نماز عید سعید فطر در قزوین اقامه شد

همزمان با سراسر کشور و در روز عید سعید فطر برابر با اول ماه شوال نماز عید فطر در قزوین با حضور گسترده و پرشور اقشار مختلف مردم اقامه شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام اصغر عرفانی- مدیرحوزه علمیه قزوین- در مراسم اقامه نماز عید سعید فطر که امروز (شنبه دوم اردیبهشت) در میدان سرداران قزوین برگزار شد، بیان کرد: عید یعنی بازگشت، عید نوروز بازگشت به روز اول سال است، عید قربان به معنای بازگشت به نقطه اول قربانگاه در منا که حضرت ابراهیم (ع) در آن امتحان بزرگ به خداوند لبیک فرمود و ادای وظیفه کرد، است و عید غدیر هم بازگشت به نقطه تکمیل دین است.

 

مدیر حوزه علمیه قزوین ادامه داد: عید فطر یعنی بازگشت به فطرت و اگر فاصله ای افتاده در طول ۱۱ ماه در اثر اشتغالات زمینی و پیرامونی و روح و ارتباطات انسان دچار نوساناتی شده است، خداوند متعال در دریا و اقیانوس ماه مبارک رمضان، با برنامه های ویژه، انسان را به تطهیر اولیه بازگردانده و جا دارد تولد دوباره فطرت را جشن گرفته و تبریک بگوییم.

 

وی عنوان کرد: ان شاالله دعاهای ما مستجاب شده و عید ظهور به اعیاد اسلامی اضافه شود و ظهور حضرت حجت (عج) را عید گرفته و جشن بگیریم.

 

حجت الاسلام عرفانی در ادامه با اشاره به زکات فطره اظهار کرد: زکات انواع و اقسامی دارد امروز در باب زکات فطره، برای هر نفر یک صاع، یعنی سه کیلو مواد غذایی (گندم یا برنج) باید تا قبل از نماز عید فطر به نیازمندان پرداخت شود و اگر کسی توفیق شرکت در نماز عید فطر را نداشت تا ظهر وقت دارد این مقدار را پرداخت کند.

 

وی خاطر نشان کرد: در نظام حاکمیت دینی اسلامی، در کنار فعالیت های اقتصادی، یکی از مسیرهای توزیع ذخایر و ثروت، پرداخت زکات است و کسانی که فعالیت اقتصادی، دارایی و تمکن دارند، باید حق و حقوق ضعفا را پرداخت کنند که اینگونه نه تنها فقیری در جامعه بشری نخواهد بود، بلکه فقر ریشه کن می شود.

 

مدیر حوزه علمیه قزوین توضیح داد: در خصوص کسانی که در راه تولد هستند و هنوز متولد نشدند، آیا زکات فطره واجب است هم می فرمایند واجب نیست ولی مستحب است برای آن فرزند پیشاپیش زکات فطره پرداخت شود؛ در خصوص کسانی که عقد کرده ولی هنوز همسرشان در منزل پدر بوده و زندگی مشترکشان را شروع نکرده اند، تا مادامی که همسر عقد کرده در منزل پدر بوده و مخارج وی بر عهده پدرش است، زکات فطره بر عهده پدر است.

 

وی یادآور شد: در خصوص سربازان  و دانشجویان که در نهاد دانشگاه و پادگان ها هستند و شب گذشته در آنجا افطار کردند، هیچ نهاد حقوقی مکلف به پرداخت زکات فطره نیست و این کار به عنوان عمل واجب عبادی متوجه شخصیت های حقیقی است و نهاد دانشگاه و پادگان مکلف به پرداخت زکانت نیستند و خود آن دانشجویان و سربازان و یا خانواده شان باید این زکات فطره را پرداخت کنند.

 

کد خبر 1262986

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha