«خرج علی (ع)» آیینی ۱۰۰ ساله در روستای شیداصفهان قزوین

«خرج علی (ع)» آیینی مذهبی و کهن در روستای شیداصفهان قزوین است که قدمتی ۱۰۰ ساله دارد و هر سال در اریبهشت ماه در مسجد این روستا برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «خرج علی (ع)» آیینی مذهبی و سنتی در روستای شیداصفهان قزوین است که قدمتی بیش از 100 سال دارد، این مراسم در اریبهشت ماه هر سال برای شکرگزاری به درگاه الهی به پاس نعمات خداوند و برای رفع بلا و دعا برای نزول باران با مشارکت و همدلی روستائیان در مسجد صاحب الزمان (عج) این روستا برگزار می شود.

 

آیین سنتی خرج علی (ع) از جمله مراسم هایی است که با وجود گذشت زمان، گرد فراموشی بر روی آن ننشسته و هر ساله با مشارکت اهالی روستای شید اصفهان و حتی مردم سایر نقاط برگزار می شود.

 

مدیر کانون فرهنگی و هنری حبل المتین مسجد صاحب الزمان (عج) روستای شیداصفهان در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین در خصوص این آیین مذهبی گفت: یکی از مراسم هایی که هر سال در روستای شیداصفهان برگزار می شود و آیینی است که نسل به نسل منتقل شده و به تأسی از گذشتگان هنوز هم اجرایی می شود، مراسم نذری خرج علی (ع) است.

 

طاهره وهابی افزود: این مراسم هر ساله در اردیبهشت ماه و با مشارکت اهالی روستا برگزار می شود، مراسم خرج علی (ع) در واقع پخت آبگوشت نذری است که یک تا 2 ماه قبل از برگزاری این مراسم، تعدادی از معتمدان روستا، اعضای شورا و دهیاری نسبت به جمع آوری نذورات مردم به صورت نقدی و یا غیرنقدی شامل نخود، سبزی، گوسفند زنده و غیره اقدام می کنند.

 

وی تصریح کرد: با تهیه اقلام برای پخت آبگوشت نذری که با همکاری اهالی روستا فراهم شده است، مردم روستا به ویژه جوانان روستا جمع شده و در پخت این غذای نذری مشارکت می کنند به طوری که نانوایی روستا، نان این مراسم را پخته و هر یک از اهالی روستا هم به نوعی در پخت این غذا کاری انجام می دهند و خانم ها هم سبزی و اقلام مربوط به تهیه این غذا را تمیز کرده و جوانان هم در آماده سازی گوشت مورد نیاز برای پخت این آبگوشت مشارکت می کنند.

 

مدیر کانون فرهنگی و هنری حبل المتین مسجد صاحب الزمان (عج) روستای شیداصفهان خاطر نشان کرد: بعد از پخت این آبگوشت نذری، آقایان برای صرف ناهار در مسجد گردهم می آیند، البته با توجه به اینکه یکی از اهداف این مراسم اطعام نیازمندان است، از این رو در کنار خانواده هایی که در این برنامه حضور می یابند، از نیازمندان هم برای صرف غذا دعوت می شود و برای آن عده ای هم که در مسجد حضور پیدا نکنند غذا به درب خانه هایشان برده می شود.

 

وی عنوان کرد: در این مراسم برای بیش از 3 هزار نفر غذا آماده می شود و بزرگان روستا هم بر روند تهیه، پخت و توزیع غذا نظارت می کنند؛ خواندن نماز، دعا و زیارت عاشورا و مداحی و ابراز ارادت به امیرالمومنین  حضرت علی(ع) از دیگر بخش های این مراسم است که حال و هوای معنوی بیشتری را به این برنامه می دهد.

 

وهابی یادآور شد: بعد از پایان این مراسم هم موادغذایی که اضافه می ماند بین نیازمندان روستا توزیع می شود.

 

گفتنی است روستای شیداصفهان در بخش مرکزی قزوین حدود 4 هزار نفر جمعیت دارد.

کد خبر 1266581

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha