به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان: رهبری معظم انقلاب در سال ۱۳۹۵ در دیدار با ائمه جماعات استان تهران بیان کردند: «یک نکتهی دیگر این است که بایستی برای جوان ها جایگاه خاص در مسجد ایجاد کرد؛ یعنی واقعاً باید برای جذب جوان برنامهریزی کرد. نه اینکه ما با حضور میانسال و پیرمرد در مسجد مخالفیم؛ نه، مؤمنین همه باید بیایند به مسجد و استفاده کنند، امّا جوان ها را باید جذب مسجد بکنیم. اینکه جوان مسجد را خانهی خود و جایگاه خود بشناسد و به آن اُنس پیدا کند و رفتوآمد پیدا بکند، خیلی برکات دارد».
با توجه به منویات رهبر انقلاب اسلامی نسبت به فعالسازی مساجد و حضور جوانان در خانههای خدا، کانونهای فرهنگی هنری نیز که جذب نسل جوان به مسجد و مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن از طریق تدارک فعالیتهای مختلف در خانههای امن الهی، از جمله عوامل تاسیسشان بود به میدان آمدند و برنامههای متعددی را تدارک دیدند.
بر آن شدیم در راستای بررسی بخشی از اقدامات کانونها در تحقق منویات مقام عظمای ولایت، با «مجید حسینی»، مدیر کانون فرهنگی هنری «پیامبر اعظم (ص)» مسجد علی بن ابیطالب(ع) شهرستان اراک گفتوگویی داشته باشیم که در ادامه میخوانید:
«مجید حسینی» با اشاره به اهمیت گسترش فعالیتهای مسجدی در سطح محلات مختلف، به منویات اخیر مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) با محور «تبدیل هر مسجد به پایگاه قرآنی» اشاره کرد و گفت: ما در مسجد علی بن ابیطالب (ع) و کانون فرهنگی هنری پیامبر اعظم (ص) شهرستان اراک برای توسعه برنامههای قرآنمحور، کارگروهی را در سطح محله و مسجد تشکیل داده ایم.
مدیر کانون فرهنگی هنری پیامبر اعظم (ص) اراک ادامه داد: این کارگروه از هفت عضو شامل رئیس، دبیر، منشی و اعضا تشکیل شده و به مدت هفت سال است که برنامههای قرآنی را در سطح مسجد، پایگاه بسیج و محله کوی امام علی (ع) دنبال میکند.
وی افزود: یکی از مهمترین ویژگیهای محله امام علی(ع) که شاید از این جهت با بقیه محله های حاشیه کشور متمایز میشود، وجود مجمع فرهنگی مذهبی است که میزبان نخبگان این محله به صورت جلسات ماهانه بوده و ذیل این حضور تاثیرگذار،تبادل نظر در رابطه با امور مختلف و نقشه راه محله در حوزه امور فرهنگی قرآنی مورد بررسی قرار میگیرد.
محفل انس با قرآن
این فعال مسجدی با اشاره به برنامههای قرآنی که به صورت هفتگی در مسجد علی بن ابیطالب (ع) اراک اجرا میشود، افزود: کلاسهای روخوانی، روانخوانی و تجوید قرآن، برنامههای ثابت کانون محسوب میشوند و البته که عمل به قرآن بهصورت های نمود اجتماعی نیز در دستور کار این کانون قرار دارد؛ همچنین روزهای جمعه هر هفته قاریان ممتاز استان و اساتیدی قرآنی با حضور در مسجد به تلاوت آیاتی چند از کلامالله مجید میپردازند و حجت الاسلام کارجو، امام جماعت مسجد نیز به تفسیر آیات تلاوت شده میپردازد.
محفل انس با قرآن
وی اضافه کرد: همچنین در تمامی روزهای هفته هر شب پس از اقامه نماز جماعت عشا، طرح تلاوت نور در مسجد با همت امامجماعت و هیئت امنا اجرا شده و پس از قرائت آیاتی از قرآن کریم، یکی از اهالی مسجد (از هر گروه سنی) ترجمه آیات تلاوت شده را میخواند که این برنامه گاهی با تفسیر نیز همراه است.
تلاوت قاریان نوجوان
حسینی که خود به عنوان معاون پرورشی و دبیر قرآن در مقطع متوسطه اول فعالیت میکند، در بخش دیگری از سخنان خود درباره راهکارهای جذب نوجوانان و جوانان به مسجد، اظهار کرد: ما در راستای تحقق این هدف مهم، طرح «پیوند مسجد و مدرسه» را اجرا کردیم که طی آن با چهار مدرسه ارتباط برقرار شد و با فعالیتهای تشویقی که صورت پذیرفت، با این مدارس پسرانه و دخترانه در مقطع متوسطه اول بودند در عرصه فعالیتهای قرآنی و ورزشی و ایجاد کارگاه های مختلف برنامههای مختلفی را اجرا کردیم که با استقبال نیز مواجه شد؛ همچنین، همکاری های چندجانبه با آموزش و پرورش ناحیه دوم اراک توانستیم نام یک مدرسه را جهت الگوسازی به قهرمان محله یعنی شهید «سعید مسلمی» تغییر بدهیم.
حلقههای تربیتی با حضور دانشآموزانِ نوجوان مسجدی
اعتکاف با حضور نوجوانان
اردوی مشهد
مدیر کانون فرهنگی هنری پیامبر اعظم (ص) در مورد فعالیتهای دیگری که به همت بچههای مسجد در این کانون انجام میشود، گفت: با توجه به گسترش تکنولوژی و ارتباطات در عصر امروز و گرایش نسل جوان به این عرصه، تشکیل کلاسهای رسانه و فضای مجازی از دیگر اقداماتی بود که در دستور کار قرار دادیم.
وی برگزاری دورههای کتابخوانی با محور کتب مرتبط با شهدا به ویژه شهدای مدافع حرم را از دیگر فعالیتهای کانون فرهنگی هنری پیامبر اعظم (ص) اراک برشمرد و افزود: در راستای ترویج فرهنگ مطالعه، سال گذشته کتابخانه کانون را تجهیز و آثار مختلفی را به مجموعه اضافه کردیم.
حسینی به اشاره به ظرفیت خوب امام محله، حجت الاسلام کارجو و هیئت امنای فعال مسجد علی بن ابیطالب(ع) در ماه مبارک رمضان در راستای ایجاد کرسی تلاوت و حضور از قاریان محلی، تصریح کرد: در طول ماه مبارک همچنین سفره افطاری ساده برای نمازگزاران و حاضران در مسجد گسترده می شد.
جزءخوانی و تلاوت روزانه قرآن کریم
مدیر کانون فرهنگی هنری پیامبر اعظم (ص) با اشاره به فعالیت های هیئت «شهید گمنام» که برگرفته از تشکیلات همین مجموعه بوده و به عنوان هیئت فعال و شناخته شده در محله فعالیت دارد، افزود: این هیئت در عرصههای مختلف از جمله برگزاری و اقامه عزای امام حسین(ع) در محرم به مدت سه سال در مدرسه میرمومنی و همچنین جشن های مختلف در مناسبت های مذهبی، نقش یک هیئت اجتماعی را در سطح محله ایفا کرده است؛ از سوی دیگر وجود موکبی چون موکب شهید گمنام با مسئولیت طلبه بسیجی «حسین براتی» تواسنتیم در عید غدیر در سراسر محله بیش از ۲۵ هزار پرس اطعام غدیر را به صورت مردمی توزیع کنیم و در ایام اربعین اسکان و پذیرایی از ۲۵ هزار زائر را با بهره گیری از ظرفیت محله انجام دهیم.
حسینی در ادامه گفت: استفاده از ظرفیت پایگاه علی بن ابیطالب (ع) به عنوان اولین پایگاه اسوه در استان و کشور جزئی از مهمترین برنامه های کانون فرهنگی هنری پیامبر اعظم (ص) ما است، این کانون و پایگاه در کنار یکدیگر توانستهاند مسابقات مختلف را در محله برگزار کنند، از سوی دیگر برپایی مجالس محافل روضه خانگی، ساخت یک گروه تشکیلاتی در تمامی عرصه های موجود در جامعه پیرامونی مسجد و محل، جزئی از دستاورد این مجموعه بوده است.
این فعال مسجدی با اشاره به فعالیت های کانون فرهنگی هنری پیامبر اعظم (ص) اراک در عرصه کمک های مومنانه، ادامه داد: استفاده از ظرفیت های مختلفی همچون «خانه احسان کوی امام علی(ع)» متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در محله امام علی (ع) نیز به خدمت رسانی به محرومان محله و ایجاد یک شبکه فعال در محله منجر شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره فعالیتهای جهادی و دستیگری از نیازمندان به همت اعضای کانون فرهنگی هنری پیامبر اظم (ص) اراک، گفت: بچههای مسجد با همراهی خیرین محلی و استانی در عرصههای مختلف از جمله تهیه وسایل معیشتی، آموزشی، فرهنگی، پزشکی از نیازمندان و عزتمندان حمایت میکنند؛ این گروه جهادی که به نام «شهید گمنام» فعالیت می کند به عنوان یکی از برترین گروه های جهادی استان مرکزی و کشور محسوب شده و با محوریت جوانان انقلابی توانسته است به بیش از ۵۰۰ منزل نیازمندان ورود کرده و با ریشه یابی مسائل مختلف شروع به حل مسائل آنها کند؛ همچنین گرفتن جشن تولد برای دختران محله،ساخت و ترمیم مسکن نیازمندان تهیه و توزیع بیش از یک میلیارد بسته های کمک مومنانه، شناخت بیماران و معرفی به بیمه سلامت و ایجاد شبکه جهادی در سطح محله از دیگر اقدامات این گروه جهادی است.
توزیع بستههای معیشتی
حسینی با اشاره به فعالیت های کانون فرهنگی هنری پیامبر اعظم (ص) اراک در امور اقتصادی، ادامه داد: با ظرفیت صندوق قرض الحسنه پایگاه بسیج علی بن ابیطالب(ع) در امور اشتغال، مبادرت به دریافت وام خوداشتغالی برای برخی خانوادههای نیازمند کردیم که این افراد پس از دریافت این وام، توانستند کسب و کار خانگی در حوزه های مختلف از جمله قالیبافی، خیاطی، اسکاچبافی راهاندازی و درآمد کسب کنند، از سوی دیگر تهیه جهیزیه برای زوجهای نیازمند نیز از دیگر مواردی است که همواره در دستور کار کانون و بچه های مسجد قرار دارد. به اعتقاد ما طبق این سخن ماندگار از شهید حاج قاسم سلیمانی «مسجد فقط شامل خود محیط مسجد نمیشود بلکه شامل تمام محله است».
این فعال مسجدی در پایان خاطرنشان کرد: ما برای جذب دختران محله، جذب خیرین و نیکوکاران با توسل به حضرت فاطمه معصومه (س)، طرح شجره طيبه «درخت آرزوها» را ایجاد کردیم که با ثبت گروه جهادی در پارک علم و فناوری باعث ایجاد شبکه خیرین شد و در کوتاه مدت توانست بیش از ۱۵۰ میلیون اعتبار به دست بیاورد و همچنین نظر مسئولین استان را جذب کند.
نظر شما