سوختن شمع های عرصه علم و تربیت و بی توجهی به مطالبات آنان

معلمان، فرهیختگانی هستند که در تاریخ پرافتخار این سرزمین و حوزه تعلیم و تربیت، زیباترین جلوه‌های عشق و ایثار را به تصویر کشیده‌اند ولی امروز کسی پاسخگوی مطالبات آنان نیست.

خبرگزاری شبستان- خراسان شمالی؛ فاطمه مقدسی

معلمان، فرهیختگانی هستند که در تاریخ پرافتخار این سرزمین و حوزه تعلیم و تربیت، زیباترین جلوه‌های عشق و ایثار را به تصویر کشیده‌اند ولی امروز کسی پاسخگوی مطالبات آنان نیست. مسائل معیشتی، بیمه، بازنشستگی، رتبه بندی، عدم پرداخت به موقع حقوق و درمان معلمان و غیره از جمله دغدغه های امروز آنان است که سال هاست با آن دست و پنجه نرم می کنند.

 

یکی از نهادهایی که بیشترین کارمند را در دولت دارد آموزش و پرورش است که سهم زیادی از بودجه پرداختی حقوق را در دولت دارد و در آن بیشترین گلایه نیروی انسانی از عدم رعایت عدالت در حقوق و دستمزد و معیشت را دارند. اول تفاوت دریافتی‌ها نسبت به سایر کارکنان دولت که سعی شد طی دو سال گذشته با ترمیم‌هایی در قالب اجرای رتبه بندی معلمان و طرح‌های دیگر تا حدودی جبران شود اما همچنان معلمان معتقد هستند نه رتبه بندی درست اجرا می‌شود و نه هنوز حقوق‌ها به عدالت نزدیک شده است.

 

 از سوی دیگر به دلیل اینکه جذب نیروی انسانی به عنوان معلم در آموزش و پرورش به شیوه‌های متعددی از استخدام تا حق التدریس و… صورت می‌گیرد حتی در یک مدرسه نیز شاهد هستیم دو معلم با یک شرح وظیفه حقوق‌های یکسانی دریافت نمی‌کنند و آنکه استخدام است تا آنکه حق التدریس، تفاوت های حقوقی زیادی دارند.

 

تفاوت دریافت حقوقش بر تبعیض‌ها و نارضایتی‌ها در یک محیط کوچک‌تر به اسم مدرسه می‌انجامد. از سوی دیگر اگر نگاه کلان‌تری به عدالت داشته باشیم و شایستگی‌های حرفه‌ای یکی از مبناهای مهم در پرداخت حقوق باشد، گرچه طرح رتبه بندی معلمان با همین نیت پی ریزی شد اما واقعیت این است که در اجرا نتوانسته است به هدفش که بهبود و اصلاح حقهفته معلم فرصت مناسبی برای بزرگداشت مقام عالم و جایگاه معلم است و باید بیش از گذشته به این مساله توجه و تقدیر و تجلیل بی‌شائبه‌ای از مقام معلم انجام شود.

 

یکی از فرهنگیان شیروان ضمن گرامیداشت هفته معلم و کسانیکه به ما الفبای ادب و احترام آموختند؛ گفت: ای کاش روزی برسد همه قدر و منزلت ارزش علم به تعلیم و تربیت را بدانند و بدانیم، پیشرفت تمام کشورها حاصل تلاش و اهمیت مسئولان به عرصه تعلیم و تربیت و جایگاه واقعی آموزش و معلم است.

 

علی داره با بیان اینکه فرهنگیان با حقوق ناچیز مشکلات بسیاری دارند اظهار کرد: چندین ماه است وقتی به فروشگاه اتکا مراجعه می کنم با توجه به حمایت های آنان از پرسنل، قیمت و تنوع کالا و تخفیف 30 درصدی برای برخی از اقلام ، متاسفانه در این فروشگاه چون اجناس به صورت اقساطی به فروش می رسد گران تر از بازار است که جای تاسف و تامل است.

 

وی با بیان اینکه تاکنون پیشنهادایت برای مشکلات و دغدغه های فرهنگیان بیان شده بعدی که اقدامی صورت نگرفته است عنوان کرد: تاسیس بانک مخصوص فرهنگیانی که خود و خانواده هایشان اگر در یک بانکی پس انداز کنند می توانند متقابلا حمایت مالی داشته باشند و وام های کم درصد با ضمانت خود فرهنگیان به راحتی وصول شود که جای خوشحالی و خرسندی است.

 

داره خاطرنشان کرد: این شهرستان چهار هزار فرهنگی دارد که در بانک های مختلف سرمایه گذاری می کنند و حساب آنان سالیان سال موجود است ولی برای دریافت یک وام با مبلغ اندک در مضیقه و مشکلات هستند.

 

این فرهنگی شیروانی که 30 ساله در آموزش و پرورش خدمت کرده است اضافه کرد: در برخی ارگان ها و نهاها فرزندان کارکنان پس از بازنشستگی والدین استخدام می شود که هیچ نوع حمایتی در این خصوص برای جامعه فرهنگیان دیده نمی شود و پیشنهاد می شود در قبولی تربیت معلم، استخدامی ها و در گزینش ها بودن، دارا بودن والدین فرهنگی یک امتیاز ویژه برای متقاضی باشد، زیرا فردی که والدین آن معلم باشند اصول اولیه و مسائل تعلیم و تربیت را خواسته و ناخواسته یاد گرفته و خواهد. گرفت که در پیشرفت آینده آموزش و مسئله آموزش دادن مفید و موثر خواهد بود.

 

داره تصریح کرد: انشالله روزی معلمین واقعی در جامعه باشند و نگاه همه به معلم در حد و اندازه و جایگاه ارزشمند این قشر عزیز باشد زیرا که ارزش هرکس به اندازه علم و دانایی او است.

 

بسیاری از مزایای کارکنان دولت برای فرهنگیان پرداخت نمی شود. برخی معلمان استخدام ۱۴۰۱: از مهر حقوق دریافت نکرده‌ایم! تعدادی از معلمانی که از ابتدای سال 1401 استخدام شده اند هنوز حقوقی دریافت نکردند و از عدم دریافت حقوق از ابتدای مهر تا به امروز گلایه مند هستند. وی که نمی خواهد نامش فاش شود، با بیان این نکات، بیان کرد: این افراد جزو معلمان جدیدالورود هستند که سال ۱۴۰۱ از طریق آزمون استخدامی پذیرفته شده‌اند اما به دلیل کسر امتیاز در گزینش، موفق به احراز صلاحیت نهایی نشده بودند اما پس از ارزیابی‌های تکمیلی، مجدد تأیید شدند.

 

وی تصریح کرد: این معلمان فروردین امسال در بررسی‌های تکمیلی گزینش تأیید شدند و در شرایطی که از ابتدای مهر ۱۴۰۱ تا به امروز به صورت رسمی و تمام وقت مشغول تدریس هستند، تا به امروز ریالی حقوق دریافت نکرده‌اند!

 

 یکی دیگر از فرهنگیان شهرستان شیروان می گوید: بسیاری از مزایای کارکنان دولت برای فرهنگیان پرداخت نمی شود، لازم است جایگاه و مقام والای معلمان بیش از این مود توجه ویژه مسئولان قرار گیرد.

 

حسینعلی ظفری اظهارکرد: بسیاری از مزایا شامل حق مسکن، یارانه مسکن، حق لباس، ایاب و ذهاب و غیره که به سایر کارمندان دولت پرداخت می شود باید به همه فرهنگیان پرداخت شود.

 

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از ارگان‌ها و نهادها پاداش کارکنان خود را به محض بازنشستگی پرداخت می‌کنند اما آموزش و پرورش پس از ۱۲ الی ۱۵ ماه آن هم به صورت اقساطی پرداخت می‌کند و این طولانی شدن زمان پرداخت باعث کاهش ارزش پاداش شده و عملاً به ضرر جامعه فرهنگیان است که انتظار می رود به موقع پرداخت شود.

 

ظفری در خصوص رتبه بندی معلمان عنوان کرد: یکی از اقدامات خوب مسئولان اجرای طرح رتبه بندی فرهنگیان بود که جای بسیار تقدیر و تشکر دارد اما این طرح در نحوه اجرا دارای نواقص بسیار زیادی بود که باید مرتفع شود.

 

این فرهنگی شاغل در آموزش و پرورش بیان کرد: بسیاری از کارمندان دولت به دور از تبلیغات رسانه‌ای و بدون اینکه به دنبال جمع آوری مدارک و غیره باشند به درجات و مراتب بالاتر ارتقاء پیدا می کنند اما برای اجرای این طرح اعم از تهیه مدارک و کشاندن فرهنگیان به کافی نت ها و صرف کردن هزینه های بسیار بالای بارگذاری مدارک، موجب افزایش دغدغه های ذهنی و بر هم زدن آرامش روان در آنان شده است که روش اجرای نادرست این طرح شایسته فرهنگیان فرهیخته و یک جامعه اسلامی نیست.

 

ظفری با اشاره به سایر مسائل این حوزه اضافه کرد: به کارگیری مجدد ۶۰ هزار نیروی بازنشسته فرهنگی در مدارس توسط وزارت آموزش و پرورش در سال تحصیلی جاری، مطابق قانون ظلم بسیار بزرگی در حق جوانان تحصیل‌کرده و جویای کار این سرزمین است.

 

وی افزود: اگر به جای این ۶۰ هزار فرهنگی بازنشسته ۶۰ هزار نیروی جوان شایسته جذب آموزش و پرورش شوند هم بدنه آموزش و پرورش جوان شده و هم دانش آموزان از دانش روز بهره مند خواهند شد و هم این افراد جذب شده جوان با دریافت حقوق ماهیانه تشکیل خانواده داده و موجب فرزند آوری و جلوگیری از بسیاری از آسیب‌های اجتماعی خواهند شد.

 

وی گفت: لازم است نمایندگان مجلس شورای اسلامی به این موضوع ورود کرده و با پیگیری های لازم این مشکل بزرگ اجتماعی را حل کنند.

 

این فرهنگی شاغل در آموزش و پرورش بیان کرد: اجرای طرح جایگزینی فرزندان فرهنگیان بازنشسته دارای شرایط معلمی به جای والدین آنها در آموزش و پرورش است که سال‌هاست در مجامع مختلف صحبت می‌شود اما اقدامی در این زمینه صورت نمی پذیرد.

 

وی اضافه کرد: همچنین پوشش خدمات بیمه ای فرهنگیان شاغل و بازنشسته نسبت به گذشته بسیار کاهش پیدا کرده که لازم است مجدد بازبینی شود و مانند سایر کارمندان پوشش‌های بیمه‌ای افزایش پیدا کرده و در شأن آنان اجرایی شود.

 

طی تماس های مکرر خبرنگار این رسانه با مدیر آموزش و پرورش شهرستان جهت مصاحبه و پیگیری مطالبات این قشر عظیم، وی تلفن خود را جواب نداد.

 

 

کد خبر 1264773

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha