خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛ فاطمه رحیم زاده- از گذشته های دور مسجد اولین مکانی است که مسلمانان نه تنها برای راز و نیاز بلکه از زمان ظهور اسلام در این مکان مقدس، مسائل علمی، آموزشی، مشورتی در آن نیز مطرح میشد. در تاریخ اسلام، مساجد و جوامع علمی بسیاری تأسیس شد که برخی از آنها به دلیل قوت آموزشی شهرت یافتند. اما کم کم با راه اندازی مدارس و دارالعلمها نقش آموزشی و تعلیمی مساجد کمرنگ شد و این کمرنگ شدن نقس مساجد در محلات آسیب های اجتماعی را به دنبال داشت.
مسجد به عنوان اصلی ترین پایگاه اسلامی نقش مهمی در تربیت، آموزش و ایجاد نزدیکی بین مسلمانان دارد و با وجود نقش مهم این نهاد فرهنگی، مذهبی، باید مانند صدر اسلام و انقلاب بار دیگر نقش مساجد را در محلات برای کاهش آسیب های اجتماعی، شور و مشورت و حل مشکلات مردم بیش از پیش پررنگ تر کرد.
متأسفانه در سالهای بعد از جنگ تحمیلی به خاطر سهل انگاری، نبود برنامه ریزی صحیح و بی اعتنایی به این سنگر اسلامی، مسجد در گرایش و جذب جوانان ضعیف عمل کرده است. امروزه با تغییر نیازهای نسل جوان و تحول روحیات آنها، نقش بارز مسجد به عنوان کانون تربیت دینی جوانان به روشنی مشخص میگردد.
برای جذب جوانان و نوجوانان به سنگر مساجد و نماز جماعت و شرکت در سایر برنامههای فرهنگی مساجد شیوهها و عواملی وجود دارد که توجه به آن ضروری است.
در آستانه میلاد کریم اهل بیت امام حسن مجتبی(ع) سری به مسجد امام حسن مجتبی(ع) که مزین به نام کریم اهل بیت است می زنیم. وارد خیابان معلم بیرجند می شویم یکی از اصلی ترین خیابان های بیرجند در بدو ورود پرچم های برافراشته در بلوار معلم توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند. هر چه جلو تر می رویم حال و هوای خیابان نشان از متفاوت بودن اوضاع دارد. ریسه های برافراشته سردرب مسجد و مجتمع امام حسن مجتبی(ع) از یک سو و میز و صندلی هایی در خیابان مجاور مسجد، از سوی دیگر توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند و مهمتر از همه، حضور نوجوان و جوانانی که با شور و شوق فراوان در حال تدارک جشن میلاد امام حسن (ع) هستند. در این راستا با مسئول پایگاه مقاومت بسیج شهید باهنر این مسجد به گفتگو می نشینیم.
برگزاری جنگ شادی
مسئول پایگاه بسیج و عضو هیأت امنای مسجد امام حسن مجتبی(ع) بیرجند در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خراسان جنوبی با اشاره به برگزاری جشن و جنگ شادی در شب میلاد کریم اهل بیت علیهم السلام در خیابان مجاور مسجد می گوید: با توجه به میلاد امام حسن مجتبی(ع) خیابان و اطراف مسجد ریسه و آذین بندی شده است.
علی ابراهیمی مقدم هزینه ریسه بندی و نصب پرچم را بالغ بر 20 میلیون تومان اعلام کرده و با بیان اینکه این جشن برای عموم مردم برگزار شده است، می افزاید: در جنگ شادی در شب میلاد کریم اهل بیت برنامه های متنوع شامل مسابقات، پانتومیم، مولودی خوانی و... شده است.
وی با بیان اینکه در شب میلاد کریم اهل بیت در سال گذشته حدود هزار نفر شرکت کردند، می گوید: با وجود کاهش و کنترل بیماری کرونا امسال بیش از هزار نفر از همشهریان در این برنامه شاد و مفرح شرکت کردند.
وی از اقدامات انجام شده به اهدای جوایز به 10 نفر از شرکت کنندگان مزین به نام کریم اهل بیت(ع)، تقدیر از حدود 50 برگزیده مسابقات قصه خوانی و زندگی نامه امام حسن مجتبی (ع) و... اشاره کرده و می افزاید: در شب میلاد امام حسن مجتبی(ع) با اعتباری بالغ بر 10 میلیون تومان برنامه نورافشانی نیز برگزار شد.
مسئول پایگاه مقاومت بسیج شهید باهنر و عضو هیأت امنای مسجد امام حسن مجتبی(ع) بیرجند با اشاره به فعالیت مرکز نیکوکاری امام حسن مجتبی(ع) یادآور می شود: این مرکز 300 خانوار نیازمند را تحت پوشش دارد.
ابراهیمی مقدم از اقدامات صورت گرفته به توزیع 500 پرس غذای گرم بین نیازمندان و افراد کم بضاعت اشاره می کند و می گوید: این اقدام خداپسندانه با مساعدت خیران و با اعتباری بالغ بر 20 میلیون تومان در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به توزیع 100 بسته سبد غذایی بین نیازمندان، هزینه هر بسته غذایی را 300 هزار تومان اعلام کرده و می افزاید: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته تا پایان ماه مبارک رمضان بین همه خانواده های تحت حمایت مرکز نیکوکاری سبد غذایی توزیع می شود.
وی یادآور می شود: در روز میلاد کریم اهل بیت هم برگزاری جشن و مولودی خوانی ویژه خواهران در دستور کار قرار دارد و پیش بینی می شود حدود 500 نفر از خواهران در این مراسم شرکت کنند.
وی برگزاری مراسم جزخوانی قرآن کریم در ماه مبارک رمضان را از دیگر برنامه اعلام می کند و با بیان اینکه مراسم ترتیل خوانی و جزخوانی قرآن کریم در این مسجد در سه نوبت برگزار می شود می گوید: از ابتدای ماه مبارک رمضان مراسم ترتیل خوانی ویژه خواهران هر روز صبح ساعت 9 و با حضور حدود 200 نفر برگزار می شود.
به گفته ابراهیمی مقدم مراسم جزخوانی و قرائت قرآن کریم ویژه برادران عصر ها از ساعت۴:۳۰ تا 6 ویژه خواهران و برادران (عمومی) هم هر شب از ساعت 8 تا 10 شب در مسجد امام حسن مجتبی(ع) برگزار می شود که به ترتیب در مراسم ویژه برادران عصرها حدود 50 نفر و در مراسم جزخوانی شب هم حدود یکصد نفر شرکت می کنند.
وی احیا و شب زنده داری در شب های قدر را از دیگر برنامه ها اعلام کرده و می گوید: در سنوات گذشته در سحرهای شب های قدر پس از قرائت دعای جوشن کبیر و سخنرانی، سحری بین شرکت کنندگان توزیع می شد و امید است امسال هم با کمک خیران این اقدام خداپسندانه انجام شود.
نظر شما