در لایحه ارتقا امنیت زنان  به هر اقدامی از سوی حاکمیت درخصوص حمایت از زنان آسیب دیده  پرداخته شده است

نماینده مردم رودبار در مجلس گفت: در لایحه ارتقا امنیت زنان به هر اقدامی از سوی حاکمیت درخصوص حمایت از زنان آسیب دیده پرداخته شده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبسان، مهرداد گودرزوند چگینی در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه(۲۰فروردین)مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیات لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار گفت: دین اسلام دین رأفت، معرفت، رحمت و مودت است. دینی است که اساس و پایه آن بر مبنای عدالت است و جایگاه زنان در نظام جمهوری اسلامی، جایگاه محکم و رفیعی است. اسلام به موضوع زنان توجه ویژه ای دارد، برخلاف غرب که جو سالاری و با نوعی توهین به زنان نگاه می کند، اسلام نگاه ویژه ای به زنان دارد، این لایحه یکی از لوایحی است که در آن توجه بسیار زیادی به زنان شده و در سه بخش به این موضوع پرداخته شده است و در واقع به هر اقدامی از سوی حاکمیت درخصوص حمایت از زنان آسیب دیده در این لایحه پرداخته شده است.

نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد:  شناسایی زنان و دختران آسیب دیده و یا در معرض آسیب، اسکان و سرپرستی زنان و دختران بی سرپرست و بدسرپرست، مداخله فوری مددکاری قضایی، حمایت های قضایی و کیفری، حمایت های اقتصادی، ارتقای آگاهی و نیروی انسانی، درمان و روان درمان گری، توانمندسازی و مددکاری از مهمترین بخش هایی است که در بخش تدابیر حمایتی این لایحه به آن پرداخته شده است.

وی  تاکید کرد: در سطر دوم تدابیر پیشگیرانه وجود دارد که در واقع مانع هر گونه اقدام بازدارنده برای بروز سوء رفتار علیه زنان شده است. از جمله توسعه و تقویت ساماندهی نهادها و پژوهشکده ها، شناسایی واقعیت های آسیب زا، مناسب سازی فضای کاربرد شهری، ارتقای آگاهی، مهارت افزایی، اطلاع رسانی، آموزش و... در این لایحه پرداخته شده است و نقطه اتکای زنان به این لایحه بسیار مهم است، چرا که در نظام جمهوری اسلامی جایگاه زنان جایگاه بسیار رفیعی است. مقام معظم رهبری همواره در فرمایشات خود به جایگاه زنان توجه ویژه ای داشته اند. به صیانت از زنان در قانون اساسی ما پرداخته شده است.: در سطر سوم این لایحه درباره اطلاعات زنان آسیب دیده از جمله این موضوعات است. استفاده از وکلا و کارشناسان یکی از مهمترین بخش های که در تدابیر حقوقی و قضایی قرار دارد. همچنین ایجاد فوریت در پرونده هایی که در این موضوع مطرح می شود، محوری ترین بخش که در موضوع تدابیر حقوقی و قضایی دیده شده است. همچنین جرم انگاری جدید در این لایحه پرداخته شده است. استفاده از اقدامات قانون در این لایحه به آن پرداخته شده است.

وی گفت:  ایجاد فوریت در پرونده های خشونت علیه زنان بسیار مهم است و محوری ترین بخشی است که در بحث تدابیر حقوقی و قضایی در این لایحه دیده شده است. به جرم انگاری جدید نیز در این لایحه پرداخته شده است. استفاده از مجازات های تکمیلی و تشدید مجازات ها از مواردی است که در این لایحه مطرح شده است. این لایحه یکی از نشانه های مترقی توجه به زنان در نظام جمهوری اسلامی است که در سه بخش به موضوع زنان پرداخته شده است و کمک بسیار زیادی به ارتقای جایگاه زنان در جامعه جمهوری اسلامی می کند.

همچنین مهدی عیسی‌زاده  در دفاع از گزارش کمیسیون اجتماعی پیرامون کلیات لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقاء امنیت آنان در برابر سوء رفتار گفت : خداوند خودش می‌داند در این ماه عزیز ما هرچه در توان داشتیم گذاشتیم تا در این لایحه به عزت زنان ایران اسلامی توجه شود. زنانی که در ۴۴ سال انقلاب اسلامی دوشادوش مردان در سنگرهای مختلف نبرد سیاسی، اقتصادی و هشت سال دفاع مقدس حضور داشتند. بنده در این ماه هرچه آقایان به من و همکارانم توهین کردند را می‌بخشم. بند بند این لایحه در کمیسیون اجتماعی بررسی شده است.

وی در ادامه اظهار کرد: بنده از همه همکارانم می‌خواهم که به صورت شفاف رای خود را به کلیات این لایحه اعلام کنند. امام راحل فرمودند که باید به زنان توجه ویژه شود رویکرد ما در این لایحه این است که یکبار برای همیشه به جهان بگوییم که زنان ایران اسلامی در بالاترین جایگاه هستند. در این لایحه به نقش بانوان و زنان توجه ویژه‌ای شده است. آمار خانم‌های تحصیلکرده و متخصصان قبل از انقلاب و بعد از انقلاب را باید با هم مقایسه کرد و رشد این آمار باعث افتخار همه ما است. این فرصت تاریخی اکنون در اختیار ما قرار دارد و اکنون این باب باز شده که بعد از سال‌ها به موضوعی که مورد مطالبه رهبری است پرداخته شود.

کد خبر 1260858

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha