مرتضی انقانی، با اشاره به اهمیت احیاء کارکرد مساجد، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان مرکزی، گفت: یکی از مولفه های اصلی عمران و آبادانی مساجد حضور کودکان و نوجوانانی است که امروز شاهد فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد و جذب جوانان و نوجوانان به این مراکز دینی و فرهنگی هستیم.
مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مرکزی با بیان اینکه کانون های فرهنگی هنری مساجد با فعالیت های تربیتی مدون سرمایه های اسلام و انقلاب هستند، افزود: این مراکز دینی در سال های اخیر با فعالیت های گسترده خود موفقیت های زیادی در جذب جوانان به مساجد، گرایش جوانان به فعالیت های دینی و فرهنگی و احیاء کارکردهای مساجد داشتند.
وی با تاکید بر اینکه لزوم برنامه ریزی دقیق در جهت انجام فعالیت های فرهنگی تربیت محور بر هیچ یک از صاحب نظران پوشیده نیست، ادامه داد: در این راستا بهره مندی از تجربیات و آگاهی از روشهای گوناگون کار تربیتی می تواند در پویایی فعالیت ها بسیار موثر باشد.
این مقام مسئول اضافه کرد:جشنواره رویش های امید طلیعه طرح ملی رشدانه است که تلاش می کند با شناسایی مجموعه های تربیت محور در حوزه مساجد گامی در جهت رشد مجموعه های مردمی در این مسیر بردارد .
انقانی شناسایی و ساماندهی کانونهای فرهنگی هنری تربیت محور در مساجد جهت هم افزایی بیشتر این مجموعه ها در راستای اهداف مشترک را از جمله اهداف این جشنواره دانست و ادامه داد: احیای رویکرد تربیت محوری در فعالیت های کانونهای فرهنگی هنری مساجد،تبادل تجربیات بین کانونهای فرهنگی هنری تربیت محور مساجد در جهت رشد و شکوفایی هر چه بیشتر آنها، حمایت و تقویت کانونهای فرهنگی هنری تربیت محور در حوزه مساجد و ایجاد انگیزه مضاعف در کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در جهت برنامه ریزی مدون برای برنامه های مستمر تربیتی در طول سال از دیگر اهداف این جشنواره است.
مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مرکزی گفت: کانونهای تربیت محور کانون هایی هستند که حداقل یک سال سابقه فعالیت تربیتی در مسجد (اوقات فراغت یا در طول سال) و برنامه ریزی جهت اوقات فراغت تابستان سال جاری دارند.
این مقام مسئول داشتن سابقه برگزاری اردوهای تربیتی، داشتن برنامه مدون جهت ارتباط با والدین مخاطبین کانون و تولید محتوای آموزشی را از دیگر مشخصات کانون های تربیت محور دانست.
وی با اشاره به اینکه جشنواره رویش های امید یکی از مهمترین بخش های طرح ملی رشدانه است، اظهار کرد: این جشنواره به همت ستاد کانونهای فرهنگی هنزی مساجد کشور در جهت شناسایی و ایجاد انگیزه بین مدیران کانونهای فرهنگی هنری مساجد برای برنامه ریزی مستمر با هدف جذب و تربیت و حفظ کودکان و نوجوانان به عنوان آینده سازان نظام جمهوری اسلامی ایران اجرا می گردد.
انقانی اضافه کرد: رویش های امید تلاش می کند تا ضمن ترغیب و تشویق کانونهای تربیت محور در معرفی توانمندیهای خود در بستر جشنواره برای ادامه مسیر از راه طرح ملی رشدانه در فصول مختلف سال پشتیبان خوبی برای کانونهای مشارکت کننده باشد .
مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مرکزی در خصوص نحوره شرکت در این جشنواره، بیان داشت: کانونهای فرهنگی هنری مساجد می توانند با مراجعه به سامانه بچه های مسجد نسبت به معرفی و ثبت برنامه های تربیتی خود برای سال 1402 اقدام و از مزایای آن بهره مند گردند .
وی با اشاره به اینکه فراخوان جشنواره از دوم اردیبهشت ماه 1402 همزمان با عید سعید فطر آغاز می شود، خاطر نشان کرد: آخریت مهلت برای شرکت در جشنواره؛ 31 اردیبهشت ماه همزمان با میلاد پر برکت حضرت معصومه سلام الله علیها و آغاز دهه کرامت است.
این مقام مسئول همچنین اعلام نتایج جشنواره را 10 تیرماه 1402 همزمان با دهه امامت و ولایت دانست و بیان کرد: به 5 کانون فرهنگی هنری مسجد که توسط هیات داوران حد نصاب لازم رتبه های اول تا پنجم را کسب کنند هر کانون مبلغ یکصد میلیون ریال جایزه نقدی به همراه تندیس جشنواره و لوح تقدیر اهدا می گردد .
انقانی ادامه داد: همچنین به سه کانون برتر در هر استان هدایای نفیسی تعلق و از فعالیت های کانون های برتر در برنامه های سال 1402 حمایت ویژه صورت خواهد گرفت .
نظر شما