در مسجد روستا دایر میشد.
مسئول آموزشی برادران گروه جهادی ناحیه دانشجویی خراسان جنوبی ادامه میدهد: با توجه به هفته پایانی سال دانشآموزان تمایل کمی به امور آموزشی نشان میدادند اما جهادگران عرصه آموزشی با استفاده از روشهای قصهگویی و کاردستی و اجرای سرود و نمایش سعی کردند مفاهیم را به دانشآموزان منتقل کنند.
بازمانده از تحصیل در نبود مدرسه متوسطه
مشکلات زیادی در این منطقه وجود دارد که یکی از آنها نبود مدرسه دوره متوسطه است که تقریبا همه دانشآموزان تنها تا کلاس ششم درس میخواندند و برای ادامه تحصیل باید به شهر نهبندان عزیمت میکردند که با توجه به هزینههای رفت و آمد و خوابگاه، متأسفانه کسی ادامه تحصیل نمیداد و از ادامه تحصیل بازمیماندند.
جهانیکیا در ادامه میگوید: هدف گروههای جهادی جلب رضای خدا و کار برای مناطق محروم است و بهسازی این مدرسه در یکی از نقاط محروم شهرستان مرزی نهبندان تلاش کردیم تا حداقل دانشآموزان این روستا از شرایط خوبی برای درس خواندن برخوردار باشند.
محرومیت روستاییان در کنار معدن
وی که نبود امکانات کافی از جمله کتابخانه را یکی از دلایلی میدانست که سطح مطالعه در بین دانشآموزان این مناطق روستایی پایین باشد، با اشاره به دیگر مشکلات روستای دهو میافزاید: با توجه به نزدیکی این روستا به معدن سنگ اما تعجبآور بود که چرا مردمان روستا در فقر زندگی میکردند و از حق ۲ درصد معادن خود بینصیب بودند.
جهانیکیا اضافه میکند: زمین آهکی روستا امکان کشاورزی حتی به اهالی این منطقه را نمیداد و این به مشکلات آنها افزوده بود. اگر امکاناتی فراهم شود که اهالی بتوانند در کارگاهی محصولی بومی تولید کنند فرصتی بسیار خوبی برای اشتغال روستاییان خواهد بود تا بتواند سطح زندگی خود را ارتقا بخشند.
مسئول آموزشی برادران گروه جهادی ناحیه دانشجویی خراسان جنوبی ابراز امیدواری میکند که مسئولان مربوطه فکری به حال ساخت مدرسه متوسطه، ایجاد اشتغال برای روستاییان با راهاندازی کارگاه تولید محصول و راهاندازی کتابخانه عمومی کنند تا انشاء الله در سالیان آینده این روستای مستعد به جایگاه واقعی خود برسد و دانشآموزان به راحتی بتوانند ادامه تحصیل دهند و روستا و منطقه خود را از فقر اقتصادی و فرهنگی دربیاورند.
او تأکید میکند: روحیه جهادی، عزم راسخ و با جان و دل کارکردن از ویژگیهای اعضای گروههای جهادی است و ما نیز تلاش میکنیم این روند ادامه داشته باشد و چراغ اردوهای جهادی در استان خاموش نشود.
فعال شدن ۲۵۵ گروه جهادی خراسان جنوبی در آستانه سال نو
مهدی هنری، مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی هم درباره برگزاری اردوهای جهادی میگوید: ۲۵۵ گروه جهادی شامل سه هزار و ۴۳۸ جهادگر در آستانه سال نو برای خدماترسانی به مناطق مختلف استان اعزام شدند.
وی با اشاره به اینکه این اردوهای جهادی با توجه به همزمانی ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۲ از روزهای پایانی سال آغاز شد، ادامه میدهد: هدف گروههای جهادی حدود ۱۵۷ نقطه روستایی و ۹۸ نقطه مربوط به حاشیه شهرها و مناطق محروم شهری بود.
هنری بیان میکند: در این مدت ۹ گروه جهادی مهمان از دانشگاهها و قرارگاه جهادی یونس در قالب ۳۶۵ جهادگر در شهرستانهای زیرکوه، درمیان، سربیشه و نهبندان برای خدمترسانی حضور داشتند.
مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی میافزاید: با استقبال گروههای جهادی شاهد افزایش ۳۰ درصدی تعداد گروههای جهادی جهت حضور در خراسان جنوبی نسبت به سال گذشته هستیم و امیدواریم امسال شاهد حضور پرثمرتر این گروهها در سطح استان باشیم.
و اما...
اردوهای جهادی که با هدف محرومیتزدایی در روستاهای مناطق مرزی خراسان جنوبی برگزار میشود حرکت در مسیر امیدآفرینی است. این گروهها این روزها سعی میکنند در قالب اردوهای جهادی با احصای نیازمندیهای ساکنان این مناطق و تلاش برای رفع این موارد و مشکلات موجب دلگرمی و خرسندی آنان را فراهم کنند. خوشبختانه حرکتهای جهادی دانشجویی در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته و استقبال دانشجویان نیز رو به افزایش گذاشته است.
نظر شما