تدوین نظام نامه تربیتی مبتنی بر معارف قرآن در جامعه المصطفی/ قرآن ظرفیت تمدن سازی و وحدت آفرینی دارد

مدیران قرآنی جامعه المصطفی با تاکید بر اینکه این مجموعه هم اکنون ۷۰ کشور و ۱۰۰ ملیت را تحت پوشش دارد اعلام کردند: قرآن ظرفیت تمدن سازی و وحدت آفرینی دارد به همین دلیل جامعه المصطفی العالمیه قرآن را در راس همه فعالیت های خود قرار داده است.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛‌ نشست علمی راهبردها و ره‌آوردهای قرآنی جامعة المصطفی العالمیة در حوزه بین‌الملل به همراه رونمایی از ترجمه‌های جدید قرآن‌کریم با ارائه مدیران قرآنی المصطفی و فارغ‌التحصیلان فعال در حوزه‌های قرآنی و حدیثی ۲۳ فروردین‌ماه در مجل شبستان مصلی امام خمینی(ره) سالن نشست‌های علمی بخش بین‌الملل سی امین  نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برگزار شد.

 

 

بنابراین گزارش؛ در ابتدای این نشست حجت الاسلام دکتر محمد حسین رفیعی؛ مدیر کل امور قرآن و حدیث جامعة المصطفی العالمیة ضمن تشریح دلایل برپایی این نشست گفت: جامعة المصطفی العالمیة مانده سال های گذشته در سی امین نمایشگاه مشارکت فعال با حضور همه ارکان این مجموعه داشته است.

 

 

حجت الاسلام رفیعی ادامه داد: امسال با یک رویکرد مهم در این بخش حضور یافته ایم و آن این است که کیفیت ارایه آثار متفاوت تر از سال های قبل و ارتقاء یافته است. در واقع آثار و شعاع آثار فعالیت های جامعة المصطفی العالمیة توسط طلاب خارجی آموزش دیده این مرکز در کشورهای مختلف به نمایش در می آید.

 

 

 

مدیر کل امور قرآن و حدیث جامعة المصطفی العالمیة خاطر نشان کرد: طلاب خارجی که در جامعه المصطفی تحصیل کرده و آموزش دیده اند، آورده های قرآنی را در کشورهای خود به نمایش گذاشته اند که همه متاثر از تحصیل در جامعه المصطفی می باشد؛ در سی امین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به نمایش گذاشته اند.

 

 

قرآن ظرفیت تمدن سازی و وحدت آفرینی دارد

وی به تشریح راهبردهای قرآنی جامعه المصطفی العالمیه در چهار محور پرداخت و گفت: اولین محور،‌ محور زیرساخت ها و بینشی است؛ در این حوزه جامعة المصطفی العالمیة قرآن را محور همه تلاش و فعالیت های خود می داند؛ قرآن محور گفتمان بین الأدیانی و بین المذاهبی است؛ قرآن ظرفیت تمدن سازی و وحدت آفرینی دارد و دفع خصومت‌های درون مذهبی و درون دینی به کمک قرآن انجام می شود به همین دلیل جامعه المصطفی العالمیه این کتاب را در راس همه فعالیت های خود قرار داده است.

 

 

مدیر کل امور قرآن و حدیث جامعة المصطفی العالمیة ادامه داد: دومین محور از راهبردهای قرآنی جامعه المصطفی العالمیه به آموزش اختصاص دارد. یکی از اقدامات  جامعه المصطفی این است که قرآن علاوه بر حوزه دانشی در همه حوزه ها وارد شده است، حداقل ۱۴ واحد درسی در مقطع کارشناسی، مباحث قرآنی تدریس می شود؛ در حوزه جذب استاد و اعضای هیات علمی باید گفت که بیش از هزار استاد در ایران و خارج از کشور عضو جامعه المصطفی العالمیه هستند که هفتاد نفر از این تعداد با تخصص قرآنی در جامعه المصطفی جذب شده اند. ۲۹ گروه علمی قرآنی در المصطفی فعال است و بیش از ۵ هزار دانشجو و طلبه در رشته های قرآنی در حال تحصیل هستند که همین مقدار نیز در سنوات گذشته فارغ التحصیل شده اند. ما بیش از پنج هزار حافظ قرآن کریم در جامعه المصطفی داریم، اتفاق دیگر جامعه المصطفی العالمیه اعزام اساتید قرآنی به کشورهای دیگر برای تربیت مربی است.

 


حجت الاسلام رفیعی خاطرنشان کرد: در حوزه فعالیت های ترویجی می توان به این نکته اشاره کرد که قرآن کریم در فعالیت های ترویجی اهمیت فوق العاده ای دارد؛ نظام نامه تربیتی در جامعه المصطفی العالمیه طراحی شده است و یک دستاورد ارزشمند محسوب می شود این نظام نامه مبتنی بر معارف قرآن و اهل بیت(ع) و با به کارگیری روش های مختلف با هدف توسعه معارف قرآنی تهیه شده است.

 

 



مدیر کل امور قرآن و حدیث جامعة المصطفی العالمیة به تشریح راهبردهای قرآنی جامعه المصطفی العالمیه در حوزه پژوهش پرداخت و گفت: توسعه نهضت ترجمه قرآن کریم و متون تفسیری از آورده های اختصاصی جامعه المصطفی العالمیه است؛ به عنوان نمونه، ترجمه المیزان به زبان های مختلف در راستای ترویج گفتمان انقلاب اسلامی؛ توسعه پژوهش های مقارن و تطبیقی؛ رصد مستمر جریان استشهاد که راهبردی برای ترویج گفتمان انقلاب محسوب می شود و شبکه سازی فارغ التحصیلان در کشورهای مختلف برای مقابله با جریان های ضد دینی و ضد قرآنی؛ توسعه کمی و کیفی منشورات قرآنی در ایران و خارج از ایران که از این میان می توان به انتشار ۱۲ نشریه علمی ترویجی در ایران و خارج از ایران اشاره کرد.

 

 

جامعه المصطفی هم اکنون در ۷۰ کشور، ۱۰۰ ملیت را در شش حوزه دانشی تحت پوشش دارد

حجت الاسلام دکتر محمد علی رضایی اصفهانی، استاد جامعه المصطفی العالمیه در ابتدای این نشست به سخنرانی پرداخت و گفت: جامعه المصطفی در دهه ۷۰ به دستور مقام معظم رهبری شکل گرفت و هم اکنون در ۷۰ کشور، ۱۰۰ ملیت را در شش حوزه دانشی تحت پوشش دارد.

 

مدیر مجتمع عالی قرآن و حدیث جامعه المصطفی از رونمایی ترجمه قرآن به زبان هوسا دراین نشست خبر داد و گفت: تولید و ترجمه قرآن به زبان های مختلف و تولید تفسیر ترتیبی و موضوعی از مهمترین فعالیت های فارغ التحصیلان جامعه المصطفی العالمیه است. 

 


بنابراین گزارش در ادامه این نشست دکتر حسین اسدی نماینده جامعه المصطفی العالمیه در کشور سنگال، موریتانی و گامبیا به صورت برخط در ارتباط تصویری با این نشست گفت: جامعه المصطفی در خدمت به توسعه قرآن با نگاه دقیق اهل بیتی و با نگاهی تمدن ساز و جریان ساز در عرصه بین‌الملل بسیار ایفای نقش داشته است.

اسدی افزود: در جامعه جهانی و در جایی جای این جهان آثار، برکات و محصولات جامعه المصطفی قابل مشاهده هستند؛ هر کدام از طلاب خارجی و فارغ التحصیلان پرچم قرآن را در هر گوشه از دنیا برافراشته اند تا مسلمانان و امت واحد اسلامی را با معارف قرآنی آشنا سازند.

 

 

 

دکتر اسدی گفت: طلاب ارجمند جامعه المصطفی در کنار تحصیل علوم قرآنی در هر رشته، حجم قابل توجهی از معارف را آموزش می بینند و با انجام پژوهش های قرآنی و تولیدات علمی از مهارت های مختلفی برخوردار می شوند و در واقع می توان گفت فرصت فراگیری این مهارت ها تنها در زمان تحصیل در جامعه المصطفی فراهم است.

 

نماینده جامعه المصطفی العالمیه در کشور سنگال، موریتانی و گامبیا گفت: حجم بزرگی از فعالیت های جریان ساز قرآنی در جهان برعهده جامعه المصطفی العالمیه و طلاب آموزش دیده آن است؛ خدا را شاکریم که در این راستا تا کنون موفق عمل کرده ایم. خروجی این مسئله برگزاری نشست های علمی گسترده در جهان و پرداختن به مشکلات جامعه مسلمانان است. مورد دیگر این است که ترجمه های قرآنی طلاب جامعه المصطفی یکی از بهترین ترجمه هاست که در جهان منتشر می شود.

 


دکتر علی صفری رئیس انجمن علمی دانشگاه پژوهان افغانستان نیز در این نشست به رهاوردها و دستاوردهای جامعه المصطفی العالمیه اشاره کرد و گفت: مجمع حافظان و قاریان افغانستان که دانش آموخته جامعه المصطفی هستند بیش از ۵۰۰ حافظ و قاری تربیت کرده است، دانش آموختگان دارای مجلاتی مانند مطالعات قرآن و علوم هستند که توانسته مباحث قران را در قالب های مختلف عرضه کند.

 

این دانش آموخته المصطفی و پژوهشگر قرآنی ادامه داد: طلاب دانش‌آموخته جامعه المصطفی صاحب اندیشه و تفکر هستند و امیدواری بتوانید اندیشه قرآنی را به جهان عرضه کنیم و این بستر را الحمدالله جامعه المصطفی فراهم کرده است

 

بنابراین گزارش دادسویچی تاتسوئیچی ساوادا، دانش آموخته جامعه المصطفی و مترجم قرآن از کشور ژاپن گفت: چندین ترجمه در کشور ژاپن انجام شده است که اغلب این ترجمه ها توسط اهل سنت یا غیر مسلمانان صورت گرفته است که در معرفی اسلام موفق نبوده اند.

 

وی ادامه داد: معتقدم اگر ترجمه ای از قرآن صورت می پذیردباید به گونه‌ای باشد که باعث جذب مخاطب به دین اسلام گردد اولین مسئله در ترجمه، گرایش به دین اسلام است و در مرحله بعدی پس از معرفی هدف هدایت است. این مسئله باید در ترجمه قرآن به زبان های دیگر مورد توجه قرار گیرد. 

 

کد خبر 1261591

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha