خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛ زینب روحانی مقدم- دهم اردیبهشت ماه یادآور آغاز عملیات بزرگی است که منجر به آزادی خرمشهر و هویزه شد و این عملیات بزرگ در چهار مرحله به همت رزمندگان اسلام از سراسر کشور به پیروزی رسید.
دهم اردیبهشت ۶۱ ساعت ۵۵ دقیقه بامداد بود که عملیات بیت المقدس با هدف آزادسازی خرمشهر با رمز «یا علی بن ابی طالب» آغاز شد و در مرحله اول این عملیات رزمندگان اسلام موفق شدند از روی کارون با ساختن پل عبور کنند و جنوب رودخانه کرخه را به تصرف در آورند.
در مرحله دوم این عملیات، نیروهای قدس توانستند نیروهای دشمن را تعقیب و وادار به عقب نشینی کنند و آزادسازی مناطقی از جمله جفیر و پادگان حمید و هویزه از جمله دستاوردهای آین مرحله از عملیات بیت المقدس بود.
در مرحله سوم، تهاجم برای آزادی خرمشهر آغاز شد، اما هوشیاری و تمرکز نیروهای دشمن در خطوط پدافندی موجب شد، ماموریت نیروهای خود به انجام نرسد.
در مرحله چهارم که قرارگاه فجر نیز در کنار سه قرارگاه قدس، فتح و نصر وارد عملیات شده بود، انسداد جاده خرمشهر-شلمچه و تامین «نهر عرایض» و «پلنو» موجب شد که نیروهای بعثی تسلیم شوند و در نتیجه خرمشهر در ساعت 11 صبح روز سوم خرداد ماه سال 1361 آزاد شود.
این عملیات حدود ۲۵ روز به طول انجامید و در عملیات بیت المقدس هشت لشکر و 15 تیپ مستقل رژیم بعث از 50 تا 80 درصد آسیب جدی دیدند.
*شهادت هفت نفر از بشرویه در عملیات بیت المقدس
۷۰۰ رزمنده از خراسان جنوبی در قالب سه گردان ابوذر به فرماندهی شهید آهنی، گردان مالک اشتر به فرماندهی شهید فایده و گردان شهید بهشتی به فرماندهی شهید آخوندی در عملیات آزادسازی خرمشهر حضور داشتند و ۵۵ شهید و ۳۳ جانباز از این دیار تقدیم شده است.
هفت نفر از شهدای خراسان جنوبی که در عملیات بیت المقدس به شهادت رسیده اند متعلق به شهرستان ولایی بشرویه است که در غرب این استان قرار دارد.
شهید روحانی «غلامرضا علی نژاد»، «محمد مجنونی»، «غلامرضا عبدالله زاده»، «علی توکلی»، «مهدی قاسمی حسینی»، «سیدمحسن برکاتی» و «محمد ابراهیمی» از جمله شهدای بزرگ اهل شهرستان بشرویه هستند که در عملیات بزرگ بیت المقدس در سال ۶۱ به فیض شهادت نائل آمدند.
*روحانی جان برکف در عملیات بیت المقدس
شهید «غلامرضا علی نژاد» طلبه روحانی است که درسال ۱۳۳۸ در شهربشرویه در یک خانوادهی متدین و مذهبی چشم به جهان گشود و دوران کودکی را در زادگاه خویش گذرانده و در سن هفت سالگی وارد دبستان شد.
روحانی شهید شیخ غلامرضا علینژاد در دوران انقلاب اسلامی و مبارزات مردم قهرمان ایران لحظهای از فعالیت و حرکت و تلاش باز نایستاد تا اینکه انقلاب اسلامی با رهبری آگاهانه حضرت امام خمینی (ره)و سعی و تلاش مجاهدین و مبارزین و تقدیم خون هزاران شهید به پیروزی رسید و پس از پیروزی انقلاب اسلامی شهید علینژاد برای تکمیل مبانی علمی خود وارد حوزه علمیه مشهد شده و از محضر اساتیدی چند بهرهمند شد.
با شروع جنگ تحمیلی، شهید علی نژاد به میدان مبارزه با باطل رفت و پس از شرکت در عملیات ها و مراحل مختلف جنگ تحمیلی در عملیات بیت المقدس که با رمز یا علیبن ابیطالب شروع شد، شرکت کرد و پس از چند روز رزم بیامان با کفار بعثی شربت شهادت نوشید و به دیدار معبود خویش شتافت و پیکر مطهرش در جوار حرم امام رضا(ع) به خاک سپرده شده است.
«شهید محمد مجنونی» فرزند علی در نهم شهریور ماه سال ۱۳۲۵ در خانواده ای مذهبی و در شهر ارسک از توابع شهرستان بشرویه دیده به جهان گشود و پس از طی دوران طفولیت در سال ۱۳۳۳ وارد دبستان تازه تاسیس ارسک شد و دوران شش ساله ابتدایی را در آنجا با موفقیت به پایان رساند.
پس از آن ، به دلیل نبود مقاطع بالای تحصیل در شهر ارسک و نیز عدم توان مالی خانواده اش به همراه پدرش به کار کشاورزی و دامداری مشغول ش؛ وی در سال ۱۳۴۵ به خدمت سربازی رفت و پس از مدتی به تهران رفت و در آنجا در یک شرکت ساختمانی مشغول به کار شد و بعد از آن دوباره به زادگاهش بازگشت و به کار کشاورزی پرداخت و در سال ۱۳۵۳ ازدواج کرد.
همزمان با آغاز زمزمه نهضت انقلاب به رهبری حضرت امام خمینی (ره) و آغاز دوران انقلاب، او نیز در راهپیمایی ها فعالانه حضور داشت و در پخش اعلامیه های حضرت امام خمینی (ره) فعال بود و پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و آغاز جنگ تحمیلی رژیم بعثی عراق علیه ایران به پادگان بجنورد رفت تا آموزش های نظامی لازم را ببیند و به عنوان بسیجی تک تیرانداز فعالیت نماید.
پس از طی دوره آموزشی به مناطق عملیاتی اعزام گردید و سرانجام پس از گذشت بیش از یک ماه حضور در جبهه ، در ۱۰ اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۱ در عملیات بیت المقدس در منطقه عملیاتی ام الرصاص به محاصره دشمن در آمد و پس از اصابت گلوله به صورتش و نیز اصابت خمپاره به فیض شهادت نائل آمد و پیکر پاک شهید محمد مجنونی پس از تشییع با شکوه، در گلزار شهدای ارسک بشرویه به آغوش خاک سپرده شد.
*شهید کشاورزی که در بیت المقدس حماسه آفرید
شهید «غلامرضا عبدالله زاده» فرزند محمد در دوم دی ماه سال ۱۳۳۸ در روستای نیگنان از توابع شهرستان بشرویه دیده به جهان گشود و پس از طی دوران کودکی، وارد دبستان شد و تحصیلات خود را تا مقطع سوم راهنمایی ادامه داد و در کنار تحصیل به همکاری با پدر در کارهای کشاورزی نیز مشغول بود و چون امور زندگی خانواده فقط از طریق کشاورزی و به سختی می گذشت به دلیل مشکلات مالی موفق به ادامه تحصیل نشد.
دوران نوجوانی غلامرضا با درخشش خورشید انقلاب به رهبری حضرت امام خمینی (ره) مصادف بود و او نیز به سهم خود در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی ، تلاش و کوشش می کرد و در سال ۱۳۶۰ ازدواج کرد و پس از مدتی به صورت داوطلبانه وارد ارتش جمهوری اسلامی ایران شد.
اواخر حضور غلامرضا در کردستان مصادف با حرکت دشمنان انقلاب و گروهک های ضد انقلاب بود و او نیز به همراه همرزمانش به مبارزه سرسختانه با آنان پرداخت و سپس برای نبرد با دشمنان بعثی با درجه گروهبان یکم به عنوان رزمنده لشکر ۲۱ حمزه سیدالشهداء (ع) از توپخانه اصفهان عازم مناطق عملیاتی شد.
غلامرضا در مناطق عملیاتی کارون، کرخه، دزفول، دارخوین و خرمشهر در قسمت آتش بار به فعالیت پرداخت تا اینکه سرانجام در ۱۵ اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۱ در منطقه عملیاتی دارخوین و در عملیات بیت المقدس در حالی که مسئول غبضه خمپاره بود بر اثر اصابت ترکش به ناحیه سرش، به شهادت رسید.
*لبیک به ندای حق در عملیات بیت المقدس
شهید «سید محسن برکاتی» از جمله شهدای بشرویه بود که در عملیات بیت المقدس به شهادت رسید و وی در خرداد ماه سال ۱۳۳۷ در مشهد مقدس در خانوادهای از سادات معروف بشرویه به دنیا آمد و دوران تحصیل را در شهرهای مشهد و بشرویه گذراند.
این شهید بزرگوار از جمله کسانی بود که جهت آگاه سازی مردم زادگاهش در شرایط سخت خفقان نظام ستم شاهی اعلامیه و نوارهای سخنرانی امام (ره) را که زبان گویای انقلاب بود پخش می نمود و زمانی که امواج انقلاب فراگیر شد در سازماندهی تظاهرات فعالانه شرکت می کرد چنانچه چندین بار در چنگ ماموران حکومت نظامی مشهد گرفتار شد ولی هر بار به نحوی توانست نجات یابد.
باشروع جنگ تحمیلی و فراخوانی متولدین ۱۳۳۷برای خدمت مقدس سربازی باشادی وصف ناپذیری تعهد خدمت نموده دوره آموزشی را در بیرجند گذرانید و سپس همراه با لشگر حمزه (ع) به جبهههای نبرد حق علیه باطل به منطقه شوش اعزام شد و هدایت خودرو فرماندهی لشگر حمزه (ع) را برعهده گرفت تا اینکه در حماسهی فتحالمبین که با رمز یا زهرا در ۲ اردیبهشت ۱۳۶۱ آغاز شد و داوطلبانه شرکت کرد.
این شهید بزرگوار با رشادت های زیادی که از خود نشان داد موفق به دریافت تشویق نامه مشترک از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران شد و پس ازاتمام عملیات فتح المبین به مرخصی آمده بود که مجدداً برای شروع عملیات بیت المقدس جهت آزاد سازی خونین شهر احضار شود و همزمان با فتح خرمشهر در لحظاتی که برای ملت ما شادی فتح و پیروزی را به ارمغان آورده بود در ۳ خرداد ۱۳۶۱ به علت اصابت ترکش خمپاره مزدوران بعثی در پهن دشت لاله گون خوزستان به ندای پروردگارش لبیک گفت و به شهادت رسید.
نظر شما