افشاگران فساد از زمان تشکیل پرونده در مرجع قضایی مورد حمایت قرار خواهند گرفت

با تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی با درخواست گزارشگر فساد یا نهاد پذیرنده از زمان تشکیل پرونده در مرجع قضائی تا یک سال پس از شروع به اجرای حکم قطعی، حمایت های قانونی آغاز خواهد شد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه(۱۶فروردین)مجلس شورای اسلامی ماده ۵طرح حمایت مالی از افشاگران فساد را برای بررسی بیشتر به کمیسیون ارجاع دادند.

 

در ماده ۵ این طرح که به کمیسیون ارجاع شد آمده بود که آیین نامه اجرائی این فصل ظرف مدت شش ماه پس از لازم الاجراء شدن اینقانون توسط سازمان بازرسی کل کشور با همکاری نهادهای پذیرنده تهیه می‌شود و پس از تأیید رئیس قوه قضائیه، به تصویب هیأتوزیران می‌رسد.

 

همچنین در ماده ۶ این طرح که به کمیسیون قضایی و حقوقی بازگشت، آمده بود که حمایت از گزارشگر و اشخاص وابسته شامل مواردزیر است:

 

۱ـ تغییر محل خدمت درون سازمانی و همچنین مأموریت یا انتقال به سایر دستگاههای اجرائی درخصوص کارکنان دستگاههای اجرائیمذکور در ماده(۲۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به نحوی که در حقوق،مزایا و گروه شغلی وی تغییر ایجاد نشود.

 

تبصره- سازمان اداری و استخدامی کشور مکلف به اجرای این بند است

 

۲ـ تعیین وکیل به صورت رایگان در پرونده‌های ناشی از گزارشگری؛

 

تبصره- مرکز وکلاء، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه و کانونهای وکلای دادگستری مکلفند خدمات حقوقی رایگان راحسب مورد از طریق معرفی و تعیین وکیل یا مشاور به گزارشگر ارائه دهند.

۳ـ هرگونه حمایتی که مقام قضائی برای حفظ امنیت جانی یا مالی یا شغلی لازم تشخیص دهد.

 

تبصره ۱- حداکثر مدت اعمال حمایت مندرج در بند (۳) این ماده شش ماه است و تمدید این مدت منوط به درخواست  مجدد گزارشگر یانهاد پذیرنده و موافقت مقام قضائی است.

 

تبصره ۲- شخص حقوقی و کارکنان یا اعضائی که از سوی شخص حقوقی معرفی می‌شوند، حسب مورد می‌توانند مشمول حمایت‌هایاین ماده قرار گیرند.

 

نمایندگان در ماده ۷این طرح مصوب کردند، با درخواست گزارشگر یا نهاد پذیرنده از زمان تشکیل پرونده در مرجع قضائی تا یک سالپس از شروع به اجرای حکم قطعی و با تشخیص مقام قضائی صالح تعقیب یا مقام قضائی صالح رسیدگی به اصل پرونده، حمایت‌هایموضوع ماده(۶) این قانون اعمال می‌شود.

 

تبصره۱- رسیدگی به درخواست‌های موضوع این ماده  ظرف مدت پانزده روز در مرجع صالح قضائی انجام می‌شود.

 

تبصره۲- رد درخواست از سوی مقام قضائی مانع از درخواست مجدد با ارائه مستندات و قرائن جدید نیست.

 

 

براساس ماده ۸ این طرح,در مواردی که گزارش موجب پیشگیری از وقوع رفتارهای موضوع ماده (۲) این قانون شود، به پیشنهاد نهادپذیرنده و  تشخیص دادستان، گزارشگر مشمول حمایت‌های ماده (۶) این قانون می‌شود.

 

طبق ماده ۹- برخورداری از پاداش منوط به درخواست گزارشگر از طریق سامانه از زمان ثبت گزارش در سامانه تا یکسال پس از شروعبه اجرای حکم قطعی است.

 

تبصره- صدور حکم به پرداخت پاداش به گزارشگر منوط به اعلام هویت گزارشگر در زمان ثبت گزارش یا برای گزارش‌های با گزارشگرانبا هویت ناشناس منوط به ارائه ادله لازم برای احراز هویت آن ها می باشد

کد خبر 1260215

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha