گلایه های خداوند از بندگان/ مقابله با گناهان در جامعه نیازمند عزم اجتماعی است

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با تفسیر آیه ۳۳ سوره مبارکه روم به تبیین گلایه های خداوند از انسان پرداخت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی بعد از ظهر امروز(شنبه 26 فروردین ماه) در سخنرانی بعد از نماز عصر در حرم مطهر حضرت معصومه(س) در ادامه تفسیر سوره مبارکه روم گفت: در آیه ی 30  سوره روم خداوند درباره  دین و وجوب دین برای انسان سخن می گوید.

 

وی ادامه داد: دین به معنای خاص، اعتقاد داشتن به خدا، انبیا و وحی است که فطری و مورد نیاز بشر است. انسان باوجود عقل و اختیار نیازمند دین است چراکه آنچه مسئولیت می آورد و تشدد و اختلاف را از بین می برد دین است.

 

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی تصریح کرد: در طول تاریخ دین پله پله آمد تا با اسلام کامل شد و در اختیار بشر قرار گرفت.

 

وی در ادامه با اشاره  به آیه 31  سوره روم گفت: خداوند می فرماید حال که متوجه شدید دین برای انسان لازم است ،چهار چیز را از شما می خواهم.اول می فرماید: مردم به سوی خدا انابه کنید، در اینجا انابه یعنی رجوع و بازگشت به سوی خداوند که در قرآن هجده بار کلمه انابه آمده است.

 

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان اینکه این انابه با توبه متفاوت است افزود: انابه بازگشت به سوی خدا و توجه به خداست اما توبه یعنی ترک گناه.مثل دانش آموزی که نمره منفی میگیرد و با توصیه معلم درس می خواند و مثبت می گیرد.اما دانش آموزی مثبت میگیرد اما معلم می گوید رشد کن و بیشتر تلاش کن تا 20 بگیری این می شود انباه یعنی رشد و تعالی.

 

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: خدا وقتی در قرآن از حضرت ابراهیم تعریف می کند برایش از صفت منیب استفاده می کند، به معنای تعالی و حرکت به سوی خدا چرا که حضرت ابراهیم گناه نمی کند که بخواهد توبه کند و منیب در اینجا به معنای بازگشت و تعالی است.

 

وی با طرح مثال دیگری در تعریف انابه گفت: حضرت داود عجله کرد و جایی بدون شنیدن حرف یکی از طرفین، قضاوتی کرد و حکم کرد.(البته انبیا معصوم هستند اما ترک اولی دارند ولی توبه می کنند.) اینجا حضرت داود استغفار کرد و به رکوع رفت و انابه کرد .

 

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به مراحل توبه و انابه گفت: توبه باید همراه با بازگشت و جبران باشد، کسی خدمت امام صادق رسید و از همسایه خود گفت که نیروی بنی امیه بوده، امام فرمود برگردد و جبران کند، من بهشت را برایش تضمین می کنم. این فرد تمام مال حرام خود را حتی لباسش را از خود دور کرد تا جایی که لباس برایش تهیه کردند.این فرد هم توبه کرد هم جبران و ابابه.

 

وی ادامه داد: مقابله با گناهان در جامعه نیاز به عزم اجتماعی دارد و وقتی همه در جامعه نسبت به یک فساد موضع گرفتند ( البته منظور ما برخورد فیزیکی و چکشی نیست) اما وقتی برخورد جامعه به گونه ای باشد که فرد بدحجاب، گران فروش، و... در جامعه تحویل گرفته نشود ناخوداگاه، فرد از گناه و خطای خود بر می گردد چرا که همین افراد بدحجاب و بی حجاب و ...طرفدار نظام هستند حتی در راهپیمایی هم شرکت می کند و باید با روشی درست با آنها برخورد شود.

 

این استاد حوزه در ادامه گفت: خداوند در ادامه آیه می فرماید تقوا داشته باشید و گناه نگنید، سوم نماز را برپا کنید و چهارم شرک در زندگی نداشته باشید.حال سوال می شود که مسلمان که مشرک نیست چرا از شرک می گوید؟ منظور شرک مخفی است.امروز جبهه ضد دین در دنیا متعدد و بسیار است و هر حزب و گروهی سنگ خود را به سینه می زند و باید مراقب بود.

 

وی با بیان اینکه خداوند در آیه 33 روم نیز یکبار دیگر به منیبین اشاره می کند افزود: آیه 33 آیه گلایه است و گاهی خدا گلایه می کند اول از عدم شکرو ناسپاسی ، دوم از غرور انسان گلایه می کند که انسان در مقابل خدا می ایستد.همچنین از عدم عبادت و سجده گلایه می کند و همینطور از اینکه مردم قرآن را کنار زده اند و مهجور مانده گلایه می کند.

 

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در پایان به گلایه ی دیگر خدا از بندگان اشاره کرد و گفت: می فرماید چرا وقت گرفتاری فقط به یاد خدا می افتید و در دیگر اوقات خدا را فراموش می کنید...

 

کد خبر 1262061

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha