شب قدر، شب برنامه ریزی/با خدا راحت حرف بزن

اینکه شب قدر کجا باشیم به اندازه ای که چگونه باید باشیم اهمیت ندارد؛ استفاده خوب و حداکثری از این شب ها مهم است که راه این استفاده را هم بزرگان دین به ما یاد داده اند.

خبرگزاری شبستان-کرمان

 

هر ساله شب های قدر که فرا می رسد مکان های مختلف مذهبی اعم از مساجد، تکایا، آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه، گلزار و حرم مطهر شهدای گمنام میزبان خیل عظیمی از کسانی است که می خواهند در این شب ها دلی را خانه تکانی کرده و چشمانی را در باران دیدگان شرمسار در درگاه الهی شستشو بدهند.

 

عده ای هم به مقتضای حال خود ترجیح می دهند با ماندن در خانه خلوتی برای راز و نیاز با خدای متعال فراهم کنند.

 

اینکه شب قدر کجا باشیم به اندازه ای که چگونه باید باشیم اهمیت ندارد؛ مهم استفاده خوب و حداکثری از این شب ها است که راه این استفاده را هم بزرگان دین به ما یاد داده اند. 

 

مقام معظم رهبری می فرمایند « در شب های لیالی قدر با خدا باید حرف زد، از خدا باید خواست. اگر معانی دعاها را انسان بداند، بهترین کلمات و بهترین خواسته‌ها در همین دعاهای شبهای قدر است. اگر کسی معانی این دعاها را نمی داند، با زبان خودتان دعا کنید؛ بین ما و خدا حجابی وجود ندارد؛ خدای متعال به ما نزدیک است؛ حرف ما را می شنود. بخواهیم با خدا حرف بزنیم؛ خواسته‌های خودمان را از خدای متعال بخواهیم. این انس با خدای متعال و ذکر خدای متعال و استغفار و دعا خیلی تأثیرات معجزه آسائی بر روی دل انسان دارد؛ دل های مرده را زنده می کند. ( ۱۳۸۷/۶/۲۹)

 

برای دستیابی به بخشی از بیانات رهبر انقلاب درباره اهمیت شب‌های قدر و چگونگی بهره‌مندی معنوی بیشتر از آن اینجا کلیک کنید.

 

اگر انسان با آمادگی قبلی وارد لیالی قدر شود، سود و بهره او از این شب ها نیز به همان اندازه بیشتر خواهد بود؛ یکی از وسایل تهیّأ و آمادگی، طهارت است؛ طهارت ظاهری و باطنی، بهرحال انسان نمی تواند بدون طهارت از ظرفیت عظیمی چون شب قدر که برتر از یک عمر است، بهره برداری کند؛ کما اینکه یکی از درخواست های مطرح شده در دعای روز سیزدهم ماه مبارک رمضان نیز پاکی از آلودگی کثافات است.

 

آیت الله مجتهدی در شرح آن گفته اند: « منظور از «کثافات»، چرک گناه و معصیت است. انسان اگر اهل معصیت باشد، بوی بدی به خود می‌گیرد و اگر مؤمن باشد، خوش‌بو خواهد بود. «اویس قرن» هنگامی که به ملاقات پیامبر (ص) آمده بود، فضای خانه رسول‌الله (ص) را معطر کرده بود و فردای آن روز که پیامبر (ص) به خانه خویش باز گشت، فرمود: «إِنِّی لَأَجِدُ نَفَسَ الرَّحْمَنِ مِنْ جَانِبِ الْیمَن»، یعنی پیامبر (ص) رایحه خوش اویس را استشمام کرده بود.»

 

در بخشی از کتاب «شبی برتر از یک عمر»(تفسیر سوره قدر) از مرحوم علی صفائی حائری آمده است: « بر اساس كفر و شكر در شب قدر براى تو اندازه‌اى مى‌گيرند و به تو نعمت‌ها و امكاناتى مى‌دهند. بر اساس كارى كه تو در گذشته كرده‌اى، سرمايه‌ى آينده‌ات را تقدير مى‌كنند.

 

هنگامى كه تو براى برنامه ريزى آماده مى‌شوى و براى طرح ريزى اقدام مى‌كنى آن وقت احتياج به راهنمايى دارى كه تو را در اين مهم كمك كند و چراغ راه تو باشد. احتياج به كتاب و دستورالعملى دارى كه تو را كمك كار باشد.

 

اين نيروها بر اين مقام ولايت، در اين شب قدر نازل مى‌شوند... همانطور كه قرآن در اين شب نازل شده، همانطور كه نعمت‌ها در اين شب نازل شده‌اند و اندازه‌گيرى و تقدير گرديده‌اند... پس تو هم در اين شب مى‌توانى طرح بريزى و براى سرمايه‌هاى خودت، برنامه بگذارى، تا در اين شب براى تو همه چيز فراهم شود:


1 - نعمت‌ها و اندازه‌ها
2 - كتاب و راهنما
3 - نيروهاى نازل بر مقام ولايت
4 - طرح ريزى و تقدير تو.»

 

 


 

کد خبر 1261204

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha