بهترین عصاره‌ی ملت ها نخبگان و دانشمندان آن مردم هستند/ نهمین اندیشکده حکمرانی و قانون‌گذاری استانی در البرز افتتاح شد

فرهادی گفت: بهترین عصاره ی ملت ها نخبگان و دانشمندان آن مردم هستند به همین جهت اندیشکده های حکمرانی و قانون گذاری با محوریت دانشگاه‌ها در هر استان هدف گذاری شده است .

 عضو شورای راهبردی اندیشکده‌های حکمرانی و قانون‌گذاری مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: به گزارش خبرگزاری شبستان از البرز به نقل از روابط عمومی دانشکدگان کشاورزی،

مردمی سازی در کشور و مشارکت همگانی در نظام حکمرانی آغاز به کار کرده و براساس فرمایشات مقام معظم رهبری که آحاد مردم در تعیین سرنوشت خودشان علاوه بر جلوه ی دیگری از انتخابات که حکمرانی است بتوانند مشارکت داشته باشند.

محمد فرهادی افزود: بهترین عصاره ی ملت ها نخبگان و دانشمندان آن مردم هستند به همین جهت اندیشکده های حکمرانی و قانون گذاری با محوریت دانشگاه‌ها در هر استان هدف گذاری شده است .

وی در ادامه اظهار داشت: با توجه به ایده جناب آقای دکتر قالیباف، ریاست محترم مجلس شورای اسلامی در خصوص ضرورت تحول در نظام حکمرانی در دو سطح ملی و محلی و تمرکز زدایی از اداره کشور که با مشارکت‌دهی اثر بخش و فراگیر همه دست اندرکاران به ویژه استان‌ها محقق می‌شود و نیز با توجه به وجود ظرفیت‌های بالقوه و گسترده‌ای از دانش‌آموختگان و نخبگان و خبرگان در سطح استان‌ها، تشکیل این اندیشکده‌ها می‌تواند گامی اساسی در مسیر سازوکارهای اندیشه‌ورزی و تصمیم‌سازی از پایین به بالا و مردمی‌سازی نظام حکمرانی در حوزه مقننه باشد.

دکتر فرهادي  اصلاح نظام حکمرانی مبتنی بر چهار اصل عنوان کرد و افزود: اصل  کارآمدسازی، شفاف‌سازی، هوشمندسازی و مردمی‌سازی اداره امور کشور پایه ریزی گردید و به منظور استفاده حداکثری از ظرفیت نخبگان دانشگاهی و تجربه کلیه صاحبنظران، اندیشمندان و محققان کشور برای مسئله‌شناسی، معرفی و مدل سازی‌های عملیاتی و پیشران در فرآیندهای تصمیم‌سازی، قانونگذاری و نظارت مبتنی بر رعایت اولویت‌های حکمرانی نو و مردمی‌سازی امور مختلف، طرح ایجاد اندیشکده‌های حکمرانی در سطح استان ها و کلانشهرها تصویب و اقدام شده است.

وی ادامه داد: این شبکه متشکل از نخبگان، دانشگاهیان و خبرگان اجرایی واجد شرایط هر استان به عنوان بازوی مشورتی و کارشناسی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی بوده که با مدیریت غیر متمرکز و استقرار در مراکز استانی، بر اساس دستورالعمل ابلاغی، اهداف مدنظر را محقق می‌کنند.

دکتر فرهادی بیان داشت: رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس هم در این زمینه برنامه ریزی انجام دادند که بتوانیم تا نیمه ی امسال در همه ی استان ها این اندیشکده ها را فعال و افتتاح کنیم.

وی با بیان اينکه استان البرز نهمین استانی که در آن این اندیشکده افتتاح می‌شود خاطر نشان کرد :  با عنایت به ظرفیت ها و پتانسیل های استان البرز و همجواری این استان با پایتخت  وموسسات و مراکز تحقیقاتی و علمی و پژوهشی خاصی که در استان  وجود دارد وفعالیت نخبگان و خبرگان این استان می طلبد ضریب این استان از سایر استان ها بالاتر باشد و رشد چشمگیری در اعتلای اهداف برنامه توسعه ی هفتم داشته باشد.

درادامه ی این افتتاحیه رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران اظهار داشت :  مجلس طرح خوبی را اجرا کرده و این که اندیشکده های تخصصی را در استان‌ها فعال کند در حوزه ی حکمرانی تا بتواند کمک کند به مجلس برای تقیین بهتر و تصمیم قوانین بهتر برای حل مسائل استان‌ها و به آن برای دولت ها کمک کننده است.

دکتر سید محمد علی ابراهیم زاده موسوی گفت: یکی از خروجی این طرح  همانطور که در آستانه ی برنامه ی هفتم توسعه هستیم  این است می تواند برنامه ها را دقیق تر و  غنی تر ارائه دهد. که این هدف اصلی است.

وی در خصوص اتاق های فکر با حضور دانشگاه‌ها و نخبگان افزود:  در تمامی کشور های دنیا این موضوع متداول است  ولی در ایران  نهادینه نشده چرا که  دانشگاه‌ها مستقل ترین ، قابل اعتماد ترین ، آزادترین مراکزی هستند که می توانند تولید محتوا و تولید فکر برای کشورانحام دهند  با بی طرفی و بدون جناح بندی که  این وظیفه ی دانشگاه‌هاست.

دکتر موسوی ادامه داد:  از این ظرفیت ها در همه ی کشور ها استفاده می شود و لی در ایران کمتر و این ابتکار عمل مجلس جای تقدیر دارد و باید به فال نیک بگیریم و قطعا تصمیم با برکتی هست که نخبگان کشور را از مجرای این اندیشکده ها وارد بحث های قانونگذاری و تصمیم گیری و سیاست گذاری و اجرا در کشور بشوند.

وی در خصوص استان البرزو تشکیل این اندیشکده ها بیان داشت : در استان البرز هم  شکل گرفته و می شود گفت تمام مسائل مبتلا به استان در کارگروه های تخصصي که ذیل این اندیشکده شکل خواهد گرفت مطرح می شود وخروج راهبرد های خود را پیشنهاد خواهد داد و در درجه اول به مرکز پژوهش های مجلس به‌صورت قوانین تسهیل گر تصویب خواهد شد و بازخورد در استان و سطح کشور به کار گرفته می شود.

دکتر موسوی در خصوص کارگروه ها گفت : باید الویت های استان در بحث محیط زیست ، امنیت غذایی، بحث آب ، اشتغال‌، مهاجرت ، مباحث فن آوری و بیوتكنولوژی، در حوزه نانو و صنعت احصا شود چرا که  به دلیل مراکز علمی پژوهشی و مؤسسات تحقیقاتی خصوصی و دولتی که در استان وجود دارد ظرفیت ها و پتانسیل های موجود بنابراین با تشکیل کارگروه های تخصصی در این حوزه ها می توان به خوبی پوشش داد و دانشگاه های معتبری می توانند این ماموریت را انجام دهند.

مهدی پندار، عضو هیات علمی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، با بیان اینکه جمهوری اسلامی علی رغم تلاش‌های و زحماتی که دولت‌های مختلف زحمت کشیده‌اند اما از یک چیز رنج می‌برد، گفت: عدم توازن و عدم برابری منطقه‌ای که به جد به چشم می‌آید و ممکن است آینده جمهوری اسلامی را با خاطر مواجه کند.

وی با بیان اینکه ۵۱ درصد مردم در استان سیستان و بلوچستان روستا نشین هستند، بیان کرد: ۹۴/۱ مردم در استان تهران شهر نشین هستند و تقریبا ۹۱درصد مردم استان البرز شهرنشین هستند و از رفاه نسبی برخوردارندپندار با اشاره به اینکه در استان‌ها مطالعاتی خوبی انجام شده، افزود: باید به سراغ وضعیت استان‌ها رفت و برنامه هفتم را از دست ندهیم.

وی بیان کرد: استان البرز رتبه ۲۳ را در حوزه اشتغال دارد و در نرخ با سوادی ۲ استان کشور هستیم. 

پندار در خصوص زندان‌ها، گفت: استاندار البرز تصمیم را نهایی کردند تا هفته آینده زندان منتقل می‌شود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های خوبی که استان البرز دارد، گفت: اولین استان در حوزه توسعه صنایع دارویی، اولین استان در قطعات صنعتی و..... است. پندار باطرح این سوال که اما چه نقشی در برنامه هفتم دارد؟ بیان کرد: هیچ! تقریبا چیزی دیده و نشده است باید فکری درباره این حوزه شود.

مهدی قربانی، رییس دانشکده منابع طبیعی پردیس کشاورزی، با بیان اینکه نیازمند هستیم در بعضی مسائل از استان‌های مجاور کمک بگیریم، گفت: در حوزه‌های مرتبط به آب، محیط زیست کمک و مشورت گرفت. 

وی افزود: الان فرصت مناسبی است که ابعاد مختلف نظام حکمرانی را به سمت مردمی شدن حرکت دهیم.

قربانی با بیان اینکه نتوانستیم در سه حوزه آب، منابع طبیعی و محیط زیست مردمی شدن را در کشور انجام دهیم، افزود: در حال حاضر تبعات و پیامدهای آن را مشاهد می‌کنیم.

وی در خصوص نقش دانشگاه و مراکز تحقیقاتی در کاهش تضاد منافع دستگاه‌های اجرایی، گفت: در سطح استان البرز متاسفانه ذی نفعان انسجام سازمانی آن‌ها بسیار ضعیف است، شاید در سطح استان‌های کشور هم به همین میزان است.

وی افزود: کاهش تضاد را اندیشکده‌ها در سطح استان‌ها جدی بگیرید و واگذار شود به مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌ها هیچ موقع دستگاه اجرایی نمی‌تواند نقش تسهیل‌گری را ایفا کند. 

رییس دانشکده منابع طبیعی، گفت: دانشگاه‌ها به عنوان تسهیل‌گران در کاهش تضاد منافع نقش‌های خوبی را ایفا کردند. 

قربانی با اشاره به حوزه آب، بیان کرد: حوزه آب در کشور خیلی مهم است، همچنین در نهاد ریاست جمهوری دنبال راه‌اندازی نهاد حکمرانی آب در کشور هستند و قطعا اهمیت آب با اهمیت اجتماعی، سیاسی ارتباط مستقیم دارد.

قربانی پیشنهادی در خصوص دانشگاه‌‌ها بر اجرای پروژه‌ها نظارت داشته باشند، گفت: دانشگاه بر روی نظارت بر اجرای پروژه‌ها دخیل شوند، نمی‌شود یک دستگاه اجرا کند و هم نظارت و ارزیابی پروژه‌ها را انجام دهد، قطعا دانشگاه‌ها و مراکز علمی می‌توانند در نظارت نقش موثری را ایفا کند.

گفتنی است ؛ در ادامه ی مراسم دانشگاه هیان و نخبگان حاضر در جلسه به نقطه نظرات و پیشنهادات و رائه طرح پرداختند .

در پایان مراسم احکام شورای علمی اندیشکده حکمرانی و قانون‌گذاری استان البرز که به امضای دکتر نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی رسیده بود به اعضای شواری هیئت علمی آقایان دکتر نوری سپهر، دکتر دلنواز، دکتر زرگر، دکتر جمالپور، دکتر محمدی، دکتر دادپور و آوینی  و همچنین دبیر شورای و مدیر اندیشکده دکتر رفیعی اهدا شد.

کد خبر 1262197

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha