دکتر «علیرضا معاف» معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه سی چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: خوشبختانه دامنه رشد نمایشگاه بین المللی کتاب همه ساله رو به توسعه و پیشرفت بوده است. نمایشگاه کتاب امسال هم پر رونق تر و هم با حضور پرشور مردم، جوانان و دانشگاهیان در حال برگزاری است.
وی تصریح کرد: بازدیدی هم که رهبر کتاب شناس، کتاب دان و کتاب دوست ما از نمایشگاه کتاب داشتند یک رونق جدیدی را در فضای فکر، فرهنگ و اندیشه در کشور ایجاد خواهد کرد.
معاف با بیان اینکه نمایشگاه کتاب ویترین جریان فکری، اندیشه ای، نظری و فرهنگی کشور است، افزود: بنده از آن تعبیر به دماسنج فرهنگی کشور می کنم. ما در نمایشگاه کتاب متوجه می شویم که گرایش و کشش مردم به حوزه کتاب، کتابخوانی و کتاب دوستی چقدر خوب و بالاست.
وی در ادامه تصریح کرد: در سال های گذشته به دروغ گفته شده است که سرانه مطالعه در ایران پایین است در صورتی که این طور نیست. ما جزو کشورهای کتابخوان در جهان هستیم و سرانه مطالعه در کشور ما بالا است. شاهد قضیه این است که بنده به کشورهای زیادی سفر کردم. نمایشگاهی با این عظمت و با چنین استقبال مردمی وجود ندارد؛ به عنوان مثال نمایشگاه کتاب فرانکفورت گزارش می دهد 63 هزار نفر از نمایشگاه بازدید کردند در حالی که ما یک نمایشگاه میلیونی و چند صد هزار نفری داریم که در روزهای تعطیل تعداد بازدیدکنندگان به چندین برابر افزایش می یابد. این نشان می دهد که مردم ما کتاب را می خرند، می خوانند و دوست دارند.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه یادآور شد: ما باید به جای اینکه بر روی کتابخوانی صرف تمرکز کنیم بر کتابخوانی درست و با کیفیت توجه و تمرکز داشته باشیم. بر همین اساس سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال آینده باید این باشد که مردم کتاب بخوانید، کتاب خوب بخوانید و کتاب خوب هم به مردم معرفی کنیم.
وی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه بسیاری از ناشران در خصوص افزایش قیمت کاغذ و کتاب گله مند هستند و درخواست حمایت از نهادهای فرهنگی از جمله وزارت ارشاد دارند، گفت: دکتر اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یک طرح خوب مبنی بر «نهضت ملی شدن کاغذ» ارایه داده اند. ما می بایست همانند نهضت ملی شدن نفت و نهضت هسته ای، نهضت ملی شدن کاغذ را هم پیگیری کنیم.
معاف در ادامه افزود: تا زمانی که 95 درصد کاغذ ما وارداتی و با ارز آزاد خرید و فروش می شود به طور طبیعی کاغذ گران و به تبع آن کتاب هم گران خواهد شد. به ویژه اینکه در حال حاضر کتاب هایی با کاغذهای 35 گرمی و 45 گرمی بسیار گران است؛ بنابراین هرچه کتاب سبک تر (حجمی و وزنی) باشد، قیمت کتاب هم افزایش پیدا می کند. امیدواریم با راه اندازی کارخانجات کاغذ در چند نقطه از کشور که جزو برنامه های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و رییس جمهور هم پیگیر آن می باشد، حداقل شاهد افزایش قیمت کتاب نباشیم.
وی با بیان اینکه گرانی در همه زمینه ها وجود دارد، اظهار کرد: حوزه کتاب هم جزیی از مسایل موجود در کشور است در صورتی که طرح های وزارت ارشاد منتج به نتیجه شود، اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.
نظر شما