سفری به طبیعت زیبای مریوان/دیدنی‌های بی‌نظیر مریوان زمینه‌ساز جذب گردشگران

شهرستان مریوان دارای جاذبه‌های گردشگری بی‌نظیری است که زمینه‌ساز جذب گردشگران از اقصی نقاط کشور و مسافرانی از خارج کشور است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان؛ زیبایی‌های طبیعت کردستان بی‌شمارند، از کوهها و دشت‌های این استان گرفته تا چشمه‌ها و جنگل‌های آن چشم‌‌های بینندگان را می‌نوازد و روح و جان آدمی را طراوت می‌بخشد.

هرگوشه و هر روستای این استان دیدنی‌هایی دارد که بواسطه آن زمینه جذب گردشگران داخلی و خارجی را فراهم کرده است.

اینجا مریوان شهری از شهرهای مرزی و دیدنی کردستان، که در طول سال میزبان مهمانان و گردشگران است.

زیبایی‌های خدادادی مریوان در اردیبهشت خودنمایی می‌کند و هر تماشگری را به وجد می‌آورد.

تعدادی از ادارات مریوان از جمله شهرداری، فرمانداری، اداره کار، میراث فرهنگی و تورهای گردشگری این شهر با برگزاری تور خبری برای اصحاب رسانه کردستان زمینه‌ساز معرفی جاذبه‌های گردشگری این شهرستان شدند.

قله ایمام
قله ایمام واقع در شهر مریوان پارک جنگلی و یک تفرجگاه تفریحی و دینی است که به بام مریوان مشهور است و یکی از جاهای دیدنی این شهر به شمار می‌رود، این قله نخستین جای دیدنی بود که تور خبری کردستان از آن دیدن کردند و مورد استقبال بانیان این تور خبری قرار گرفتند.

این قله با درختان مختلف توجه همه را به خود جلب می‌کند و زیبایی‌های آن زمانی بیشتر می‌شود که از مسیر تردد قله می‌توان دریاچه زریوار و نمای این شهر را به خوبی دید.

آفرود سواری
آنچه که در کنار طبیعت خدادادی زمینه‌ساز جذب گردشگران به شهر زیبای مریوان است وجود هیئت آفرودسواران این شهر است که فعالیت‌های آنها در طول سال بویژه ایام بارش برف و باران با جابجایی مسافران در مناطق صعب‌العبور و حتی زنان باردار و یا افراد بیمار در مناطق روستایی علاوه بر اینکه کمک حال مردم بوده به جذابیت‌های مریوان افزوده‌اند.


بسیاری از گردشگرانی که به مریوان سفر می‌کنند علاوه بر بازدید از مناطق دیدنی مریوان، مسافر اتومبیل‌های آفرودسواران می‌شوند و در اوج هیجان طبیعت کوههای بلند مریوان را لمس می‌کنند.

روستای دره‌تفی مشهور به شهر لک‌لک‌ها
اینجا روستای دره‌تفی( دره توت‌ها) از روستاهای گردشگری است که در ۱۵ کیلومتری دریاچه زریوار مریوان قرار دارد، مردمان این روستا با علاقه خود و بدون هیچ‌ کمک دولتی، با ساختن لانه‌هایی بر تیرک‌های آهنی، هر ساله از اواخر بهمن تا اوایل شهریور ماه به استقبال لک لک‌ها می‌روند.

مهربانی‌های مردم این روستا ارتباط خوبی بین مردم و‌ لک‌ لک‌ها برقرار کرده است و همین ارتباط نزدیک موجب تعجب گردشگران و بازدید آنها از روستا است.

لک‌لک‌های سفید برای مردم روستای دره‌تفی نماد صلح هستند

هم اکنون بیش از ۶۰ جفت لک‌لک در این روستا لانه‌سازی کردند و مردم روستا از وجودشان ابراز خوشحالی می‌کنند. در برخی موارد که لک‌لک‌ها دچار آسیب‌هایی مانند شکستگی بال و پا می‌شوند، مردم روستا به مداوای آن‌ها می‌پردازند. به طور کلی، لک‌لک در فرهنگ مردم کردستان دارای ارزش، جایگاه و احترام خاصی است و همین امنیت باعث محافظت از این پرنده و زادآوری آن در این منطقه است. اهالی این روستا معتقدند لک لک‌های سفید برای مردم این دیار نماد خوش اقبالی و صلح هستند.

شاید در روستاهای اطراف نیز لک لک‌ها باشند اما مردم این روستا با هزینه شخصی خود لانه‌هایی بر تیرک‌های آهنی ساختند تا لک‌لک‌ها مکانی برای زیستن در این روستا داشته باشند و‌ امروز مهربانی‌های اهالی این روستا و‌ حضور لک‌لک‌ها گردشگران بی‌شماری را به این آبادی می‌کشاند.

 

زریوار مریوان
نام نگین غرب ایران را شاید بارها شنیده باشید، زریوار مریوان؛ دریاچه‌ای که زیبایی‌هایش دیدنی و آرامبخش است، این دریاچه با داشتن آب شیرین و حیات‌وحش خاص خود از دریاچه‌های منحصربه‌فرد ایران و جهان به شمار می‌رود و همچنین یکی از تالاب‌ها و پناهگاه‌های حیات وحش محسوب‌ می‌شود که در فهرست میراث طبیعی ایران به به ثبت رسیده است.

امروزه با تفریح‌های آبی از جمله قایق سواری (پدالی و موتوری)، اسکی روی آب و ماهی‌گیری از تفریح‌های دریاچه زریوار است. البته لازم است بدانید مجوز ماهی‌گیری در دریاچه زریوار از اوایل شهریورماه تا آخر اسفندماه صادر می‌شود و خارج از این بازه، صید ماهی ممنوع است. 

سدگاران

گاران یک سد خاکی بر روی رود گاران از شاخه‌های رود سیروان  است که در ۱۵ کیلومتری شمال شرق مریوان واقع شده و  هدف اولیه احداث سد، تأمین آب ۱۰۴۵۰ هکتار اراضی کشاورزی شهرستان بود. این سد آب آشامیدنی شهر مریوان را نیز تأمین می‌کند.

آبشار گویله
آبشار گویله هم از دیگر جاذبه‌های دیدنی مریوان در روستای گویله یعنی ۲۰ کیلومتری شهر مریوان است. این آبشار در دل جنگل‌‌های سرسبز منطقه مرزی کردستان واقع شده‌است و ارتفاع آن به بیش از ۵۰ متر می‌رسد. به دلیل فاصله یک کیلومتری آبشار گویله با جاده می‌توانید این آبشار زیبا را مشاهده کنید که با حالتی خروشان به اعماق دره می‌‌ریزد.


آبشار گویله در فصل بهار بسیار پر آب بوده و جزو مکان‌‌های دیدنی و زیبای منطقه محسوب می‌شود، حتی در فصل زمستان نیز با سرمای شدید هوا و یخ بندان آبشار، منظره‌ای دلنواز برای علاقه‌مندان به طبیعت دارد.

این آبشار در میان جنگل‌‌های انبوه منطقه مرزی کردستان واقع شده است و با چشم‌انداز زیبای خود در مسیر سقز به مریوان در میان پیچ و خم‌ های جاده جنگلی و قدیمی سقز عبور کرده و به عمق دره می‌ریزد.

حضور گردشگران و مسافران بسیاری از اقصی نقاط کشور در این مناطق زیبایی‌های مریوان را دو چندان کرده بود اما آنچه این همه زیبایی را معنا می‌بخشد آداب و رسوم و مهمان‌نوازی مریوانی‌ها در پذیرش گردشگران است که با روی گشاده میزبان گردشگران می‌شوند و گاها در برخی مراسمات و مناسبات با اجرای رقص کردی(هلپه‌رکی) به استقبال آنها می‌روند تا آداب و رسوم شهرشان را در شادی و نشاط به تصویر بکشند.

 

کد خبر 1266677

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha