به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، محمدحسین فائزی- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین- در نشست خبری که امروز (یکشنبه ۱۷ اردیبهشت) در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین برگزار شد، بیان کرد: رویکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت سیزدهم تحول به نفع مردم است از این رو هم سیاست ها، اقدامات و رویکردهای جدید در ادارات کل استانی و برش استانی فرهنگ، هنر و رسانه در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین ادامه داد: اقدامی که از تیر ماه سال گذشته در حوزه تدوین سیاست های تحولی اداره کل در دستور کار قرار گرفت، بازآفرینی برند اداره کل بود که بر این اساس سه ویژند(برند) برای اداره کل در نظر گرفته ایم که شامل سازمان خدوم و گره گشا، سازمان منضبط و قانونمند و سازمان دانش پایه و علمی می شود و مخاطب باید ما را مجموعه ای این چنینی مشاهده کند و به این سمت هم در حال حرکت هستیم.
وی عنوان کرد: در موضوع تحول، استان قزوین در حوزه زیرساخت فرهنگی و هنری ضعیف است و اقدام بلند مدتی طراحی شد که در سفر هیئت دولت هم به تصویب رسید که تأسیس اولین شهرک تولید محتوای ایران در قزوین است که امروز بعدازظهر در دفتر وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی، تفاهم نامه ملی این موضوع با حضور استاندار قزوین، رئیس سازمان اوقاف کشور و مدیرعامل ایرانسل امضا می شود.
* افزایش ۲۵ برابری اعتبارات فرهنگی در حوزه شهرستان ها
فائزی اعلام کرد: اقدام دیگری که از اواخر اسفند سال گذشته، آغاز کردیم در خصوص مجتمع فرهنگی هنری ارشاد است که از محل اعتبارات سفر استانی، در حال تبدیل شدن به مجموعه رتبه الف در استان است که با بهره مندی از سینما، استودیو حرفه ای و ظرفیت تمرین و تولید تئاتر در استان را ۲ برابر می کند.
وی اضافه کرد: بهره گیری از قانون مولد سازی اقدام دیگری است که در حال انجام است و از این محل مقرر است کل پروژه های تالارهای فرهنگی شهر قزوین را به اتمام برسانیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین افزود: در موضوع نظارت، امسال این کار ضابطه مندتر شده است و شورای نظارتی را در ۱۰ محور تعریف کردیم که حسن انجام این کار، قانونمند کردن کسی است که خارج ضابطه عمل می کند و امیدوار کردن کسی است که در ضابطه عمل می کند.
وی توضیح داد: اقدام دیگر توجه جدی به مسائل اساسی و رویکرد حل مسئله است به طوری که از کارهای گزارش تولید کن پرهیز کرده و جشنواره هایی که برگزار می کنیم هم با این رویکرد است.
فائزی در ادامه با اشاره به افزایش ۲۵ برابری اعتبارات در حوزه شهرستان ها اعلام کرد: بحث دیگر در خصوص شهرستان هاست، در گذشته تنها ۶ درصد منابع فرهنگی اداره کل به شهرستان ها رسیده بود که ظلم آشکار بود به طوری که پنج شهرستان ۶ درصد و یک شهر ۹۴ درصد از اعتبارات بهره مند بود که احیا کردن این موضوع زمان می برد و عزم ما بر این موضوع جزم است.
* اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین درب سالن های بسته را به روی کنسرت ها باز کرد
وی گفت: همچنین به دنبال این هستیم بستر گستره خدمات استانی رسانه ها را فراهم کنیم از این رو ما آمادگی داریم در شهرهایی که مجتمع ما فضای فیزیکی مطلوب داشته باشد، اتاق کار اشتراکی به رسانه ها دهیم و تجهیز و تأمین نیرو با رسانه باشد و هر رسانه ای مایل بود می تواند در این خصوص مکاتبه کند و در شهرهای تاکستان، دانسفهان، شال، خرمدشت، آبیک، محمدیه، الوند، بوئین زهرا و آبیک این امکان وجود دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص برگزاری کنسرت ها گفت: کاری که ما انجام دادیم، باز کردن درب سالن های بسته به سوی کنسرت ها بود و هفته گذشته و هفته جاری هم کنسرت در قزوین داشتیم؛ سال گذشته قبل از ماه محرم ۱۲ کنسرت در استان برگزار کردیم و امسال هم درخواست هایی که آمده به نوعی همه مورد قبول واقع می شوند.
وی در خصوص حمایت از حوزه موسیقی افزود: در استان قزوین یک هنرستان هنرهای زیبا داریم که رشته موسیقی دارد که سازوکار خوبی است و تعدادی آموزشگاه های موسیقی ما هم بیش از سایر اموزشگاه ها است.
فائزی خاطر نشان کرد: در هنرهای تجسمی، موسیقی، فعالیت های قرآنی و مسجدی ما تسهیل گر و حامی هستیم و زیرساخت ایجاد می کنیم و تصدگری نمی کنیم و مجوز می دهیم بخش خصوصی این کار را انجام دهد.
* گردش اقتصادی در حوزه رسانه ها باید متعلق به اهالی رسانه باشد
وی در پاسخ به سوالی در خصوص فعالیت انجمن های هنری گفت: نسبت اداره کل با انجمن ها، نسبت پدر و فرزندی است و اینها فرزندان اداره کل هستند و یک زمانی گفت وگویی صورت می گیرد دلیل بر اختلاف نیست.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین با اشاره به اعطای مجوز روزنامه سراسری یادآور شد: اهل رسانه تعریف دارد یعنی تولید محتوا کند نه اینکه شغل دیگری داشته و مجوز روزنامه سراسری را بگیرد و درآمدزایی داشته باشد و ما موکد می گوییم درآمدها و گردش اقتصادی متعلق به اهل آن است و متعلق به غیر نیست و از این رو در اعطا و تمدید مجوزها به این نکته توجه داریم.
نظر شما