برکات همنامی کانون‌های مساجد با امام حسن مجتبی(ع)

کمک‌رسانی به محرومان، ایجاد کسب و کار و درآمد فرهنگی برای بچه‌های مسجد، برگزاری حلقه‌های قرآنی و بصیرتی از اتفاقات مبارکی است که در سایه همنامی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با امام حسن مجتبی(ع) رخ داده است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، در سلسله گزارش‌های «همنامان نور» مساجدی که همنام حضرات معصومین (ع) و بزرگان دین هستند، معرفی می شوند، تا از این طریق دریابیم آن مساجد در پرتوی ارتباط با آن معصوم (ع) در طول سال چه فعالیت هایی را انجام می دهند و منشا چه برکاتی هستند. در این گزارش به مناسبت ۱۵ رمضان المبارک، سالروز ولادت امام حسن مجتبی(ع) به معرفی تعدادی از مساجد و کانون های فرهنگی هنری همنام امام حسن مجتبی(ع) پرداخته ایم که در ادامه می آید:

 

کانون فرهنگی هنری مسجد امام حسن مجتبی(ع) استان البرز

کانون فرهنگی هنری مسجد امام حسن مجتبی(ع) استان البرز در کنار پایگاه مقاومت بسیج این مسجد، محوریّت برنامه های فرهنگی مسجد امام حسن مجتبی(ع) را بر عهده دارد. در طول دو دهه ای که از تأسیس این کانون می گذرد، هر چند فعالیت های آن با افت و خیزهایی روبرو بوده است، اما همواره مأمن جوانان و نوجوانان دلسوز و علاقه مند به دین و فرهنگ اسلامی بوده که با برنامه های فرهنگی مذهبی، جان تشنه خود را از سرچشمه معارف اسلامی سیراب و باورهای دینی خود را مستحکم کرده اند.

 

در سال های اخیر به لطف خداوند و عنایات حضرت ولیعصر (عج) و پشتکار و تلاش بی وقفه فعالان این کانون و در سایه نگرشی عمیق و واقع بینانه به مسائل روز و پرهیز از موازی کاری و سطحی نگری، شاهد جهشی چشمگیر در فعالیت های این کانون بوده ایم که با حمایت همه جانبه امام جماعت و هیئت امنای مسجد صورت گرفته است، به طوری که اجرای طرح های فرهنگی نوین و برنامه ها و کلاس های مستمرّ، زمینه گرایش طیف وسیعی از جوانان به برنامه های کانون شده است و نیز موجب انتخاب کانون فرهنگی هنری مسجد امام حسن مجتبی(ع) به عنوان کانون برتر استان و دریافت لوح تقدیر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد و نیز سبب گشت که کانون فرهنگی هنری امام حسن مجتبی (ع) در سال های ۹۰،۸۹ و ۹۱ هم به عنوان کانون برتر استان انتخاب شود.

 

در سال های اخیر توسعه کمی و کیفی کانون های مساجد در اولویت بوده است، به طوری که طرح هایی همچون «برای آنان که می اندیشند»، «خانه اندیشه» و «خانواده توحیدی» از شاخصه های برنامه های زیربنایی فرهنگی کانون بوده است. علاوه بر برنامه ریزی و تدوین برنامه های مذهبی، فرهنگی و هنری در کانون، کتابخانه کانون مسجد امام حسن مجتبی(ع) نیز در طول سال های گذشته فعالیت های گسترده ای را در حوزه کتاب و کتابخوانی بر عهده داشته است. کتابخانه عمومی کانون مسجد امام حسن مجتبی(ع) یکی از کتابخانه های بزرگ کرج است که با ۱۳ هزار جلد کتاب توانسته مخاطبان زیادی را به کتابخوانی تشویق کند. در حال حاضر کتابخانه عمومی کانون مسجد امام حسن مجتبی(ع) به یکی از کتابخانه های بزرگ شهر تبدیل شده است. 

 

 

 

 

کانون مسجد امام حسن مجتبی(ع) شهرستان بروجن

کانون فرهنگی هنری مسجد امام حسن مجتبی(ع) شهرستان بروجن استان چهارمحال و بختیاری از کانون های مساجد فعال این استان است که از سال ۱۳۸۶ با مجوز رسمی ستاد فهمای این استان تاسیس شده است.

 

یکی از برنامه های مورد توجه در این مسجد که به همت اعضای کانون فرهنگی هنری ضحی انجام می شود، طرح کمک رسانی به محرومان و تامین مایحتاج ضروری آنها است، یکی از اهداف ما با اجرای این طرح دستگیری از محرومان و مشارکت دادن مردم و خیران در کمک به همنوع و لبیک به تاکیدات مقام معظم رهبری در این زمینه است.

 

کمک به ساخت و تعمیر منزل محرومین در مناطق روستایی توسط اعضای کانون یکی دیگر از رویکردهای بچه های این مسجد است و با توجه به اینکه کانون فرهنگی هنری ضحی مسجد امام حسن مجتبی(ع) بروجن با موکب جهادی حضرت قاسم بن الحسن(ع) و پایگاه مقاومت بسیج امام حسن مجتبی(ع) همکاری مستقیم دارد، به همین جهت اعضای این کانون در زمینه های مختلف فنی و ساختمانی مهارت های لازم دارند، به همین جهت برای تعدادی از افراد نیازمند حاشیه ای و روستایی اقدام به ساخت منزل نیز کردند. ضمن اینکه اعضای این کانون در بحث نقاشی تعدادی از مدارس و آماده سازی آنها برای شروع سال تحصیلی مشارکت داشته اند.

 

با همکاری هیئت قاسم بن الحسن(ع) در دوران کرونا ۱۰ هزار بسته غذایی و ۵ هزار پرس غذای گرم نیز میان اقشار محروم توزیع گردید، ضمن اینکه ۲۰ راس گوسفند و گاو در یک سال گذشته به همت فعالین این کانون و خیرین ذبح و گوشت آن بین خانواده های آسیب دیده از کرونا نیز در چند مرحله توزیع شده است.همچنین در مناسبت هایی همچون محرم طبخ و توزیع غذای نذری به همت این مسجد انجام می شود.

 

برگزاری مسابقات نقاشی، کتابخوانی،معرفی کتاب، برگزاری حلقه های قرآنی و بصیرتی، برپایی نمایشگاه و کارگاه نماز، تهیه فیلم، برپایی نمایشگاه دفاع مقدس، تجلیل از فعالان مسجد به همراه والدینشان بخش دیگری از فعالیت های این کانون است.

 

 با توجه به اینکه کانون فرهنگی هنری ضحی دارای تعدادی سوییت، حمام و سرویس بهداشتی و اتاق مجزا به مساحت ۶۰ متر مربع با گنجایش حدود ۱۰ نفر و مجهز به کولر، بخاری است و ۱۰ اتاق مجهز دارد، به همین جهت کانون هایی که قصد برگزاری اردوی گروهی برای اعضای کانونشان را دارند، می توانند از این ظرفیت استفاده کنند چراکه این سوییت به اماکن گردشگری و بازار نیز دسترسی دارد.

 

بنابراین گزارش، ایجاد کسب و کار و درآمد فرهنگی برای بچه های مسجد از دیگر فعالیت های این کانون مسجدی است و کانون با همکاری خيران اقدام به راه اندازی پنل های خورشيدی کرده است، که از این طریق ضمن ایجاد اشتغال، زمینه ایجاد صرفه جویی در مصرف برق نیز فراهم شده است.

 

 همچنین فعالان این کانون با اختصاص فضایی اقدام به پرورش طیور و با ایجاد رستوران و آشپزخانه در مجاور مسجد اقدام به کسب در آمد و اشتغال زایی کرده اند.

 

اعضای کانون در دوره آموزشی مادران قرآنی، دوره آموزشی آشنایی با هنرهای تجسمی، آشنایی با هنرهای ادبی، آشنایی با فن آوری اطلاعات، دوره آموزشی آشنایی با کارآفرینی و دوره آموزشی تفسیر جزء هفتم قرآن کریم حضوری فعال داشته و موفق به گذراندن این دوره های آموزشی شده اند.

 

 

 

 

 

کد خبر 1260319

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha