به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «محمد هادی رحیمی صادق» در مراسم رونمایی از دو عنوان دستاورد پژوهشی در حوزه مطالعات شیعی در قالب کتاب « مروری بر رفتار متقابل شیعیان و اهل سنت در تاریخ اسلام» در دو جلد و کتاب «ما شیعیان» که بعدازظهر امروز ۱۲ اردیبهشت در مرکز تخصصی شیعه شناسی امام هادی (ع) برگزار شد، با گرامیداشت روز معلم و سالروز شهادت استاد مطهری گفت: رشد کیفی در راستای گسترش و ارتقای حوزه های علمیه به عنوان سیاست جدی و برنامه پنج ساله بسیار مورد توجه قرار گرفته است البته ارتقای کمی در حوزه علمیه به معنای آن نیست که به رشد کمی نیاز نداریم بلکه اولویت بندی شده است.
مدیر حوزه علمیه استان تهران با اشاره به عدم تناسب تعداد طلاب به ازای جمعیت، خاطرنشان کرد: طبق استاندارد به ازای 500 نفر باید یک طلبه داشته باشیم در حالی که در شهر تهران متوسط حضور روحانیت در مناطق به ازای هر دو هزار و 500 نفر یک روحانی است و در برخی مناطق تهران و استان مانند شهریار، ملارد، اسلامشهر و پرند به ازای هر شش هزار نفر یک طلبه داریم بنابراین تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم اما احساس می کنیم ارتقای کیفیت در اولویت قرار دارد.
حوزه های علمیه تهران جزو حوزه های نخبگانی است
وی با بیان اینکه حوزه های علمیه تهران جزو حوزه های نخبگانی است، خاطرنشان کرد: طلابی که در حوزه های علمیه تهران پرورش می یابند، ذهن شان با نیازهای روز نزدیک تر است و بسیاری از مسایل را در سطح کلان درک می کنند؛ و زمینه های فعالیت متفاوت و کلان تری پیش رو دارند، بنابراین باید در این حوزه ها تخصصی تر عمل کنیم.
ضرورت تخصصی شدن فعالیت حوزه های علمیه تهران
مدیر حوزه علمیه استان تهران با تاکید بر گسترش رشته های تخصصی در حوزه های علمیه گفت: تلاش می کنیم تا رشته های تخصصی ای که در حوزه های علمیه قم دایر شده است بر اساس نیاز تهران در حوزه های علمیه تهران نیز آن رشته ها تدریس شوند.
وی با تاکید بر ضرورت تخصصی شدن فعالیت حوزه های علمیه تهران گفت: از مجموعه های تخصصی مانند مرکز تخصصی شیعه شناسی امام هادی (ع) و سایر مجموعه ها که به صورت تخصصی در حوزه های مختلف ورود کنند، استقبال می کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین رحیمی صادق تصریح کرد: برای ارتقای کیفیت و کمیت حوزه های علمیه راه بسیار طولانی و سختی در پیش داریم اما باید این راه را آغاز کنیم.
وی با اشاره به تعامل حوزه های علمیه خواهران و حوزه های علمیه برادران گفت: ارتباط نزدیکی بین مجموعه حوزه های علمیه خواهران و برادران وجود دارد که این تعامل می تواند زمینه تبادل تجربیات، هماهنگی، همفکری و همکاری میان این حوزه ها را فراهم کند.
مراکز تخصصی باید پژوهش محور باشند/به پژوهش های عمل گرا و نتیجه بخش نیاز داریم
حجت الاسلام والمسلمین رحیمی صادق با اشاره به اهمیت تبلیغ در صحنه بین الملل گفت: توجه به عرصه بین الملل و تبلیغ در این صحنه از جمله اقداماتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیر حوزه علمیه استان تهران در ادامه با بیان اینکه مراکز تخصصی باید پژوهش محور باشند، گفت: مراکز تخصصی با انجام پژوهش های مختلف باید از دست اندرکاران حوزه های علمیه مطالبه گری کنند.
وی تاکید کرد: امروز به پژوهش های عمل گرا و نتیجه بخش بسیار نیاز داریم در حالی که حوزه و دانشگاه به شدت به بلیه ای مبتلا هستند که پایان نامه ها فقط زینت کتابخانه ها شده اند و آن گونه که باید عملیاتی و نتیجه گرا نبوده اند.
مدیر حوزه علمیه استان تهران با تقدیر از اقدامات مرکز تخصصی شیعه شناسی امام هادی (ع) گفت: این مرکز تخصصی، منظم، با برنامه، پر تلاش و پر کار و موثر بوده است و به مسایل کیفی و عرصه پژوهش بسیار توجه دارد و در این زمینه کارهای موفقی ارایه کرده است و می تواند در این عمل گرایی و نتیجه بخش بودن پژوهش ها الگوی سایر مراکز قرار گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین رحیمی صادق در ادامه با اشاره به روایتی از پیامبر گرامی اسلام گفت: پیامبر گرامی اسلام فرموده اند خدای متعال آن هم با نام «الله» بخشنده ترین بخشندگان عالم است و پس از پیامبر بخشنده ترین شما دو گروه شخصیت و ملت هستند، انسان هایی که مردانه وارد عرصه آموختن می شوند، معلم و دانشمند شده و مثل شمع سوزانی می سوزند و روشنایی بخش جامعه می شوند و گروه دوم کسانی که مردانه وارد عرصه جهاد و مبارزه می شوند و جان شان را در طبق اخلاص می گیرند و شربت شیرین شهادت را می نوشند. شهید مطهری هم معلم بود و هم شهید.
در پایان، از کتاب های «مروری بر رفتار متقابل شیعیان و اهل سنت در تاریخ اسلام» و «ما شیعیان» با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی رحیمی صادق مدیر حوزه علمیه استان تهران و دکتر رضا صفری نویسنده کتاب و حجت الاسلام والمسلمین «محمدحسین کبیریان» مدیر حوزه های علمیه خواهران استان تهران و جمعی از طلاب و اساتید حوزه رونمایی شد.
نظر شما