به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ در ادامه سفر استانی یکروزه خود به استان فارس در آیین اختتامیه هفته فرهنگی و هنری سعدی با بیان اینکه سعدی جزو افتخارات تمام نشدنی تاریخ و فرهنگ ایران زمین است، گفت: همواره نام سعدی و حافظ بر تارک فرهنگ و هنر ایران زمین می درخشد و همه ایران شناسان و ایران دوستان فضیلت فرهنگ و هنر ایران را به وجود بزرگان چون سعدی و حافظ شناخته اند که این مسئله بزرگترین نعمت برای اهالی شهر شیراز به عنوان شهر فرهنگ و هنر، شهر علم و ادب است که چنین بزرگانی را در خودش جای داده است.
وزیر فرهنگ با بیان اینکه تجلیل از مفاخر یکی از مهمترین برنامه های دولت مردمی یکی از مهمترین برنامههای دولت مردمی در حوزه فرهنگ است، گفت: سعدی از نمادهای هویتی ایران عزیز است و آنچه که در مورد سعدی برای ما اهمیت دارد تنها مربوط به هنرنمایی سعدی در شعر و استفاده از آرایه های ادبی نیست بلکه سعدی معلم اخلاق برای حرکت جامعه به سوی رستگاری است که پیشینیان با مرور هشت باب گلستان و 10 باب بوستان سعدی، جوهره اخلاق و ادب و فضیلت در وجودشان نهادینه می شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: متأسفانه در حال حاضر این آموزهها را از کودکانمان دریغ کردیم؛ این در حالی است که کودکان باید با گلستان و بوستان زبان فارسی را فرا بگیرند زیرا با این کتابها تنها زبان فارسی را یاد نمیگیرند بلکه با اخلاق آشنا میشوند.
وی در ادامه با اشاره به ابلاغ اولویت ها و شاخصه های ارتقای فرهنگ عمومی بر مبنای نگاه آسیب شناسانه رهبر فرزانه انقلاب به دستگاه ها و نهادهای مختلف فرهنگی در سال جاری گفت: بخش مهمی از این اولویت ها در بوستان و گلستان سعدی به چشم میخورد و چه زیباست اگر حوزه آموزش برای کودکان با این دو کتاب اخلاقی شکل بگیرد و برای پاسداشت اخلاق و توسعه فضائل اخلاقی و انسانی به امثال سعدی بزرگ نیاز داریم.
اسماعیلی ادامه گفت: رهبر معظم انقلاب اعلام کردهاند که برای دورنمای نهضت امام(ره) از انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی و جامعه اسلامی باید به تمدن نوین اسلامی برسیم و جامعه اسلامی جامعه ای است که فضایل اخلاقی و سلوک مومنانه در آن وجود داشته باشد. این مرحله بایستی تحقق پیدا کند که امکان تمدن سازی و اجرای بیانیه گام دوم پدید آید.
اسماعیلی یادآور شد: بیانیه گام دوم، افق انقلاب اسلامی را تمدن نوین اسلامی و پیوند آن با اصل ظهور عنوان کرده است و این ادبیات انقلاب اسلامی و مشی امام راحل و سلوک رهبر معظم انقلاب است زیرا برای داشتن جامعه مهدوی باید فضائل در جامعه گسترش یابد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در ادبیات و اندیشه سیاسی امام (ره) و رهبر معظم انقلاب جامعهای که منتظر مصلح است باید خودش مصلح باشد، گفت: این مسئله با گسترش فضایل اخلاقی تحقق مییابد و مدیریت فرهنگی دولت مردمی بنا را بر گسترش این موضوع قرار داده است و همه عناصر فرهنگی با قدرت آفرینش بینظیری که خداوند در وجودشان به ودیعه گذاشته از شعر، ادبیات، هنرهای نمایشی گرفته تا آواها و نواهای و کتاب و رسانههایی که در اختیار دارند این فضایل را گسترش و ترویج دهند تا این مسیر با قوت ادامه یابد.
وزیر فرهنگ گفت: همه اهالی فرهنگ و هنر را برای تحقق جامعه الگو به یاری میطلبیم و برای ساخت ایرانی آباد و سرافزار به همراهی تمامی اصحاب فرهنگ و هنر نیاز داریم زیرا همه مردم ایران با همه تفاوتها و نگاهها و سلایق مختلف باید در کنار هم قرار بگیرند. ایران متعلق به همه ایرانیان عزیز است و همه در کنار هم باید ایرانی بزرگ، آباد و سرافراز بسازیم.
وی با اشاره به اینکه شاعرانی چون سعدی، حافظ و فردوسی منادیان آبادی، عزت و پیشرفت هستند، گفت: در شهر شیراز همه عناصر لازم برای پیشرفت فرهنگی فراهم است. مهمترین این عناصر تاریخ پرعظمت و مفاخر ارزشمند آن است و امسال را نیز به سال شکوفایی فرهنگ و هنر در همه نقاط کشورمان به ویژه استان فارس و شهر شیراز تبدیل خواهیم کرد.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: ایرانیان به شهر شیراز، هنرمندانش و تاریخ پر افتخارش افتخار میکنند چرا که در اغلب برنامههای بینالمللی مشترک با سایر کشورها هنرمندان شیرازی از ارکان ثابت برنامه ها هستند.
اسماعیلی در پایان به قدرت عظیم ایران فرهنگی در سطح بینالمللی اشاره کرد و افزود: جغرافیای بزرگ فرهنگی ایران از پهناوری بسیاری برخوردار است که حوزه شعر همواره مهمترین و اصلی ترین بستر گسترش فرهنگ ایران بزرگ در نقاط مختلف دنیا محسوب میشود.
خانههای میراثی اطراف حرم شاهچراغ(ع) در اختیار هنرمندان قرار گیرد
ایمانیه با اشاره به خانههای میراثی در اطراف حرم شاهچراغ(ع) در شیراز، گفت: پیشنهاد میشود وزارت ارشاد تعدادی از این منازل را خریداری کرده و در اختیار هنرمندان قرار دهد.
محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس، سعدی را افتخار تمام ایرانیان و استان فارس و شیرازیها دانست و گفت: اردیبهشت، ماه شیراز است.
وی با بیان اینکه بین کلانشهرها تنها شهری که حتی یک روز هم روز آلوده در سال گذشته نداشته است، شیراز بوده است، افزود: در تاریخ آمده است که شیراز ۵ هزار هکتار باغات داشته است و در گذر زمان به یک هزار هکتار کاهش پیدا کرده است اما شهردار شیراز قول مساعد دادهاند تا طی ۱۰ سال آینده وسعت باغات شیراز به همان ۵ هزار هکتار بازگردد.
ایمانیه در ادامه با اشاره به وضعیت تالار مرکزی شیراز اظهار کرد: امیدواریم که تا پایان دولت سیزدهم تالار مرکزی شیراز به بهرهبرداری برسد و نمای آن به شکل نما و معماری ایرانی اسلامی باشد تا جزو بناهای دوران انقلاب اسلامی همواره بدرخشد.
نظر شما