جامعه شیعی باید فراتر از موضوع ولادت و شهادت ائمه به این رویداد ها بنگرد

مدیر گروه تاریخ مجمع جهانی اهل بیت (ع) نگاه تک بعدی به هر یک از ائمه(ع )را چالش زا عنوان کرد و گفت: ولادت یا شهادت ائمه نشانه ای است برای آن که این ایام اثر مثبتی در تکامل انسان داشته باشد.

حجت الاسلام و المسلمین سید منذر حکیم، مدیر گروه تاریخ مجمع جهانی اهل بیت (ع) به خبرنگار شبستان گفت: برگزاری مراسم شادی در ایام ولادت ائمه(ع) یا مراسم سوگواری در ایام شهادت و وفات امامان معصوم دارای فلسفه و پشتوانه اعتقادی عظیمی است که درک فلسفه احیای این شعائر، نحوه رفتار ما دراین موارد را مشخص می کند.
وی افزود: با فرض معتبر بودن روایات ولادت محمد باقر(ع) و امام موسی بن جعفر (ع) در ماه صفر، جامعه شیعی می بایست با دیدی فراتر از موضوعیت ولادت یا شهادت به این رویدادها بنگرد و به گونه ای عمل کند که موجب استحکام هرچه بیشتر زیر ساخت ها و بنیان های اعتقادی اسلام شود. امروز ما دراین عرصه نیازمند فرهنگ سازی هستیم. 
حجت الاسلام حکیم نگاه جداگانه به ائمه (ع) و هر امام را مستقل از سایر ائمه دیدن را نگاهی آسیب زا دانست و گفت: امامان معصوم(ع) همه در راستای یک رسالت الهی عمل می کردند و آنچه در احیای ولادت یا شهادت ائمه باید به دنبال آن بود، احیای رسالت ایشان است. 


وی افزود: آنچه امروز در ایام ولادت یا سوگواری ائمه(ع) باید انجام شود احیای امر و رسالت اهل بیت(ع) است چرا که بحث از شخص و شخصیت ایشان نیز در راستای شناخت و اجرای رسالت آنها است. اطلاع از زمان ولادت، نحوه زندگی و سلوک ائمه و حیات و ممات آنها امری ضروری است چون مومنان را در مسیر کسب معرفت بیشتر نسبت به هدف و رسالت امامان معصوم یاری می کند اما هدف نهایی نیست.
مدیر گروه تاریخ مجمع جهانی اهل بیت (ع) افزود: روزهای ولادت یا شهادت ائمه نشانه ای است برای آن که اثر و خروجی مثبتی در تکامل انسان و انسانیت داشته باشد شادی ها و سوگواری های ما به خودی خود ارزش و معنایی ندارد این مراسم ها نوعی اعتراض است نسبت آنچه در طول تاریخ اتفاق افتاده است نوعی تربیت و خودسازی است.
وی افزود: احیای شعائر الهی یعنی رساندن پیام ائمه به جهانیان و بیان این نکته که ائمه اسلام (ع) به دنبال تحقق آرمان های جهانی بودند و در این مسیر از هیچ کوششی دریغ نکردند. با این نوع نگاه تعارض های موجود در نقل قول های مختلف ایام ولادت یا شهادت ائمه نیز قابل حل است.

مدیر گروه تاریخ مجمع جهانی اهل بیت(ع) اظهار کرد: چنین چالش ها و دست اندازهایی را با نگاه چند منظوره داشتن نسبت به مسائل و اتفاقات تاریخی می توان حل کرد این دیدگاه باید نهادینه شود و سیاستگذاری های ما باید در این مسیر صورت بگیرد. 
پایام پیام/

کد خبر 12639

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha