وجود الگوهای متعالی انسانی مهم‌ترین راهکار رسیدن به معنویت است/ هنر در ماندگاری ارزش‌ها نقش مهمی دارد

« دکتر سهیل اسعد»رئیس مرکز فرهنکی مبادلات آمریکای لاتین درباره جذب جوانان به معنویت گفت:وجود الگوهای متعالی انسانی مهم‌ترین راهکار رسیدن به معنویت است،انسان‌ها عاشق زیبایی هستند،وقتی زیبایی دین را در رفتار و گفتارمان پیدا کنند، عاشق این دین می شوند.

«دکتر سهیل اسعد» رئیس مرکز فرهنگی مبادلات آمریکای لاتین در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار جهان اسلام در پاسخ به این پرسش که تاثیر کتاب بر دیپلماسی فرهنگی چیست؟، گفت: کتاب در انتقال محتوای انقلاب خیلی مهم است، کتاب‌های علامه طباطبایی، شهید مطهری و امام خمینی(ره) در زندگی من مسئولیت  انتقال زیبایی‌های انقلاب را داشتند. منظور از زیبایی ها این است که با سبک و شیوه زیبایی قیام مردم، انقلاب، ایجاد تغییر و تحول و تحقق عدالت در عالم به اسم جمهوری اسلامی را منتقل کردند.

 

سهیل اسعد ادامه داد: ملت‌هایی که ارتباط مستقیم با جغرافیایی ایران به دلیل دوری جغرافیایی نمی توانند داشته باشند، مجبور هستند از طریق هنر یا رسانه یا فضای مجازی یا کتاب با این کشور و تحولات آن ارتباط داشته باشند. خوبی کتاب این است که ماندگار است. یکی از اتفاقات خیلی خوبی که با کتاب رخ می دهد، این است که یک نوجوان 12 ساله امروز می تواند یک کتابی را بخواند و در مراحل زندگی خود بارها آن را مطالعه کند. این مسئله خوب است زیرا می تواند در هر مرحله از عمر خود با فضای متناسب آن دوره از آن آموزه‌های متفاوت را بیاموزد.

 

رئیس مرکز فرهنگی مبادلات آمریکای لاتین افزود: کتاب هایی که نویسنده کتاب خودش، صاحب جوهر، اهل فکر، اهل معنا، اهل کلام است، خیلی ارزشمند است، زیرا اثر عمیقی در روح انسان دارند.

 

سهیل اسعد درباره هنر به ویژه اجرای تئاتر برای انتقال فرهنگ ایران در کشور ونزوئلا، گفت: دوسالی است که اتفاقات مهم تاریخی را در قالب تئاتر مطرح می کنیم. در ایام عاشورا یک گروه تئاتر در این مرکز داریم که برخی از وقایع عاشورا را به نمایش می گذارند. امسال از همین گروه خواسته شد تا در مسایل مذهبی با ما همکاری کنند، به همین دلیل بخشی از کتاب «سلول شماره 14» خاطرات مقام معظم رهبری با در نظر گرفتن اسارات ملت‌های آمریکای لاتین و مبارزات استکبارستیزی در قالب تئاتر اجرا شد. لذا یک نمایش مشترکی بین مسایل مربوط به جمهوری اسلامی ایران و انقلاب و مسایل مربوط به ملت‌های آمریکای لاتین که خیلی مورد استقبال قرار گرفت. این نمایش هر روز دوبار اجرا می شد.

 

وی با اشاره به این مسئله که نمی توان منکر تاثیرگذاری هنر بر روی ملت‌ها شد، گفت: هنر در ماندگار کردن این انتقال و در سرعت انتقال مفاهیم پیچیده و عمیق، در تاثیرگذاری در روح و جان انسان به دلیل تحریک عاطفه و احساسات و در زیباکردن محتوای فکری نقش مهمی ایفا می کند، هنر اصلی است که می توان برای ماندگار کردن و تاثیرگذاری مفاهیم و ارزش‌ها بر دیگران از آن بهترین شکل استفاده کرد.

 

رئیس مرکز فرهنگی مبادلات آمریکای لاتین با اشاره به این مسئله که از هنر به سمت معنویت حرکت کرده است، گفت: تجربه اش در این زمینه نشان داده است که هرچه که ما با هنر معرفی کردیم، هم ماندگار شد، هم تأثیرش عمیق‌تر شد، هم زیباتر شد.

 

سهیل اسعد در پاسخ به این پرسش که چگونه باید جوانان جذب معنویت شوند، به تجربه خودش در زندگی در لبنان اشاره کرد و گفت: بدون خواندن و مطالعه هیچ کتابی منقلب شدم و به سمت دین حرکت کردم. دیدن الگوهای متعالی انسانی مهمترین راهکار رسیدن به معنویت است. مردم در تدین خودشان و در زندگی خودشان به خوبی دین را پیدا کنند، دیگران خود به خود متاثر می شوند.

 

وی ادامه داد: هریک از ما اگر دین خودمان را در زندگی و رفتارمان پیدا کنیم، مردم خودشان به این سمت کشیده می شوند، زیرا انسان‌ها عاشق زیبایی هستند، وقتی زیبایی دین را در رفتار و گفتار و عملکردمان پیدا کنند، عاشق این دین می شوند. ما نیاز به الگوهای عملی و ملموس داریم، امام صادق(ع) وقتی از تبلیغ و ترویج دین می گوید، می فرماید «کونوا دعاة للناس بغیر السنتکم» شما داعی إلی الله باشید و مردم را بدون زبان یعنی با رفتار هدایت کنید. در آخر این حدیث می فرماید:«لیروا منکم الورع و الاجتهاد و الصلاة و الخیر فإن ذلک داعیة» برای اینکه مردم ورع و تقوای شما و اجتهاد و کوشش و نماز و نیکوکاری شما را ببینند. لذا قائل به این مسئله هستم که به جای اینکه تنها کتاب بخوانیم، باید محتوای آن را در زندگی پیاده کنیم و عمل‌گرا باشیم.

کد خبر 1267649

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha