شهادت ۲ مستشار ایرانی واکنشی منفعلانه از سوی اسراییل در مقابل قدرت بازدارندگی حزب الله و گروه های مقاومت است

کارشناس مسائل خارجی با اشاره به فرافکنی اسرائیل در مواجه با چالش های داخلی و خارجی گفت: شهادت ۲ مستشار ایرانی واکنشی منفعلانه از سوی اسراییل در مقابل قدرت بازدارندگی حزب الله و گروه‌های مقاومت است.

علیرضا عرب در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در مورد شهادت دو مستشار ایرانی توسط رژیم صهیونیستی گفت: آنچه در اسراییل جریان دارد در یک جمله تعبیر می شود که تغییرات جمعیتی راهبردی در حال تحمیل خود به جامعه، سیاست، هویت و اقتصاد اسراییل است که مسئله بسیار مهمی تلقی می شود.

 

 

وی افزود: یعنی تغییرات جمعیتی در سطح راهبردی در حال وقوع در اسرائیل است که طلیعه آن در جامعه، سیاست، هویت و اقتصاد از هم اکنون در حال مشاهده است و به مرور تقویت می شود در واقع آنچه در اسراییل جریان دارد، رشد جمعیت افراطی ارتدوکس است و اکنون در آغاز رشد آن قرار داریم و هر روز این جمعیت قوی تر می شود و در چند سال آینده خود را بیشتر نشان می دهد. این رشد افراطی جمعیت ارتدوکس در سطح هویتی کلان، سیاسی، اجتماعی و اقتصاد خود را نشان می دهد.

 

 

کارشناس مسائل خارجی تصریح کرد: آنچه در عرصه سیاسی خود را نشان می دهد، این است که راست گراترین و افراطی ترین دولت افراطی که در دولت اسراییل وجود داشته است، تشکیل شده و این دولت بر اساس توافقات ائتلافی شکل گرفته است یعنی احزاب مختلفی که با دولت موتلف شده اند قبل از تشکیل دولت و پیوستن به نتانیاهو، توافقات ائتلافی را میان خود منعقد کردند.

 

 

این کارشناس سیاست خارجی تصریح کرد: این توافقات ائتلافی شکاف هایی را به جامعه اسراییل هم افزا کرده و برای همین اسراییل در داخل دچار بحران شده است. این شکاف ها از نوع راست گرا، چپ گرا، دموکراتیک، یهودی، سکولار، دیندار است. این شکاف ها نمایی از بحران عرصه داخلی اسراییل را نشان می دهد که رژیم صهیونیستی آن را فرافکنی می کند.

 

 

وی تصریح کرد: محل تمرکز این توافقات ائتلافی اصلاحات قضایی است. اپوزیسیون اصلاحات قضایی را کودتای قضایی می داند و این اصلاحات قضایی پیامدهای وخیم امنیتی را برای اسراییل به دنبال دارد؛ پیامدهای وخیم در حوزه اقتصاد، سیاست خارجی و هویت و حتی در حوزه ارتباط با آمریکا پیامد وخیمی را برای اسراییل به دنبال دارد.

 

 

وی با بیان اینکه اصلاحات قضایی فعلا توسط نتانیاهو متوقف شده است، افزود: کارشناسان معتقدند که این امر از سوی نتانیاهو یک تعلیق موقت است؛ بنابراین اعتراضات علیه اصلاحات قضایی کما فی السابق جریان دارد و این اصلاحات قضایی می تواند تاب آوری اجتماعی و مقاومت را در جامعه صهیونیستی و همچنین اعتبار بین المللی اسراییل را تضعیف کند. در حوزه امنیت ملی و داخلی، کارزارهای داخلی و امنیتی و بین المللی نیز همین گونه این تضعیف وجود دارد در واقع اصلاحات قضایی اتحاد میان صهیونیست ها را هدف قرار داده و آن را کاهش می دهد و این اتحاد اصل مشترک را منقطع می کند و با تشدید شکاف و دو قطبی در جامعه اسراییل پیامدهای امنیتی را به دنبال دارد.

 

 

وی با بیان اینکه یکی از مواردی که در عرصه ائتلاف بر آن تاکید شده است، موضوع فلسطین است، افزود: طبق توافقات ائتلافی ما شاهد الحاق آرام و پیوسته کرانه باختری، افزایش شهرک سازی در این کرانه و لغو قانون خروج از شمال کرانه باختری که توسط شارون تصویب شد، هستیم.

 

 

عرب تصریح کرد: آنچه در عرصه فلسطین اتفاق افتاده است، اکنون خود را در تشدید تنش در ماه مبارک رمضان نشان می دهد؛ به هر صورت فلسطینیان در کرانه باختری و قدس شاهد تشدید تنش در ماه رمضان هستند و تا شب قدر این تشدید تنش ها افزایش می یابد و این موارد بر امنیت اسراییل اثرگذار است. این تشدید تنش در عرصه فلسطین که ناشی از توافقات ائتلافی است، عادی سازی را در سطح منطقه تضعیف می کند.

 

 

وی اظهار داشت: اسراییل اکنون با بحران داخلی مواجه است و محور مقاومت در حال تقویت روزافزون خود در سطح منطقه است. از سوی دیگر استقرار گروه های مقاومت در سوریه ادامه دارد و متوقف نشده است و حزب الله لبنان در جبهه شمالی تقویت روزافزون را طی می کند یعنی تقویت از نظر امنیتی، نظامی و سیاسی را در این جبهه شاهد هستیم.

 

 

عرب خاطر نشان کرد: اکنون بازدارندگی حزب الله علیه اسراییل تقویت شده است و خود اسراییل این موضوع را به خوبی می داند و این موضوع برای آنها به خوبی مسجل شده است. طی ماه های اخیر نشانه هایی از تقویت بازدارندگی در جبهه شمالی را شاهدیم و اسراییلی ها به وضوح آن را درک کردند. در مجموع جوابی که دولت نتانیاهو در مقابله با فرافکنی بحران داخلی و هدایت آن به سمت مسایل خارجی اجرا میکند حمله ای است که به سوریه انجام می دهد و از سوی دیگر بازدارندگی تقویت شونده و رو به رشد حزب الله را نیز شاهد هستیم که بعد از سال های اخیر افزایش چشمگیری داشته است.

 

 

وی گفت: تمام این موارد نتانیاهو را به یک سری حملات مذبوحانه سوق می دهد و حملاتی که در سوریه شاهد هستیم، حملاتی است که می توان آن را مذبوحانه دانست و انتقال بحران داخلی به سمت خارج است و واکنشی در جهت تقویت بازدارندگی رو به رشد حزب الله است. وقتی کاری از دست آنها بر نمی آید یک واکنش در مقابل تقویت بازدارندگی حزب الله انجام می دهد. شهادت دو مستشار ایرانی واکنشی منفعلانه از سوی اسراییل در مقابل بازدارندگی حزب الله و گروه های مقاومت در جبهه شمال است.

 

 

عرب در مورد پاسخ ایران به این گونه اقدامات رژیم صهیونیستی اظهار داشت: جبهه مقاومت تمام تلاش خود را باید بگذارد تا روز به روز بازدارندگی در جبهه لبنان و جولان و سوریه را تقویت کند. همان گونه که عرض شد حزب الله لبنان در طی چند سال اخیر بازدارندگی را تقویت کرده و اسراییلی ها به خوبی آن را درک کردند و آن چیزی که باید در دستور کار ما قرار داشته باشد همان گونه که کما فی السابق بوده است، تقویت بازدارندگی است و اینکه اسراییلی ها با افزایش تنش در کرانه باختری مواجه هستند که به شدت آنها را در داخل درگیر کرده و این موضوع باید تقویت شود. 

 

 

وی ادامه داد: یکی از چالش های دیگری که اسراییل با آن مواجه است، چالش با آمریکا است و تشدید تنش در جبهه فلسطین و کرانه باختری قدس از چالش های آنها محسوب می شود تا جای که دو ماه پس از انتخاب نتانیاهو بایدن با او تماس گرفت و این موضوع بسیار کم سابقه بود و نشان دهنده تنش جدی میان اسراییل و آمریکاست اما اکنون 12 هفته است که نتانیاهو انتخاب شده است اما هنوز به کاخ سفید دعوت نشده است.

 

 

عرب گفت: رابطه آمریکا با اسراییل به دلیل اصطلاحات قضایی و تنش با فلسطینی ها دچار چالش جدی است و باید توجه کنیم که رابطه با آمریکا یکی از ستون های امنیت ملی اسراییل است که دچار تنش شده و هر چقدر تنش در عرصه فلسطین افزایش پیدا کند، این موضوع پررنگ تر می شود.

کد خبر 1260295

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha