خراسان جنوبی_خبرگزاری شبستان، سمیه محمدی: عشق و ارادت ویژه مردم روستای برکوک شهرستان قاین در سطح کشور بر سر زبان ها افتاده و مردم این روستا هم از رحمت واسعه خاندان پیامبر (ص) بی نصیب نماندهاند. مردم این روستا همه عزتشان را از باب توسل به اهل بیت (ع) میدانند و اعتقاد دارند نوکری اعتاب مقدسه امامین معصوم افتخاری بزرگ برایشان است.
نوکری امامین، نصیب برگزیدگان و فرهیختگان امت اسلامی می شود و سال ها عنایت ولی عصر(عج) و مشارکت و همدلی مردم شریف روستای برکوک خراسان جنوبی در بازسازی، توسعه و مفروش کردن حرم های اهل بیت(ع) در کربلا، سامرا و نجف و کاظمین به بهترین شکل در حال اجرا است.
تلاش مضاعف ۳۵ بانوی متدین برای مفروش کردن صحن و سرای ائمه
سکینه صحرانور از افرادی است که کارگاه قالی بافی روستای برکوک را از ابتدا به پیشنهاد همسرش راه اندازی و آن را تاکنون مدیریت کرده است، در گفتوگو با خبرنگار شبستان گفت: مردم این روستا عشق و ارادت و اعتقاد قلبی زیادی به کمک های حرمین امامین دارند و از این محل تاکنون حاجات های زیادی را گرفته اند.
به گفته وی، این کارگروه از ابتدا به همت پنج نفر آغاز به کار کرد اما هم اکنون 35 بانوی این روستا در کنار کار در مزرعه و خانه داری با شوق و ذوق فراوان تار و پود قالی را به هم گره می زنند تا از کرم و بخشش امامین معصوم، مشکلات آنها رفع شود.
وی از شوق و ذوق بانوان قالیباف روستای برکوک گفت و ادامه داد: برخی در همین کارگاه کوچک قالی بافی کراماتی از جمله شفای مریض، ازدواج و صاحب اولاد شدن را تجربه کرده اند و حاضرند تا زمانی که در بدن توانی برای انجام کار دارن قالی ببافند.
صحرانورد همچنین از حال خوش و باصفای این کارگاه کوچک برایمان گفت و افزود: در زمان ولادت و شهادت ائمه معصومین، بانوان فعال این کارگاه به توزیع شیرینی و برداشتن ختم های قرآن و صلوات می پردازند که خود سبب شوق و ذوق مضاعف افراد شده است.
اعتقاد قلبی بر تار و پود قالی
صحراگرد یکی دیگر از بانوانی است که با دل صاف و ساده خود روبروی دار قالی نشسته و تارو پود قالی را بهم گره می زند به خبرنگار شبستان گفت: من مریض بودم و پای دار قالی خوب شدم و تا توانی در بدن دارم به این کار ادامه خواهم داد، همچنین مشکل دخترم رفع شد.
به گفته وی، این کارگاه قالی بافی معجزات زیادی دارد که در زندگی خود آن را لمس کرده ام، همواره در زمان گره زدن تار و پود قالی، برای همه مریضان و کسانی که حاجاتی دارند دعا می کنم، اولین دعای من فرج امام زمان (عج) است.
وی که از سال 95 برای مفروش کردن صحن وسرای حرم حضرت زهرا(س) و حضرت زینب(س) بر پشت دار قالی مینشیند، افزود: تنها سال 98 به دلیل بیماری کرونا کارگاه تعطیل بود اما بعد از بهتر شدن اوضاع بیماری، به صورت مستمر در این کارگاه فعالیت کردم چراکه اعتقاد وافری به این کارگاه دارم.
صحراگرد گذری بر روستای نمونه کشوری برکوک در کمک به عتاب مقدسه زد و افزود: این مهم افتخار بزرگی برای روستای ما است و امیدواریم که این عنایت حضرت حق ادامه دار باشد.
کمک 130 میلیون تومانی و هدیه دو دار قالی تنها در یک سال
علی خداشناس -عضو شورایاسلامی روستای برکوک- در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: مردم روستای برکوک از سال 94 با یک پیشنهاد، کمک های خودشان را به حرمین امامین آغاز کردند و با راه اندازی یک کارگاه قالی در ابتدا با پنج نفر که هم اکنون به 35 نفر رسیده اند ارادات خود را به ائمه نشان دادند.
به گفته وی، روستای برکوک در بخش سده شهرستان قاین و در خراسان جنوبی دارای 160 خانوار و حدود 600 نفر است که توانسته در دل خود 70 روحانی و عالم را پرورش و به اقصی نقاط کشور بفرستد.
خداشناس از روستای برکوک به عنوان روستای عالم پرور و مقید به اعتقادات مذهبی و عاشق اهل بیت(ع) یاد کرد و افزود: مردم روستای برکوک در سال 1401، 130 میلیون تومان و دو دار قالی را به عتاب مقدسه هدیه دادند.
وی افزود: سرانه هر نفر جمع آوری شده در برکوک با جمعیت 515 نفر، از 75 هزار ریال به 2 میلیون و 60 هزار ریال افزایش یافته که نشان دهنده افزایش 27 درصدی تعهد این روستا به ستاد عتبات عالیات است.
به گفته خداشناس برای کمک به بازسازی و توسعه عتاب مقدسه تمامی مردم روستا درگیر بودند و همه مردم از فقیر و غنی مشارکت داشتند و اعتبارات بیشتر در حرم حضرت زهرا و حضرت زینب سلام الله علیها و خشت طلا برای گنبد امام حسین علیه السلام هزینه شده است.
وی با بیان اینکه تقریبا تمامی مردم روستا یک بار عازم کربلا شده اند، گفت: مردم روستای برکوک از قدیم الایام و قبل از انقلاب مومن و دلداره اهل بیت (ع) بوده اند و اعتقاد عجیبی هم به کمک های عتاب مقدسه دارند، به عنوان مثال افرادی در کارگاه قالی بافی مشغول به کار بوده اند که به گفته خودشان معجره هایی را در زندگی شان شاهد بوده اند.
خداشناس که خودش اولین بار پیشنهاد راه اندازی کارگاه قالی بافی برای بازسازی عتبات را در روستای برکوک داده است، افزود: من با خودروی شخصی ام 24 ساعته در خدمت عتبات عالیات و آستان قدس رضوی هستم، در سیل سیستان بلوچستان، عشق آباد و خرم آباد اولین موکب را برای خدمت به مردم و طبخ غذا راه اندازی کردیم.
به گفته وی مردم روستای برکوک در مجموع ۱۵ دار قالی و حدود ۲۰۰ میلیون تومان هزینه نقدی و طلا را نذر اعتاب مقدسه کرده اند.
گفتنی است عصر دیروز شنبه (۲۳ اردیبهشت) با حضور استاندار خراسان جنوبی آیین تکریم مردم مؤمن و انقلابی روستای نمونه کشوری برکوک در شهرستان قاینات برگزار شد چراکه سرانه مشارکت مردم روستای برکوک در کمک به این مجموعه در سال 1401 بیش از یک میلیارد و 60 میلیون ریال بوده که تعهد ابلاغ شده به این روستا برای سال گذشته 38 میلیون و 625 هزار ریال بوده است، می توان گفت، روستای برکوک به نوعی بالاترین میزان مشارک در بازسازی این اعاب را به خود اختصاص داده است.
براساس گزارش ستاد بازسازی عتبات عالیات استان، سرانه هر نفر جمع آوری شده در برکوک با جمعیت 515 نفر، از 75 هزار ریال به 2 میلیون و 60 هزار ریال افزایش یافته که نشان دهنده افزایش 27 درصدی تعهد این روستا به ستاد عتبات عالیات است.
خراسان جنوبی از استان های پیشرو در کمک به بازسازی اعتاب مقدسه است و طرح توسعه زیر سطحی حرم امامین جوادین(ع) بنام صحن حضرت امام محمد باقر (ع) در کاظمین با مشارکت 6 استان خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، قم، فارس و اصفهان اجرا می شود و دبیرخانه آن در استان خراسان جنوبی مستقر است.
نظر شما