خبرگزاری شبستان - مازندران؛ مریمنظری/ یکماه بندگی خدا و روزه داری و شب زنده داری ها را در کنار همه سنت های خوب و ترویج حسنات به پایان رساندیم و اکنون در آغازین روزهای ماه شوال، دلمان همچنان با رمضان است. ماه رمضان، ماه سنت های خوب، صله رحم، افطاری دادن، قرائت قرآن، دستگیری از نیازمندان و همه حسنات و خیراتی که بیانگر حس نوعدوستی ما مسلمانان به یکدیگر بود. در بین همه عملکردهای خوب مسلمانان در ماه رمضان، از نقش محوری مساجد و احیا سنت های حسنه به عنوان مهمترین کارکرد مسجد در رمضان نمی توان غافل شد، چرا که مساجد خیمه و عمود عملکردها و خیرات در ماه مبارک رمضان بودند و کانون های مساجد و اعضای این کانون های فرهنگی هنری پیش قراولان برنامه های فرهنگی و نوع دوستی در مساجد بودند.
* احیای سنت های حسنه، مهمترین کارکرد مسجد در رمضان
مجتبی افشارزاده- مدیر مسوول کانون امام علی(ع) نکا- در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استانمازندران اظهار کرد: نقش محوری مساجد و احیا سنت های حسنه، مهمترین کارکرد مسجد در رمضان بوده است کهموجب شد تا بیش از همیشه در خانه خدا با کمک بچهمسجدی ها سنت های حسنه و خیرخواهانه را تمرین کنیم.
این مدیر مسجدی افزود: تهیه و توزیع بسته های معیشتی در بین نیازمندان در کنار برنامه های فرهنگی همچون قرائت روزانه قرآن، قرائت ادعیه ها، فرهنگ سازی در راستای اقامه نماز اول وقت، حضور در روز قدس، از برنامه های مهمی بود که رمضان امسال بااولویت جوانان اجرایی شد.
وی افزود: حضور چشمگیر جوانان و نوجوانان کانون در ویژه برنامه های فرهنگی و دینی ماه مبارک رمضان از دیگر برکات اینماه بود که با توجه به توطئه های دشمنان در دینگریزی و اسلام گریزی جوانان، ماه مبارک رمضان امسال پرشورتر از هميشه با حضور نسل جدید برگزار شد.
* از قرائت و ترتیل روزانه قرآن تا دستگیری از نیازمندان و فریاد اسلام خواهی در روز قدس در کانون زینبیه نکا
حجت الاسلام یوسفعلی باقری- امامجماعت کانون زینبیه نکا- با اعلام اینکه روش های عملی کارکردهای مساجد با رمضان ظهور و بروز کرد، گفت: جوانان و نوجوانان در این بخش فعال شدند تا بیش از همیشه کارکردهای مسجد را در جامعه تبیین کنند.
این فعال مسجدی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استانمازندران اظهار کرد: ماه رمضان ماه تمرین خودسازی و اخلاق مداری در جامعه است و هر چقدر اخلاق نکوی خود را در اینماه تقویت کرده باشیم و اثرات آن در ماههای بعد در زندگی فردی و اجتماعی ما نشان داده می شود.
وی افزود: ترویج سنت های حسنه ای همچون قرائت قرآن، صله رحم، نیکی کردن و.. کمک به همنوعان سنت های خوب برای رشد و تعالی بشریت است که باید در طول ماههای سال ادامه یابد.
حجت الاسلام باقری یادآور شد: قرائت و ترتیل روزانه قرآن، دستگیری از نیازمندان و فریاد اسلام خواهی در روز قدس در کانون زینبیه نکا در کنار دیدار با خانواده شهدا و برگزاری محفل انس با قرآن عملکرد این کانون در ماه رمضان برای خودسازی بیشتر و بهره مندی بچه مسجدی ها از برکات معنوی ویژه اینماه بود.
*کانون های مساجد تجلی گاه سنت های حسنه
عقیل قلندری مدیر مسوول کانون شهدا مسجد امامجعفر صادق(ع) بهشهر در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استانمازندران اظهار کرد: همدلی با هم نوعان و کمک به نیازمندان یکی از کارکردهای مهممساجد است که از گذشته های دور مرسوم بوده و با شیوع کرونا منسجم شده و در قالب رزمایش همدلی به مرحله اجرا رسیده و اکنون این سنت در ماه رمضان همچنان از اولویت های ما در کانون شهدا مسجد امامجعفر صادق(ع) بهشهر است.
اینمسئول فرهنگی افزود: کانونهای فرهنگی هنری مساجد بنا بر توصیه مقام معظم رهبری و مسئولین در راستای کمک مومنانه وارد کار کمک های مومنانه، مواسات و همدلی شدند و این فرهنگ همچنان ادامه دارد و بچه مسجدی ها به عنوان ظرفیت بزرگ در این بخش همراه همیشگی در کمک مؤمنانه و دستگیری از نیازمندان هستند.
وی گفت: در ماه مبارک رمضان و به ویژه شب های لیالی قدر با تاسی از امام علی(ع) انفاق و کمک به مردم با کمک نوجوانان و جوانان مسجدی رنگ و بوی دیگری گرفت و بعد از دوران سخت کرونا امسال همه با قوت بیشتری پاس کمک به همنوعان بودند و مسجد پایگاه دینی و اجتماعی و کانون مساجد همراه همیشگی این کمک ها شدند.
ماه رمضانماه خیرات و برکات و اخلاق حسنه به پایان رسید اما پایانی برای کارهای خیر و نیکی نیست و در ادامه مسیر باید بیش از پیش در مسیر نیکی ها گام برداشته و با محوریت مساجد و بچه مسجدی ها، سنت های حسنه را در جامعه ترویج کنیم.
نظر شما