به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، هادی شاهوردی امروز چهارشنبه (27 اردیبهشت) در نشست خبری که به مناسبت هفته میراث فرهنگی برگزار شد، از کلنگزنی موزه بزرگ استان در آینده نزدیک خبر داد و گفت: از محل سفر ریاست جمهوری برای این مهم بالغ بر 4.5 میلیارد تومان اختصاص یافته است و زمین موزه با متراژ سه هزار متر مربع بین بلوار صیاد شیرازی و شهید ناصری(روبه روی باغ موزه دفاع مقدس) پیش بینی شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی با بیان اینکه اعتبارات اختصاص یافته به اداره کل از دو محل ملی و استانی است، افزود: از محل اعتبارات استانی بالغ بر 11 میلیارد و 530 میلیون تومان اختصاص یافته است که 9 میلیارد و 41 میلیون تومان آن تخصیص یافته و برای بناها هزینه می شود.
شاهوردی یادآور شد: با اشاره به این مهم که به دنبال جذب اعتبارات ملی دیگری نیز هستیم، ادامه داد: از محل اعتبارات ملی هم بعلاوه اعتبارات سفر ریاست جمهوری تاکنون 15 میلیارد و 841 دریافت شده است و سرجمع 24 میلیارد و 882 میلیارد تومان اعتبارات جذب شده در حوزه میراث فرهنگی داریم.
به گفته وی در سفر اول 60 میلیارد تومان مصوبه داشتیم و بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته قرار بود از سال 1401 اعتبارات تخصیص یابد که با مساعدت سازمان مدیریت برنامه ریزی کشور و استان تخصیص اعتبارات زودتر از موعد و از سال 1400 شروع شد.
وی تأکید کرد: بالغ بر 20 میلیارد تومان از محل سفر اول تخصیص یافته و تاکنون هم بالغ بر 14.5 میلیارد تومان هم از محل سفر دوم تخصیص یافته است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی گفت: سهم ما از تخصیص 10 میلیارد تومان بود که با پیگیری های صورت گرفته این رقم به 14.5 میلیارد تومان افزایش یافت.
شاهوردی از کلنگ زنی موزه بزرگ استان در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در این خصوص 4.5 میلیارد تومان جذب شده است و بالغ بر 600 میلیون تومان هم از منابع ملی اعتبار اختصاص یافته که در آینده تخصیص می یابد.
وی یادآور شد: موزه بزرگ استان در سه طبقه بالای همکف احداث می شود و اولویت طراحی با مشاوران بومی خواهد بود و با توجه به پیش بینی اعتبارات خوبی که در سفر دوم ریاست جمهوری به استان صورت گرفته، در صورت تخصیص و تأمین اعتبارات، این پروژه از پیشرفت 30 تا 40 درصدی برخوردار خواهد بود.
وی با بیان اینکه امسال اعتبارات حوزه پژوهش و اکتشاف از رشد صد درصدی برخوردار است، گفت: برای سرایان، طبس، خوسف، فردوس، قاین و نهبندان اعتباری بالغ بر 500 میلیون تومان در خصوص پژوهش و اکتشاف شامل تعمیر و تجهیز موزه ها، مرمت و حفظ بناهای تاریخی به صورت صد درصد تخصیص یافت.
به گفته وی اعتبارات پژوهشی از محل اعتبارات استانی است و با توجه به وضعیت بناهای تاریخی در سنوات گذشته اولویت مرمت بناها بود و در حوزه پژوهش و اکتشاف اعتبار کمتری تخصیص می یافت.
وی ادامه داد: در سال 1402 و 1403 راه اندازی سایت موزه در تخچر آباد، شهر قدیم قاین(مسجد جامع) و تپه کله کوب نیز در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی در خصوص آسباد و کاروانسراهای استان گفت: پرونده ثبت کاروانسراها توسط ارزیابها تأیید شده و در یونسکو بوده و منتظر برگزاری جلسه هستیم و پرونده آسبادها هم برای بررسی و آمدن ارزیاب به استان آماده است.
شاهوردی از وجود تعدادی پرونده بین خراسان رضوی، جنوبی و سیستان در زمینه آسبادها اشاره کرد و گفت: از آنجا که تعداد آسبادهای خراسان جنوبی بیشتر است، و با توجه به اخذ موافقت اولیه پایگاه آسبادهای کشور در خراسان جنوبی پیگیری می شود.
وی با بیان اینکه از 4 کاروانسرا موجود در پرونده، 3 کاروانسرای ده ممد، رباط خوان، چهل پایه از طبس و یک کاروانسرا در سرایان است، افزود: با ثبت جهانی شدن این تعداد کاروانسرا، تعداد آثار ثبت جهانی به 9 اثر می رسد.
وی با اشاره به اجرای 77 برنامه در هفته میراث فرهنگی، به کلنگ زنی مرمت و بهسازی محله گبر آباد(ته ده بیرجند) با اعتباری بالغ بر 4.5 میلیارد تومان اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد: با مساعدت شهرداری، اداره برق و اداره راه و شهرسازی این مهم اجرایی شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی یادآور شد: بالغ بر ۲ میلیارد تومان برای بافت شهر بشرویه که جزو 10 شهر ثبتی است، اختصاص یافته است و پیمانکار برای مرمت و بهسازی بافت بشرویه نیز مشخص شده است.
شاهوردی افزود: بالغ بر یک میلیارد تومان هم برای شهر خوسف با هدف مرمت و بهسازی اختصاص یافته است.
وی تعداد آثار ثبت ملی را هزار و 10 اثر اعلام کرد و گفت: از این تعداد 93 اثر متعلق به تپه محوطه (آثار غیر منقول)، 703 اثر مرتبط با بناها، 80 اثر طبیعی، 11 اثر ناملموس، 23 اثر منقول است و تاکنون 2 هزار و 200 اثر فاقد ثبت ملی شناسایی شده است.
وی از برنامه های هفته میراث فرهنگی به برپایی 12 نمایشگاه مرتبط با صنایع دستی، برگزاری سه کارگاه آموزشی آشنایی با ارزش های بیابان لوت به صورت مجازی با همکاری آموزشگاه تخصصی و بخش خصوصی، کارگاه آشنایی با تاریخ محلی استان با همکاری آموزش و پرورش، گارگاه دوخت کیسه ای پارچه توسط موزه لباس، پیش بینی دو مسابقه، رژه خودروهای کلاسیک و قدیمی، تجلیل از پدران علم استان، برپایی میز خدمت، تجلیلی از گنجینه زنده بشری(هنر چاقو سازی ، طراحی فرش و ساخت موسیقی تار) و... اشاره کرد.
نصب پلاک ماندگار سردرب منازل پرفسور معتمد نژاد و غلامحسین شکوهی، دیدار با نماینده ولی فقیه، استاندار، جشنواره غذاهای سنتی و... را از دیگر برنامه های این هفته برشمرد.
نظر شما