زمستان را بدون قطعی گاز خانگی و  خاموشی برق پشت سرگذاشتیم

وزیر نفت گفت: دوره سرد و طولانی زمستان سال ۱۴۰۱ را بدون قطعی گاز خانگی و بدون اهمال خاموشی برق به جهت تأمین سوخت نیروگاه‌ها پشت سر گذاشتیم.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، جواد اوجی درادامه جلسه  علنی امروزسه شنبه(29فروردین)مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون انرژی در مورد بررسی عملکرد وزارت نفت در تعرفه‌گذاری گاز مشترکان خانگی مطابق با مفاد تکلیفی بند (ک) تبصره (15) قانون بودجه سال 1401 کل کشور گفت: علیرغم عدم سرمایه‌گذاری کافی در دوره‌های گذشته برای توسعه صنعت گاز، با توکل به خدا توانستیم دوره سرد و طولانی زمستان سال 1401 را بدون قطعی گاز خانگی و بدون اهمال خاموشی برق به جهت تأمین سوخت نیروگاه‌ها پشت سر بگذاریم.

 

وزیر نفت با اشاره به مصرف بنزین در کشور اظهار کرد: به دلیل افزایش قابل توجه مصرف بنزین در کشور که موجب شده کشور در این بخش نیز با ناترازی مواجه گردد، به لطف الهی موفق شدیم بنزین مورد نیاز مردم را در ایام پایانی سال گذشته و با وجود افزایش بی‌سابقه مسافرت‌های بین شهری، در ایام تعطیلات نوروز تأمین کنیم، این در حالی است که در برخی روزها مصرف بنزین به بیش از 140 میلیون لیتر در روز رسید اما هیچ جایگاهی با کمبود سوخت مواجه نشد.

 

وی با اشاره به بند (م) تبصره (1) قانون بودجه سال 1401 تأکید کرد: به موجب این بند دولت مکلف به اصلاح الگوی مصرف گاز طبیعی کشور شده است، بنابراین دولت ملزم به اصلاح الگوی مصرف بوده است، همچنین در بند (ک) تبصره (15) قانون بودجه سال 1401 نیز مقرر شده تعرفه‌های بخش خانگی را اصلاح کند. همان طور که در گزارش کمیسیون محترم انرژی آمده وزارت نفت در اردیبهشت ماه 1401 قبل از موعد مقرر در قانون پیش‌نویس آیین‌نامه اجرایی بندهای مذکور را به دفتر هیأت دولت ارسال کرد.در ادامه دولت این موضوع را پس از بررسی در کمیسیون‌های تخصصی و با توجه به مصلحت‌های اقتصادی و اجتماعی کشور نهایتاً در 16 آذر 1401 آیین‌نامه مذکور را مصوب و ابلاغ کرد. همچنین در جدول پیوست آیین‌نامه مذکور تعرفه بخش خانگی در 12 پله مصرف و در 5 اقلیم آب و هوایی تعیین و ابلاغ شده است.

 

اوجی ادامه داد: در همین راستا شرکت ملی گاز ضمن اطلاع‌رسانی پیامکی به مشترکین پرمصرف، از ظرفیت سایر رسانه‌ها از جمله صدا و سیما و جرائد جهت آگاهی مشترکین استفاده کرد.

 

وی در ادامه  با اشاره به اجرای بند (م) تبصره (1) قانون بودجه سال 1401گفت: این بند به اصلاح الگوی مصرف گاز و تعیین پله‌های مصرف اشاره دارد لذا ما در این بخش دو روز را مورد استفاده قرار دادیم، نخست؛ تلاش کردیم بر مبنای استانداردها و معیارهای مصرف انرژی مندرج در مبحث 19 مقررات ملی ساختمان عمل کنیم و دوم؛ تلاش کردیم در راستای اصلاح الگوی مصرف از بررسی توزیع فراوانی صورتحساب‌های مشترکین در سال 1400 و استخراج مصرف 75 درصد مشترکین گاز را مدنظر قرار دهیم.

 

اوجی تصریح کرد: یکی از اهداف اصلاح الگوی مصرف رفع ناترازی بین تولید و مصرف گاز است.از این رو نمی‌توان صرفاً الگوی مصرف گاز را بر مبنای رفتار مصرفی جامعه قرار داد. در نهایت اصلاح الگوی مصرف گاز بر مبنای مبحث 19 و در انطباق با توزیع فراوانی مصرف گاز 75 درصد مشترکین و واقعیت عملکرد مشترکین گاز به هیأت دولت و وزیران پیشنهاد گردید. به عبارت دیگر الگوی مصرف گاز ترکیبی از دو روش مهندسی و توزیع فراوانی صورتحساب‌ها در سال1400 است که این مسئله مورد استخراج قرار دارد.بنابر تکلیف قانونی که نمایندگان هم در بودجه سال 1401 و 1402 منظور کرده‌اند، باید تعیین اصلاح الگوی مصرف مد نظر قرار گیرد، از این رو ما دو روش استفاده از مبحث 19 ساختمان و موضوع توزیع فراوانی‌ها ملاک کار قرار دهیم.50 درصد از مشترکین گاز در اقلیم سوم قرار دارند، از این رو ملاک تعیین الگوی مصرف گاز در سال 1401 را این اقلیم در نظر گرفتیم.

 

وی ادامه داد: از آنجا که زیربنای اکثر منازل مسکونی کشور کمتر از 100 مترمربع است، بر همین اساس الگوی مصرف یک واحد 100 متری در اقلیم سوم، 297 مترمکعب خواهد بود و این میزان مصرف، حداکثر میزان مجاز مصرف با معیارهای مندرج در مبحث 19 مقررات ملی ساختمان است. همچنین در این مبحث تأکید شده که اگر مشترکان اقدامات اساسی در جهت استانداردسازی محل مصرف و تجهیزات گرمایشی انجام دهند، این مصرف به مراتب کاهش پیدا می کند.

 

وزیر نفت تأکید کرد: به منظور صحت‌سنجی اطلاعات محاسبه شده، اطلاعات مصرف گاز مشترکین در دی ماه و بهمن 1400 نیز مورد بررسی قرار گرفت و بر اساس مصارف بررسی شده بیشترین فراوانی مصرف مشترکین با زیربنای حداکثر 100 مترمربع، حدود 300 مترمکعب در ماه بوده است لذا 297 مترمکعب در ماه مصرف استاندارد محاسبه شده برای اقلیم 3 به واقعیت نزدیک بوده است و بسیاری از مشترکین این مسئله را رعایت کرده‌اند.

 

وی گفت: بااستفاه از داده‌های مهندسی و توزیع فراوانی مصارف مشترکین، مقرر شد دامنه مصرف در هر پله 25 مترمکعب کاهش داده شود و الگوی مصرف گاز با رعایت وضعیت جامعه و علیرغم محاسبه الگوی مصرف در سقف پله 3 به میزان 297 مترمکعب در ماه، ما الگوی مصرف را 325 مترمکعب گذاشتیم و در اجرای بند (م) تبصره (1) که اصلاح الگوی مصرف را مدنظر قرار داده بود، دامنه مصرف گاز هر پله را 25 مترمکعب کاهش دادیم. طبیعتا پله مصرف گاز مشترکین در صورتحساب‌های سال گذشته و سال جاری تغییر کرده است و بر این اساس امکان مقایسه صورتحساب‌ها در سال جاری و سال بعد میسر خواهد بود.

کد خبر 1262497

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha