به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ حجت الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی، در خطبه های نمازجمعه( ۱۱ فروردین) دنیا را هدف قرارندادن، تفسیر تقوا دانست و افزود: در ماه مبارک رمضان بستر معامله برای دنیا دادن و آخرت گرفتن فراهم است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان در ادامه سلسله مباحث هفته گذشته در خصوص تربیت انسان در نگاه دینی؛ افزود: یکی دیگر از مولفه های تربیت دینی بازگشت به شخصیت واقعی و توجه انسان به شخصیت و ارزش والای خود است زیرا از درون انگیزه قوی برای تربیت و تمکین دستورات مربی پیدا می کند.
وی با بیان اینکه غفلت از خدا، معاد و خود، انسان را به پرتگاه می کشاند؛ تصریح کرد: این سه ارتباط تنگاتنگی با هم دارند و یکی از بزرگترین ظلم ها و معاصی، خودفراموشی است و خودزیانی، خودفراموشی و خودفروشی هر یک آدمی را به انحراف می کشاند.
امام جمعه کرمان خودزیانی را دارای اقسامی دانست که خودمحوری، خودخواهی، خودبینی، خودبرتربیتی، خودنمایی، خود را ستودن از جمله آن است و تصریح کرد: گاهی انسان عمر را تلف می کند و به خود توجه نمی کند و دنبال ناخود است در حالیکه خود واقعی گاه متروک و مهجور است لذا مربی واقعی کسی است که خود واقعی را آباد کند.
وی خاطرنشان کرد: این مانع بزرگی در تربیت است و تا به خود توجه نکنیم و متوجه خود والایِ خویش نباشیم، تربیت نمی شویم و وقتی دنبال ناخود راه افتادیم، پَست می شویم و انسان را کوچک می کند لذا حب دنیا آنقد ذم شده که باعث می شود آدمی به خود واقعی توجه نکند در حالیکه تلاش قرآن این است بت پرستان را به خود واقعی آنان برگرداند.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی افزود: بت گاهی ظاهری و گاه نامرئی است و کسانی که اندیشه خود را برتر و با فکر و اندیشه خود جهان بینی درست می کنند نیز بت پرست هستند و کسانی که جناحی که خود ساختتد به همان پایبند هستند و هیچگاه ایرادات و اشتباهات را نمی پذیرند و در مقابل فرمایشات امام جامعه، آنچه با جناح شان همخوانی دارند می پذیرند و مابقی را ترویج نمی کنند.
وی با تاکید بر عرضه عقاید و اندیشه و مواضع بر علمای دین به تاسی از حضرت عبدالعظیم حسنی عليه السلام؛ گفت: تا به خود توجه نکنیم تربیت جایگاه واقعی خود را پیدا نمی کند.
امام جمعه کرمان در خطبه دوم سالروز وفات حضرت خدیجه سلام الله علیها را تسلیت گفت و اظهار کرد: یکی از ستون های بزرگ مدافع پیامبر و ترویج دین اسلام بود.
وی سالروز میلاد کریم اهل بیت و روز اکرام ایتام را هم تبریک گفت و آن را فرصتی برای توجه و کمک به نیازمندان دانست و درباره روز طبیعت هم بیان کرد: در کنار گردش و تفریح باید به خلقت نظام هستی هم فکر کرده و بر معرفت و شناخت خویش افزوده و به نعمت های فراوان خداوند توجه کنیم.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی درباره ۱۲ فروردین، روز جمهوری اسلامی هم اشاره و تصریح کرد: جامعه انسانی بدون حکومت نه از نظر علمی و نه عملی پذیرفتنی نیست و دو نگاه به حکومت در میان اندیشمندان و فرهیختگان وجود دارد.
وی توضیح داد: یک نگاه؛ نظام حکومت را مبتنی بر انسان و جهان طبیعت می داند و انسان را بدون در نظر گرفتن هیچ ضمیمه ای و مادی گرایی را محور حکومت می داند اما در نگاه دوم، انسان و جهان در نگاه توحیدی و ادیان در نظر گرفته می شود.
امام جمعه کرمان با بیان اینکه کسی که می خواهد برای انسان و نظام خلقت و جهان قانون و مقررات تنظیم کند هم باید جهان و هم انسان را خوب بشناسد و این جز وحی و خدا موجود دیگری نیست؛ گفت: بدون حکومت نمی توان به طور کامل ظلم ستیز و طاغوت ستیز و فساد ستیز بود.
وی ادامه داد: نگاه حکمرانی و حکومت در نگاه دینی مبتنی بر این موارد است و جمهوری اسلامی با این نگاه شکل گرفته و این که امام فرمود جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد چون تامین کننده هر دو حوزه برای پیشرفت و ارتقا بشر است.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی خاطرنشان کرد: مردم شهیدپرور ایران اسلامی در شرایطی به جمهوری اسلامی رای دادند که هیچ تجربه ای از جمهوریت و اسلامیت جز در صدر اسلام وجود نداشت و اگر هم بوده در محدوده کوچکی از جغرافیای دنیا بوده بدون آن که تجربه ای برای استفاده وجود داشته باشد.
وی گفت: دشمنی ها برای خانه نشین کردن یکی از این دو بی حد و حصر بوده و در طول تاریخ تلاش کردند با خانه نشین کردن جمهوریت به اسلامیت آسیب وارد کنند که سابقه تلخ آن در قیام عاشورای حسینی و کنار زدن شخصیت ممتاز معصوم امام علی است که نگذاشتند جمهوریت دنبال اسلامیت برود.
امام جمعه کرمان یادآور شد: اگر اسلامیت را خانه نشین می کردند از درون حکمرانی جمهور بدون اسلامیت همان بیرون می آید که در مشروطه اتفاق افتاد و نتیجه آن حاکمیت رضاخان قلدر شد لذا جمهوریت در سایه اسلامیت دستاوردهای شیرینی دارد که نمونه ای از آن خلق آمارهای بزرگ و اعجاب برانگیز جمهوری اسلامی در عرصه پیشرفت و خدمت و به میدان آوردن دهها هزار جوان مخلص و مجاهد و سلحشوری است که خود را فدای خدمت به مردم و اسلام کردند و نمونه آن پیشرفت کشور در بخش علم و فناوری و درخشیدن کشور در کرسی های برتر جهانی در رتبه های بالای دنیا است.
وی گفت: دشمن دنبال به انحراف کشاندن یکی از این دو است و در شعارهای اغتشاشات، دنبال خانه نشین کردن اسلامیت نظام بودند و افرادی کم توجه و احساسی را در صحنه عمومی کشور تجهیز کردند و به میدان فرستادند تا به جمهوریت دمیده و اسلامیت را خانه نشین کنند لذا مراقبت و مواظبت از جمهوری اسلامی مهم است.
امام جمعه کرمان انتخابات را مظهر جمهوریت نظام دانست و در ادامه با اشاره به حمله به تمثال شهید سلیمانی که جان خود را فدای مظلومان عالم کرد و حمله به پرچم ایران و هویت دینی و ملی؛ بر حفاظت از جمهوریت و اسلامیت نظام تاکید و بیان کرد: در اغتشاشات آنقدر فضا را مسموم کردند که برخی خواص هم مرعوب شدند.
وی نماد اسلامیت نظام را عملیاتی کردن فرمایشات ولایت فقیه دانست زیرا همه هجمه دشمن در آشوب ها به سمت ولایت فقیه بود چون می دانستند ستون خیمه آنجا است لذا همه دلسوزان نظام و احزاب و گروه های سیاسی که خود را در چارچوب نظام تعریف می کنند باید محکم پشت پرچم جمهوری اسلامی بایستند و برای اهتزار آن در قله های رفیع علمی و پیشرفت دنیا تلاش کنند.
نظر شما