حمایت سازمان اوقاف از عرصه‌های دانش‌بنیان/مولدسازی اوقاف را به مردم گزارش می‌دهیم

حجت الاسلام خاموشی با تأکید بر اینکه جریان حمایت از دانش‌بنیان یک بحث جدی است و یک راهرو خروج ما از وابستگی‌هایی است که ارزبری می‌کند، گفت: در کشور هزاران شرکت دانش‌بنیان ثبت شده وجود دارد که در عرصه‌های مختلف ایفای نقش می‌کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان فارس، حجت الاسلام سید مهدی خاموشی امروز چهارشنبه (۱۳ اردیبهشت) در سفر به استان فارس و بازدید از موقوفات شهرستان کازرون با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ مولدسازی از موقوفات را در هر نوبت گزارش خواهیم داد، گفت: اصولاً کار باید با علم توأم باشد،‌ همان‌طور که امام کاظم(ع) فرمودند تفکر درست با علم توأم است؛ هرچقدر علم بیشتر باشد، تفکر و طراحی بهتری صورت می‌گیرد.

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: در مجموعه‌های اراضی موقوفه باید مطالعه دقیق کارشناسی شده برای بهره‌وری بالاتر انجام شود، گفت: همچنین باید تلاش کنیم از ظرفیت حوزه خلیج فارس برای تولید پروتئین سفید در کشور استفاه کنیم و نباید اینگونه باشد که هزاران کیلومتر ساحل ما خالی باشد.

 

خاموشی با یادآوری اینکه تولید گوشت قرمز مصرف آب بالایی را می‌طلبد، بر ضرورت ترویج استفاده از ظرفیت گوشت سفید و دریایی تأکید کرد و گفت: ترویج ۱۰ درصدی این نوع گوشت استراتژی نظام است و باید انجام شود و در سبد مصرفی مردم هم تأثیر خوبی دارد ضمن اینکه برای سلامت مردم هم مفید است.

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه این یک تصمیم برای تکمیل زنجیره‌هاست، گفت: مباحث مختلفی نظیر تأمین کافی مزرعه چوب، آبزی‌پروری، خوراک دام، صیفی‌جات و... در کنار هم قرار گرفته و تشکیل زنجیره‌های معنادار می دهند.

 

وی بیان کرد: ایران، کشوری بسیار غنی است و می‌تواند استفاده و بهره‌وری بیشتری از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خود داشته باشد و سازمان اوقاف هم یاری‌رسان این قضیه خواهد بود.

 

خاموشی اظهار کرد: در سال گذشته تقریباً برای دو موقوفه دو فارم هزار تنی در چارک و بوشهر زدیم و امسال این دو فارم را تبدیل به سه هزار تن خواهیم کرد و سال بعد تبدیل به ۵ هزار تن؛ این امر، بیانگر آن است که کارها با تدبیر درست، کارشناسی شده و به صورت جهادی انجام می‌شود.

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با تأکید بر اینکه کار جهادی معامله با خداست و همه چیز با مسائل مادی قابل سنجش نیست، افزود: باید به جمهوری اسلامی کمک کنیم تا در حوزه اقتصاد تقویت شود و قطعاً این اتفاق خواهد افتاد و از این پیچ هم عبور خواهیم کرد.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به اینکه عملکرد اوقاف استان فارس چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: شاخص‌های بهره‌وری بیشتر در ارقام ورودی، اسناد ثبتی و اثبات حق موقوفه است. همچنین در وقف نیز سه گزاره داریم؛ یک گزاره حفظ عین موقوفات است که  این مسئله به کارهای حقوقی و دعاوی و تثبیت اراضی، حدی و حدنگاری و... ربط دارد. دومین گزاره افزایش بهره‌وری است به عنوان مثال یک ساختمان موقوفه در حال تخریب شدن است و اگر این موقوفه انتفاعی است باید آن را برگردانیم و به آن رسیدگی کنیم یا اینکه ساختمان موقوفه دیگر در جغرافیای شهر معنا ندارد و باید جایگزین کنیم یعنی این را بفروشیم و در جای دیگری ساختمانی با همین نیت بخریم و استفاده کنیم.

 

خاموشی اظهار کرد:‌ افزایش بهره‌وری در عرصه‌های منفعتی مثل این زمین زراعی معنای خاص دارد و باید این سؤال را بپرسیم که آیا رژیم اجاره‌داری برای آن خوب است. در برخی جاها ممکن است رژیم اجاره‌داری خوب باشد ولی در جای دیگر خیر. پس جریان‌ بهره‌وری در زمین‌ها معنایش دقیق‌‌تر است و مردم مفهوم این بهره‌وری‌ها را در سفره خود متوجه می‌شوند.

 

وی با تأکید بر اینکه هر میزان بتوانیم بهره‌وری بیشتر به این معنا را به مردم بفهمانیم، حتماً رشد خواهیم داشت، گفت: برخی موقوفات صنعتی هستند و برخی از شاخه‌های جدید هستند، مثل دانش‌بنیان‌ها که کریدور خروج اقتصاد وابسته است یعنی اگر در این راه وارد شویم، متوجه خواهیم شد که چه محصولات استراتژیکی در داخل می‌توانیم تولید کنیم و اگر در داخل تولید نکنیم، بهای گزافی باید برای آن‌ها بپردازیم.

 

خاموشی یکی از دانش‌بنیان‌های مورد حمایت از سازمان اوقاف را جریان سنگ‌ سه فازی چاه‌های نفتی عنوان کرد و افزود: جریان‌سنج سه فازی مثل داشبورد چاه نفت می‌ماند که یک شرکت دانش‌بنیان این علم را  ایجاد کرده و از ما کمک خواست تا تولید کنند و ما هم برای ساخت یک دستگاه شروع به کمک کردیم و این دستگاه تولید شد و هم‌اکنون در نقاط مختلف و در چاه‌های نفتی نقش خوبی را ایفا می‌کند و بهره‌وری خود را نشان می‌دهد به طوری که اکنون طرف قرارداد آن زیاد شده است.

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه اضافه کرد: اگر این محصول را با نمونه خارجی و میزان پولی که مصرف کرده است، با پولی که نظام باید برای اجاره این دستگاه می‌داد، مقایسه کنیم خواهیم دید که تقریباً هزینه آن یک پنجم است. در اینجا وقف ایفای نقش کرده است و این درآمد نفتی برای مردم می‌ماند و یک مسیر اصلاح‌ شده‌ای است.

 

وی مثال دیگری در این زمینه زد و ادامه داد: یک شرکت دانش‌بنیان دیگر در سیستم تراکم‌سنجی استخوان کار کرده است که دستگاه آن وارداتی بوده است و اگر در بیمارستان‌ها نصب شود، اتفاقات خوبی رخ خواهد داد. همچنین در حوزه دارو و درمان و زراعت و دامپروری هم مباحثی این چنینی داریم.

 

خاموشی با تأکید بر اینکه جریان حمایت از دانش‌بنیان یک بحث جدی است و یک راهرو خروج ما از وابستگی‌هایی است که ارزبری می‌کند، گفت: در کشور هزاران شرکت دانش‌بنیان ثبت شده وجود دارد که در عرصه‌های مختلف ایفای نقش می‌کنند و امیدواریم در آینده بتوانند ما را از وابستگی‌های مختلف اقتصادی و علمی روز به روز بیشتر بیرون آورند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور به منظور بازدید و بررسی مشکلات موقوفات بزرگ استان فارس امروز، ۱۳ اردیبهشت‌ماه بعد از سفر به بوشهر، به استان فارس سفر و در گام نخست از اراضی موقوفه میرزا کرامت‌الله خان مشیری کازرون بازدید کرد. این موقوفه ۱۵۰ هکتار زمین کشاورزی است که سال‌ها به دست متصرفان بوده است و اکنون دو سال است که سازمان اوقاف موفق به احیای آن شده است. ۷۰ هکتار از اراضی موقوفه که دارای نیت اطعام و روضه‌خوانی است، مذکور هم‌اکنون زیرکشت قرار دارند.

 

بعد از آن حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی در حال عزیمت به شیراز و بازدید از پروژه در دست احداث پرورشگاه موقوفه حال خلیل زالی در شهر صدراست.

 

این پرورشگاه بناست که تبدیل به بزرگترین پرورشگاه شود، ظرفیت پذیرش ۶۰۰ مددجو دارد که هم‌اکنون در فاز نخست ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

 

علاوه بر این‌ها نشست بررسی مشکلات موقوفه نمازی با حضور استاندار، نمایندگان مردم شیراز در مجلس، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، رئیس سازمان بیمارستان نمازی و مدیرکل اوقاف با حضور رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور امشب در شیراز برگزار خواهد شد.

کد خبر 1264523

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha