به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از گیلان_ نوشین کریمی
همزمان با شانزدهمین دوره مسابقات قرآنی مدهامّتان در گیلان که ویژه اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد است گفت و گویی با صفرعلی احدی که چندین دوره داور جشنواره مسابقات مدهامتان دبیرخانه امور مساجد گیلان بوده است انجام شد.
این در حالیست که پانزدهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم ویژه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد سراسر کشور آذرماه سال 1400 با توجه به شیوع کرونا به شکل مجازی برگزار شده بود.
احدی در این گفت و گو با بیان اینکه مسابقات قرآنی مدهامتان فرصتی برای شناخت و ارزیابی استعدادهای بچه های محلی با محوریت مسجد و کانونهای مساجد است اظهار کرد: یکی از تفاوت های مسابقه مدهامتان با سایر مسابقات قرآنی در نهادهای دیگر، این است که محوریتش مسجد است.
احدی با بیان اینکه هیچ مسابقه ای نداریم که بچه ها از طریق مسجد معرفی شوند، افزود: تاکید متولیان این مسابقه این است که شرکت کنندگان از طرف مسجد و یک کانون فرهنگی معرفی شوند که این کار خود دارای 2 حسن است که اول، اینکه بچه های قرآنی ارتباطشان با مسجد فراهم می شود و دوم اینکه متولیان مسجد بچه های قرآنی شهر را پیدا می کنند.
وی، مدهامتان را حلقه اتصال بین قرآنیان، حافظان و قاریانی دانست که در شهر هستند ولی شاید با مسجدی ارتباط نداشته باشند و فقط با مراکز قرآنی در ارتباط هستند، ادامه داد: اما این مسابقه این فرصت را فراهم می آورد که متولیان مسجد، قرآنیان، حافظان و قاریان شهر را بهتر و بیشتر بشناسند.
وی با انتقاد به اینکه پس از گذشت 15 دوره هنوز این مسابقات در جامعه نهادینه نشده است، تصریح کرد: عدم اطلاع مخاطبین عام از برگزاری چنین مسابقه ای از نقاط ضعف است.
احدی در خصوص ظهور و بروز سطح قرآنی استان گیلان در این مسابقات تصریح کرد: اگر بروز و ظهور این کار در آخر کار دیده شود، یعنی زمانی که مسابقه برگزار می شود اشتباه است زیرا باید همین الان و قبل از برگزاری مسابقات و در مرحله فراخوان همه چیز را محک زد و ارزیابی کرد.
وی بیان کرد: متولیان تمام مساجد استان همچون مساجد روستایی باید به این مقوله بپردازند و در بخش خبری نیز به صورت اختصاصی به این مسابقه پرداخته شود.
وی اضافه کرد: لازم است که حداقل یک بخش ویژه خبری نیز کامل به این مسابقه اختصاص یابد، اما در حال حاضر برگزار کنندگان این مسابقات در رسانه های مجازی در حال فعالیت و تبلیغ هستند اما در بخش های خبری صدا وسیما فعالیتی دیده نمی شود.
احدی افزود: باید پذیرفت که عموم مردم که اهل مسجد هستند صرفا اهل فضای مجازی نیستند بلکه خبرهای ساعت ۲۰ را دنبال می کنند، و یک خبر ویژه داشته باشیم با حضور مسئول دبیرخانه امور مساجد تا بخش های این مسابقه را تشریح کند و این حرکت اثر مهمی در معرفی هر چه بهتر و حضور شرکت کنندگان، خواهد داشت.
وی خاطر نشان کرد: اطلاع رسانی در مساجد و پیام رسان های ایتا و روبیکا و.. خوب است اما باید این عمل در رسانه هایی همچون رادیو، تلویزیون فراگیر شود تا مردم بیشتری از برگزاری چنین مسابقه ای مطلع شوند.
وی با تاکید بر اینکه باید فرهنگ قرآنی را در لایههای مختلف جامعه ترویج دهیم، بر حلقه اتصال بین مساجد و مدارس اشاره و آنرا به عنوان بزرگترین جامعه آماری دانشآموزی دانست و گفت: توجه به راه اندازی جلسات قرآنی خانگی به عنوان محله محور و شناخت استعدادهای قرآنی و نیز بخش زیر هفت سال که در دوره پانزدهم شاهد برگزاری آن بودیم بسیار حائز اهمیت و توجه هستند.
احدی با اشاره به اینکه این مسابقه توانسته در پرورش نسل قرآنی از مساجد موفق باشد، هدف غایی این مسابقات را پرورش نسل قرآنی عنوان کرد و گفت: یعنی بچه های مسجدی در مسابقات شرکت کنند که در اين مساجد بزرگ می شوند، شکل می گیرند و در کلاس هایی که در مساجد برگزار می شود مشارکت دارند.
وی اظهار کرد: یکی از حسن هایی که این مسابقات دارد این است که برای شرکت کنندگان محدودیت ایجاد نمی کند و همه بچه ها در همه مراکز می توانند در این مسابقه شرکت کنند و تنها شرط این است که معرفی آنها از سوی یک مسجد باشد.
احدی همچنین حسن این کار را رونق مساجد با بچه های قرآنی عنوان کرد و ادامه داد: این فرامین حضرت آقا در اولین روز ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ است که فرمودند «مساجد باید پایگاه های قرآنی باشند»، از این رو مسابقات ما باید در جهت فرامین حضرت آقا حرکت کند.
وی با استناد به حدیث پیامبر(ص) خاطر نشان مرد: اصل مساجد برای این است که قرآن در آن بروز و ظهور پیدا کند.
شانزدهمین دوره مسابقات قرآنی مدهامّتان در گیلان ویژه برادران و خواهران در رشته های قرائت تحقیق، قرائت تقلیدی، قرائت ترتیل، مفاهیم، معارف اهل بیت(علیهم السلام)، اذان، حفظ کل، مکبری، قرائت نماز، حفظ جزء ۳۰ و استعدادیابی با اهداف ترویج معارف قرآنی در جامعه، توجه به مساجد به عنوان پایگاه اصلی فعالیت های قرآنی، تحکیم پیوند مسجد، قرآن و مردم و کشف استعدادهای قرآنی و فراگیری فعالیت های قرآنی برگزار خواهد شد.
همچنین با اعلام آیین نامه اجرایی شانزدهمین دوره مسابقات قرآنی مدهامّتان در گیلان که ویژه اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد است، علاقه مندان کلام وحی می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در این مسابقه به سامانه بچه های مسجد به نشانی https://bachehayemasjed.ir/ مراجعه کنند.
شرایط مخاطبین برای گروه سنی کودکان رده زیر هفت سال، نوجوانان رده سنی ۱۶-۷ سال و جوانان رده سنی ۳۰-۱۷ سال است که کودکان زیر هفت سال شرکت کننده در جلسات سنتی قرآن کریم می توانند با ارسال اثر اجرای زنده و کوتاه خود در جلسه سنتی قرآن در بخش استعداد یابی شرکت نمایند.
علاقه مندان به شرکت در رشته های قرائت تقلیدی، تحقیق و ترتیل باید فایل هایی ضبط شده از سوره های انفال، اسرا، ضحی، انشراح، طارق، عنکبوت، لقمان، فاطر، کهف و مریم با توجه به ضوابط موجود در آئین نامه شانزدهمین جشنواره مدهامّتان که در سامانه بچه های مساجد به نشانی https://bachehayemasjed.ir/ بارگذاری شده ارسال نمایند.
قابل ذکر آنکه، خواهران نمی توانند در رشته های قرائت تقلیدی، اذان، مکبری و استعدادیابی شرکت کنند.
نظر شما