استاندار کهگیلویه و بویراحمد به برخی از اقدامات استان در اربعین سال گذشته اشاره کرد و اظهار کرد: پیشبینی کردیم که امسال 70 هزار نفر از استان کهگیلویه و بویراحمد در مراسم اربعین امسال شرکت کنند.
سید علی احمدزاده تصریح کرد: سال گذشته با توجه به شرایط کرونایی هم که حاکم بود، 32 هزار نفر در مراسم پیاده روی اربعین حسینی شرکت کردند.
احمدزاده در ادامه گفت: در مرز شلمچه سایتی به نام شهدای کهگیلویه و بویراحمد به استان واگذار شده بود اما طی این سالها کار خاصی در سایت انجام نشده بود، و برای ارائه خدمت بهتر به زوار اربعین و رفاه حال آنها، سال گذشته اقدامات خوبی در سایت استان انجام و چندین چشمه سرویس بهداشتی و حمام احداث شد و 8 میلیارد تومان اعتبار برای ساخت این موکب تخصیص دادیم.
وی افزود: علاوه بر به مدت 10 روز در ایام اربعین حسینی سال گذشته 165 هزار صبحانه، 160 هزار وعده نهار و 154 هزار هم شام به زائرین حسینی داده شد و به مقدار زیادی هم آب معدنی بین زوار توزیع شد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم با بیان اینکه ستاد اربعین، امسال زودتر از موعد تشکیل شد، گفت: وظایف کمیتههای عضو ستاد مشخص شد.
سید علی احمدزاده با بیان اینکه از کمیتههای عضو ستاد خواستیم نیازمندیهای خود را اعلام کنند، گفت: سال گذشته برای اولین بار جهت تامین مایحتاج موکبها اقلامی میان برنج، روغن و سایر موارد را تهیه و در اختیار موکبداران قرار دادیم. وی بیان کرد: به دلیل شرایط آب و هوایی و گرمای کشور عراق موکبها به کولر نیاز داشتند که دستگاههای استانی را مکلف کردیم که هر کدام یک دستگاه کولر برای موکبهای استان خریداری کنند.
وی عنوان کرد: جادههای استان مسیر تردد زوار اربعین از استانهای مختلف و همچنین زوار کشورهای افغانستان و پاکستان است و موکبهایی برای پذیرایی از زوار در شهرهای مختلف استان تدارک دیده شده است.
احمدزاده اظهار کرد: مردم در شهر بوستان طی این ایام خانههای خود را خالی کرده و در اختیار زوار اربعین قرار میدهند که بیانگر ارادات مردم جای جای استان به سرور و سالار شهیدان است.
فعال فرهنگی استان کهگیلویه وبویراحمد نیز در این جلسه با بیان اینکه استاندار کهگیلویه و بویراحمد در بحث تقویت و حمایت موکب داران سنگ تمام گذاشتند، گفت: با کمکهای آقای استاندار برای موکبها آب معدنی، کولر آماده شد و حتی کمکهای نقدی به موکبها شد.
ستار هدایت خواه در ادامه به قیمت حمل و نقل در ایام اربعین حسینی اشاره و تصریح کرد: در ایام اربعین حسینی به جای اینکه قیمتها کنترل شود و هزینه آمد و رفت کمتر محسوب شود، یک مرتبه 30 تا 40 درصد هزینه حمل و نقل بالا میرود.
هدایت خواه تاکید کرد: باید بر موضوع هزینه حمل و نقل نظارت جدی شود؛ چرا که برخی از اقشار کم درآمد به دلیل اینکه زمانهای دیگر هزینه سفر به عتبات عالیات زیاد است از ایام اربعین حسینی برای زیارت استفاده می کنند.
وی گفت: گاهی شاهد بازار سیاه در این ایام هستیم و این به دلیل تقاضای زیاد و عرضه کم است.
این فعال فرهنگی در ادامه با اشاره به سخنانی از مقام معظم رهبری گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که باید به مراسم اربعین حسینی نگاه فرهنگی و تمدنی داشته باشیم.
هدایتخواه اذعان کرد: در دولت گذشته نگاه امنیتی به اربعین حسینی داشتند و الان از دولت مردمی و انقلابی انتظار میرود که نگاه فرهنگی و تمدنی غلبه پیدا کند.
وی افزود: باید صبغه مردمی اربعین حسینی تقویت شود و دولت هم باید نقش حمایتی و تسهیلگری را ایفا کند.
وزیر کشور در جمعبندی این نشست، گفت: ساماندهی امور در ایام اربعین حسینی باید زودتر انجام بگیرد.
احمد وحیدی در ادامه با بیان اینکه تصمیم داریم که مسوولیت را به استانداران واگذار کنیم، افزود: اگر همه کارها در استانها بسته شود و از تمام ظرفیتهای استانها استفاده شود، بهتر عمل خواهد شد.
وی تاکید کرد: ساماندهی مردم و زمان خروجی آنها بسیار مهم است.
وزیر کشور با اشاره به سخنان رهبر انقلاب، اظهار کرد: مقام معظم رهبری مراسم اربعین حسینی سال گذشته را خیلی باشکوه تعبیر کردند و انشاءالله امسال نیز هم باشکوه تر برگزار شود که دشمنان ما بیشتر از هر زمان دیگر ناامید شوند.
وحیدی تصریح کرد: یکی از راههای برگزاری هر چه بهتر اربعین ساماندهی مردم است. کمبود اتوبوس مشکلاتی را ایجاد کرد و برای اینکه امسال این مشکل را نداشته باشیم دو هزار دستگاه اتوبوس جدید برای جابهجایی زوار اربعین در نظر گرفته میشود.
وی از تلاشهای صورت گرفته در جهت برگزاري هر چه بهتر اربعین سال گذشته قدردانی و خاطر نشان کرد: برنامهریزی شود اربعین امسال باشکوهتر از سالهای قبل برگزار شود تا دشمنان در همه ارکان وجودی احساس شکست کنند.
نظر شما