جشن ازدواج ۶۷ زوج دانشجو در یاسوج برگزار شد

جشن ازدواج ۶۷ زوج دانشجو در دانشگاه دولتی یاسوج با حضور نماینده ولی فقیه در استان و محمود انوشه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گچساران، امروز دوشنبه (۱۱ اردیبهشت)، جشن بزرگ ازدواج دانشجویی 67 زوج در دانشگاه دولتی یاسوج و با حضور نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد و محمود انوشه برگزار شد.

 
نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد در این مراسم گفت: خداوند خلقت را برای انسان آفریده است و اگر انسان نبود آفرینش را روی کره زمین پایان می بخشد.
 
آیت الله حسینی ازدواج را از سنت و دستورات خداوند متعال دانست و گفت: روایت زیادی وجود دارد که با ازدواج رحمت و برکت نازل می شود، مجرد بودن مطلوب و ممدوح نیست بلکه مذموم است.
 
وی افزود: ازدواج ممدوح و شایسته است زیرا سنت ملی مکرم اسلام اجرا می شود، با اجرای سنت اسلام اهل بیت علیهم السلام نگاه ویژه خواهند داشت.
 
وی تاکید کرد: جامعه  در مسئله ترویج فرهنگ ازدواج و ازدواج آسان و کاهش ازدواج گام بردارند، امروز باید در محافل و مجالس در تهیه ازدواج و اقلام آن باید آسان گرفته شود.
 
وی افزود: دانشجویان در اصل مسئله ازدواج، جلوگیری از افزایش سن ازدواج، توجه به مسئله فرزند آوری باید مورد توجه قرار دهند.
 
در ادامه این جلسه  محمود انوشه با بیان اینکه تنها نقطه ای که در جهان  توانست در برابر تیمور لنگ مقاومت کند و به عقب نشینی واداشت یاسوج بود، گفت: یاسوج یعنی تک سوار کمان انداز یعنی کسی که در حال سوارکاری تیراندازی می کند، کهگیلویه یعنی کوه های پوشیده از زالزالک معنا می شود.  
 
استاد دانشگاه و روانشناس به تشریح معنی ازدواج پرداخت واظهار کرد: ازدواج یعنی پیوند دو نفر که زوج می شوند، ازدواج به معنای جفت بینی، درمانگر بیماری های روحی و روانی، ادامه روابط سطحی گذشته، ۳۰ سال جنگ و دعوا، با چادر سفید رفتن و کف سفید برگشتن، آرایش های چندین میلیونی و ریخت پاش های ۱۸۰ میلیونی نیست.
 
وی ادامه داد: ازدواج به معنای روشنفکری و سنت اندیشی، بهره بردن برای ارث نیست، بلکه ازدواج یعنی تعهد، همدردی،  شناخت و درک متقابل، رفاقت متقابل، آزادی، صداقت، مسئولیت  پذیری، امانت داری متقابل و انعطاف و امید دادن متقابل است.
 
وی به موضوع مودت در آیات قرآن اشاره کرد و گفت: تفاهم یعنی توانایی تحمل تفاوت ها، بنابراین مودت یعنی توانایی تحمل تفاوت ها معنا می شود، لزومی ندارد و قرار نیست در یک زندگی، فرد مقابل را مانند خود کند. 
 
استاد دانشگاه تصریح کرد: خداوند از کسی که عمرش بیهوده به هدر برود نمی گذرد، در یک زندگی ۴ رابطه باید بررسی و تحلیل شود تا مجوز ازدواج صادر شود، رابطه اول باید براساس عقلانیت باشد تا احساسات، دوم رابطه دختر با خانواده پسر، سوم رابطه پسر با خانواده دختر بررسی شود بررسی این روابط به معانی پذیرفتن طرفین است و رابطه چهارم رابطه پدر دختر با پدر پسر برای هم کفوبودن بررسی شود.
 
انوشه گفت: مشاهده برای شناخت محل و مکان زندگی،  مصاحبه در خصوص هویت و زندگی فرد و مکاشفه از الزامات برای شروع یک زندگی است.
 
وی افزود: یک زوج قبل از ازدواج بال های مجزا بودند که با ازدواج و جفت شدن با دو بال باید به سمت منبع عشق یعنی خداوند متعال حرکت کنند، با بررسی همه ادیان از دین مبین اسلام، کامل تر پیدا نکردم بنابراین اگر در امورات مختلف پیرامون دین و معارف حرکت می کردیم سلطان عالم بودیم این موضوع را در شروع زندگی مدنظر داشته باشید. 
 

انوشه به عوامل نابودی رابطه ها اشاره کرد و گفت: سه عامل نابودی رابطه شامل صمیمیت بیش از حد، اعتماد بیش از حد و انتظار بیش از حد سه عامل نابودی رابطه است.

انوشه به تشریح وضعیت خانواده پرداخت و بیان کرد: خانواده متلاشی، متذلل، متعادل و متعالی چهار وضعیت خانواده است، در خانواده متعادل سه ضلع، امنیت (ایمان و اخلاق) و اقتصاد و آموزش هم عرض باشد، خانواده متعالی دارای ۴ ضلع اقتصاد، امنیت، آموزش، هدایت و حمایت است.

 
وی افزود: در جامعه ما ندانستن فقط یک قدم است اما دانستن های نادرست هزار قدم ما را به انحراف می کشاند، در جامعه ما آنچه که از تربیت و مدیریت می دانیم به مراتب از آنچه که نمی‌دانیم خطرناک تر است.
 
 
در ادامه این استاد دانشگاه اظهار کرد: فرزندان ما آنگونه که ما می خواهیم نخواهند شد بلکه آنچه که تاثیر می پذیرند می شوند، بنابراین باید نقطه تاثیر و مکان تاثیر شناسایی شود، در روایت های دینی داریم با غیر از زبان باید یاد داد یعنی از طریق عمل باید مفاهیم را یاد داد.
 
وی افزود: برای جلوگیری از افزایش تب جامعه و جلوگیری از هرگونه تشنجی باید بستر جایگاه نقد فراهم باشد بنابراین در خانواده اگر جایگاهی برای نقد نباشد شاهد تشنج خواهیم بود.
 
وی گفت: فرهنگ هر جامعه ریشه و بنیان یک جامعه است، اصل و سر فرهنگ جامعه نسل جوان است و اگر فرهنگ اصل و سر نداشته باشند، فرهنگ میمیرد. 
 
انوشه اذعان کرد:  منبع عزت و اقتدار خانواده در جامعه مادر است، و عامل عزتمندی مادر، پدر خانواده است.
 
وی در پایان خاطر نشان کرد: در محیط خانه ای که بزرگتر ها کوچک شوند، کوچکترها بزرگ نمی شوند از طرفی در محیط خانواده برای فرزند که دو نیمه روانی دارد نباید قضاوتی برای هرکدام توسط  پدر و مادر ایجاد کرد.
 
کد خبر 1264203

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha