کسب آمادگی و تاب آوری نقش ما را در نظم جهانی مثبت می کند

امیر دریابان شمخانی گفت: تغییر نظم جهانی به ذات خود مثبت نیست بلکه آمادگی، تاب آوری و نقش آفرینی ما در نظم جدید جهانی است که می تواند نظم نوین جهانی را برای ما مثبت کند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، امیر دریابان علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در همایش بین المللی هندسه نظم جدید جهانی با بیان اینکه ما در یک شرایط چرخش تاریخ قرار داریم ، پس تغییر در نظم جهانی بسیار مهم است گفت: معتقدم تعبیر مقام معظم رهبری مبنی بر پیچ تاریخی برای این تحولات بسیار مناسب تر است.

 

 

وی افزود: برگزاری همایش پیرامون نظم نوین جهانی را بسیار مهم است البته نباید به همایش بسنده کرد، ما نباید این موضوع را به صورت سر سری و شعاری مد نظر داشته باشیم و از شعار به سمت شعور حرکت کنیم و  این موضوع بسیار مهم و حیاتی را بی ارزش کنیم.

 

 

شمخانی صحبت از چرخش تاریخ را صحبت از یک رخ داد عظیم و تحول بزرگ دانست و با اشاره به آیاتی از سوره واقعه گفت: تحول در قرآن هم مطرح شده است روزی که واقعه دیگر قرار است رخ دهد ، و اثر و نسل جدید قرار است حاکم شده و جهان و جامعه زیر رو شود مانند آنچه در سوره واقعه آمده است،  پس باید مراقبت کنیم که این موضوع عظیم را به یک موضوع دم دستی و بی اهمیت تبدیل نکنیم.

 

 

دبیر شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: اگر قرار است کار عملی روی این موضوع انجام شود باید همراه با تدبر، تحقیق و تفکر و کار عمیق علمی و دانشگاهی باشد.

 

 

شمخانی با بیان اینکه هدف ما از طرح موضوع نظم جدید جهانی برای چیست؟ گفت: نظم نوین جهانی و پرداختن به آن موضوعات فرصت های جدیدی بر سر راه ما قرار می دهد و ما را با ابعاد مختلف حرکت ملت ها در عصر جدید آشنا  می کند که آگاهی از این موضوع باعث می شود که در سیاست های کلان بازنگری کنیم.

 

 

شمخانی با بیان اینکه نظم جدید جهانی برای ما هم می تواند یک فرصت بسیار بزرگ و درخشان باشد و در مقابل حتی می تواند تهدیدی باشد و سقوط هر کشوری را رقم بزند تصریح کرد: فرصت و یا تهدید بودن نظم نوین جهانی بستگی به نوع رفتار و آمادگی ما برای این تحولات دارد، ما باید خودرا آماده کرده و تاب آوری خود را برای مواجه با این تحولات جهانی بالا ببریم.

 

 

وی  با بیان این سوال وقتی از تحولات جهانی و نظم نوین جهانی صحبت می کنیم که برخی از آن به عنوان تحولات بنیان کن یاد  می کنند آیا منطقه و کشور خود را تحت تاثیر این تحولات دیده ایم ؟ گفت: اینکه خود را استثنا بدانیم تصور ما غیر علمی و غیر کارشناسی است. اگر ما خود را متناسب به شرایط موجود و با در نظر گرفتن ابعاد تغییرات نظم جهانی آماده کنیم می توانیم آماده این تحولات شده و از این نظم جدید جهانی بهره برداری کنیم.

 

 

وی اظهارداشت: نظم نوین جهانی در ابتدا به معنای بر هم خوردن نظم موجود و تغییر و تحولات در نظم حاکم و بی نظمی است ، تغییر نظم جهانی به ذات خود مثبت نیست بلکه آمادگی ، تاب آوری و نقش افرینی ما در نظم جدید جهانی است که می تواند نظم نوین جهانی را برای ما مثبت کند.

 

 

شمخانی گفت:  هرگونه نظم جدید جهانی خارج از نظم عادلانه و نظم الهی باشد، نظمی برای به قدرت رسیدن نظام های سلطه گر جهانی است، شرایط موجود می تواند به نفع محور مقاومت باشد اما ما نباید دکترین مقاومت را به دکترین سلطه تبدیل کنیم ، هر گونه تغییر در دکترین مقاومت می تواند منجر به آسیب شود.

کد خبر 1266646

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha