۱۰ هزار گردشگر از قلعه تاریخی فورگ بازدید کردند

شهسواری با اشاره به اینکه امسال به طور متوسط روزانه هزار نفر از قلعه تاریخی فورگ بازدید می کنند، گفت: از ۲۵ اسفند ماه تا کنون حدود ۱۰ هزار گردشگر از قلعه فورگ بازدید داشتند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درمیان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند با بیان اینکه روستاي فورگ از توابع بخش مركزي شهرستان درميان و در فاصله 90 كيلومتري شرق بيرجند و 10 كيلومتري شهر اسديه قرار دارد، گفت: احداث اين قلعه به دوره افشاریه برمی گردد و از بناهای شاخص شهرستان درمیان بوده که در داخل تنها روستای هدف گردشگری شهرستان قرار دارد.

 

امیر اسماعیل شهسواری مصالح به كار رفته در این بنا را سنگ، آجر، خشت، گچ، آهك و ساروج عنوان کرد و افزود: فضاي داخلي قلعه از قسمت هاي مختلف مانند محل زندگي خدمه، اصطبل، انبار مهمات و... تشكيل شده كه به وسيله حصار قلعه و برج هاي مدور احاطه شده  است.

 

وی با بیان اینکه قدمت این قلعه به دوران افشاریه برمی گردد، گفت: این قلعه در 28 اسفندماه سال 1379 با شماره 3 هزار و 450 به ثبت ملی رسید.

 

 

بازدید هزار نفر در روز

مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درمیان یادآور شد: امسال روزانه به طور متوسط هزار نفر از این بنای تاریخی و شاخص شهرستان درمیان بازدید کردند و از 25 اسفند ماه تا کنون حدود 10 هزار گردشگر از قلعه فورگ بازدید داشتند.

 

شهسواری با بیان اینکه از سال 1395 فضایی در این قلعه به عنوان بازارچه تعبیه شده است، گفت: از 20 اسفند ماه تاکنون بالغ بر 15 میلیون تومان این بازارچه فروش صنایع دستی داشته است.

 

وی با اشاره به این مهم که سوزن دوزی بلوچی از رشته های شاخص صنایع دستی این منطقه است، افزود: علاوه بر سوزن دوزی، رشته هایی شامل حوله بافی، سرمه دوزی، جاجیم بافی و... نیز در این شهرستان فعال است.

 

به گفته وی روستاهای اِشک، فورگ، درمیان، اسدیه و ماه بانو در بحث سوزن دوزی بلوچی هنرمندان زیادی دارد.

 

شهسورای یادآور شد: در این شهرستان 315 اثر تاریخی شناسایی شده است که از این تعداد 101 اثر ثبت ملی شده و هر ساله اعتباراتی برای مرمت و بازسازی بناها اختصاص یافته و هزینه می شود.

 

 

کد خبر 1259546

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha