محمد حسن قدیری ابیانه، کارشناس روابط بین الملل و سفیر پیشین ایران در استرالیا و مکزیک درباره مهمترین آثار عید فطر که باعث گسترش فرهنگ صلح، دوستی و برادری در جامعه میشود به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: عید فطر مورد قبول همه مسلمان جهان با هر گرایشی است در واقع عید فطر بعد از یک ماه جهاد اکبر و خودسازی توام با کمک به محرومین رقم می خورد و میدانیم کمک به محرومان از مواردی است که پاداش فردی بزرگ به همراه دارد و میتواند نجات دهنده بشر در عبور از پل صراط باشد.
وی تصریح کرد: عید فطر بعد از یک ماه خودسازی و عبادت در ماه رمضان میتواند موجب همبستگی بیشتر مردم شود. طبیعتا در این ماه بحث گذشت و رأفت نسبت به دیگران از اهمیت خاص برخوردار است به همین دلیل است که مقام معظم رهبری؛ تعداد زیادی را در این ماه مشمول عفو خود قرار دادند. نیکو است که ما نیز با تاسی از این ویژگی حسنه از خطایای دیگران بگذریم و تلاش کنیم از طریق اسلامی ریشه گناه را بخشکانیم.
قدیری ابیانه درباره ترویج فرهنگ دستگیری و کمک به دیگران در روز عید فطر گفت: کمک کردن به دیگران نوعی خودسازی است در واقع شخصی که به دیگران کمک میکند خود را ارتقا میدهد و میسازد؛ کمک به دیگران انواع مختلفی دارد گاهی فردی گرسنه است برای او غذا تهیه میکنیم گاهی فردی بیمار است و دارو نیاز دارد و توان خریدن دارو ندارد و برای او دارو تهیه میکنیم، افردای هستند مایل به کار و تلاش و هر چقدر تلاس میکنند کار مناسب پیدا نمیکنند، ایجاد کار و تلاش برای کار پیدا کردن این افراد یک ثواب بزرگ و مستمر است.
این کارشناس روابط بین الملل با اشاره به شیوههای گوناگون کمک به افراد در کشورهای مختلف خاطر نشان کرد: در برخی از کشورها مانند ژاپن افراد بازنشسته با هم توافق میکنند که روزهایی از هفته با مراجعه به بیمارستان ها به بیمارانی که همراه ندارند، کمک کنند؛ انجام این کارهای زیبا در کشور شدنی است.
قدیری ابیانه با اشاره به اختصاص فضایی از شهر برای کمک به مردم در قالب "دیوار مهربانی" از آن به عنوان یک اقدام خوب از سوی شهروندان یاد کرد و گفت: دیوار مهربانی اقدام خوبی بود که باید در مساجد محلات رایج شود.
وی با اشاره به امکان بهره از مساجد به عنوان مجتمعهای فرهنگی برای نمایش فیلم و برگزاری کلاسهای آموزشی اظهار کرد: بسیاری از مساجد دارای سالن های اجتماعات بزرگی هستند که می توان از این امکان جدا از برگزاری مراسم و محافل مذهبی برای اتجرای برنامه های فرهنگی نیز بهره برد. امروز که موضوع جهاد تبیین مطرح است بهتر آن است که از امکانات و فضاهای مذهبی موجود در راستای تحقق مفهوم جهاد تبیین در عرصه های مختلف بهره برد.
نظر شما