خبرگزاری شبستان استان همدان، -- اشرفی طاهرپور - قرآن مجید به عنوان کتاب آسمانی و معجزه جاوید پیامبر اسلام (ص)،کتاب هدایت بشر به سر منزل مقصود است. این کتاب آسمانی در برگیرنده کلیات برنامه های زندگی بشر است که اگر خوب از این کتاب شریف و برنامه های آن در زندگی خود استفاده کنیم قطعاً محیطی سرشار از صفا و صمیمیت خواهیم داشت.
خالق هستی به واسطه قرآن با بندگان سخن میگوید. انس و ارتباط با قرآن از جهات مختلفی قابل توجه است، جنبه هدایتی انس با قرآن از جنبههای برجسته است و انسان را به استوارترین راه هدایت میکند.قرآن بهترین مونس انسان در تنهایی ها و نگرانیهای زندگی است که جلوهای از علم و حکمت پروردگار و نشانگر عظمت خداوند متعال است.
مساجد بهترین مکان برای فعالیتهای قرآنی هستند و گسترش و ترویج فعالیتهای آموزشی و تبلیغی ترویجی قرآنی در مساجد ضروری است، اما تبدیل مساجد به پایگاه قرآنی الزاماتی دارد که رعایت آنها میتواند ما را به هدف و شعار «هر مسجد یک پایگاه قرآنی» نزدیک نماید.
بیان این موضوع توسط مقام معظم رهبری به نوعی بازگشت فعالیتهای قرآنی به مساجد و تبدیل مساجد به پایگاه قرآنی است.
آنچه در قدم اول ضرورت دارد این است که امام جماعت مسجد یک چهره قرآنی یا آشنا به تفسیر و تبیین قرآن باشد. از طرفی دیگر لازم است که هیئت امنای مساجد با حمایت از این جریان شرایط را برای فعالیت قاریان، حافظان و مربیان قرآن که در حوزه قرآنی و برنامههای دانشبنیان در این عرصه فعالیت دارند، در مساجد ایجاد کنند.
در ادامه با مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان همدان نیز با موضوع «هر کانون ، یک پایگاه قرآنی » گفت و گوی انجام داده ایم که به شرح ذیل است.
حجت الاسلام «علی عزیزی» نظر به ضرورت تحقق منویات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در خصوص شکلگیری پایگاههای قرآنی در مساجد بر لزوم ترویج آموزههای فرهنگی و معنوی قرآن کریم در جامعه تاکید کرد و آن را نیاز ضروری امروز جامعه دانست و اظهار داشت: توجه به آموزههای قرآنی عاملی برای بصیرت افزایی در جامعه است.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان همدان، با بیان اینکه در سایه انس با قرآن برای جامعه بسیاری از ناهنجاری ها، بیعدالتیها و پلیدی ها از جامعه رخت بر میبندد، افزود: آشنا کردن فرهنگ مردم با قرآن از ضرورتهای جامعه امروز است.
وی ایجاد زمینه تفکر و اندیشه در کارها را یکی از آثار برجسته انس با قرآن دانست که موجب خودسازی و از بین رفتن خودبینی و حب دنیا میشود و افزود : هر چقدر بتوانیم فعالیتهای قرآنی را توسعه دهیم، جامعه سالمتر و پیشرفتهتر خواهیم داشت.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان همدان با اشاره به ظرفیتهای ارزشمند قرآنی در سطح کانونها، بر بسیج تمامی ظرفیتهای موجود در راستای تقویت فعالیتهای قرآنی مساجد دارای کانون تاکید و طرح «تلاوت نور» را بستری بسیار مناسب برای شکل گیری پایگاه های قرآنی حول محور این طرح قلمداد کرد.
وی ادامه داد: شناسایی و حمایت از کانونهایی که برای ایجاد پایگاه قرآنی آمادگی دارند، بهرهمندی تمامی ائمه جماعات مساجد از تفسیر همراه جهت استفاده در تفسیر روزانه قرآن در دستور کار سال جدید قرار دارد.
نظر شما