به گزارش خبرگزاری شبستان از شهرستان های استان تهران، حجت الاسلام جعفر طزری امام جمعه منطقه خیرآباد شهرستان ورامین ظهر امروز در خطبه های نماز جمعه این هفته با اشاره به حکمت ۴۴۸ نهج البلاغه، اظهار کرد: حضرت در این حکمت به تمام كسانى كه گرفتار پارهاى از مسائل مىشوند هشدار مىدهد كه ناشكرى نكنند مبادا گرفتار مصيبتهاى فزونترى شوند، مىفرمايد: «كسى كه مصيبتهاى كوچك را بزرگ شمارد خداوند او را به مصائب بزرگ مبتلا مىكند، زندگى اين جهان خالى از مصائب نيست منتها هر كسى به يک شكل گرفتار مصيبت مىشود. وی افزود: آيا مىتوان كسى را پيدا كرد كه در تمام عمر مصيبتى نديده باشد؟ آيا طول عمر كه يكى مواهب الهى است همواره توأم با تلخى مصائب دوستان و بستگان و آشنايان نيست؟ آيا افرادى كه از عمر طولانى برخوردارند در پايان كار كه مصداق ارذل العمر است گرفتار انواع بيمارىها نمىشوند؟ شكست در ازدواج، بيمارى فرزندان، مشكلات كسب و كار، از دست دادن عزيزان، عوارض ناشى از خشكسالىها و مانند آن، مصائبى است كه هركس به يک يا چند مورد از آن گرفتار است و همانگونه كه در مباحث توحيدى آوردهايم بروز اين حوادث فلسفههاى زيادى دارد.
امام جمعه خیرآباد گفت: گاه آزمايش و امتحان است، گاه كفارۀ گناهان، گاه زنگ بيدارباش و گاه در ظاهر مصيبت است و در باطن موهبت و رحمت و بهطور دقيق نمىتوان تعيين كرد كه هر مصيبتى از كجا سرچشمه گرفته هرچند در بعضى از موارد قرائنى براى شناخت سرچشمه وجود دارد. با اين حال چرا و چگونه ممكن است انسان به مجرد مشاهدۀ مصيبتى زبان به شكايت و ناشكرى بگشايد و بىتابى كند و آه و ناله سر دهد؟ اى بسا خداوند رحيم مصيبت كوچك ترى را براى جلوگيرى از مصيبت بزرگترى براى بندهاش فرستاده است.
حجت الاسلام طزری بیان کرد: در هر حال آنها كه در برابر مصيبتهاى كوچك جزع و فزع و بىتابى مىكنند و زبان به شكايت مىگشايند با اين كار خود، مستحق مصيبتهاى بزرگترى مىشوند و به عكس اگر شكر الهى را بهجا آورند و حتى آن را به عنوان موهبتى از ناحيۀ او پذيرا شوند چه بسا خداوند مواهب مهمى نصيب آنها كند كه آن مصيبت در برابر آن كوچك و ناچيز است.
وی گفت: پس از ۱۳ سال، توافقنامه احداث خطراهآهن رشت- آستارا در مراسمي با حضور رؤساي جمهوري اسلامي ايران و روسيه بهطور تصويري به امضا رسيد و اسناد اجرايي شروع اين پروژه به عنوان تنها گسستگي كريدور شمال- جنوب نيز در مذاكرات حضوري مسؤولان ايران و روسيه در تهران نهايي شد.
خطیب جمعه خیرآباد افزود: اين كريدور بناست قارههاي آسيا و اروپا را به همديگر پيوند دهد و ارتباط ترانزيتي كشورهاي شمال اروپا، اسكانديناوي و روسيه را از طريق ايران با كشورهاي حوزه خليجفارس، حوزه اقيانوس هند و جنوب شرقي آسيا برقرار سازد، با توجه به اينكه برخي از همسايگان نظير قرقيزستان، تاجيكستان، ازبكستان و افغانستان به نحوي محصور در خشكي هستند، براي رسيدن به دريا باید از طريق ايران كالاهاي خود را حمل كنند.
حجت الاسلام طزری گفت: بهرهمندي ايران از كريدورها ازجمله كريدور شمال- جنوب از اين منظر بسيار حائز اهميت است، اين كريدور ميتواند ديپلماسي سياسي- اقتصادي ايران در قفقاز را بيش از پيش فعال و نقشآفرين كند.
وی خاطرنشان کرد: تكميل كريدور شمال- جنوب علاوه بر توسعه ترانزيت بينالمللي و استفاده از ظرفيتهاي سرزميني يك منبع درآمد پايدار براي ايران است، پيشبيني ميشود با عملياتي شدن كريدور شمال- جنوب، ايران بتواند سالانه حدود ۲۰ ميليارد دلار درآمد از اين مسير ترانزيتي كسب كند كه ميتواند تا حدي وابستگي كشور به درآمدهاي نفتي را كاهش دهد.
امام جمعه خیرآباد گفت: ظرفيت ترانزيت كريدور شمال- جنوب ۳۰ ميليون تن در سال است، اما در حال حاضر ايران از ۲ ميليون تن اين ظرفيت بهره ميبرد، اگر ايران به هدف خود در تبديل شدن به هاب منطقهاي دست يابد، نيازي به خامفروشي موادمعدني و نفتي نخواهد داشت و منافعي كه از راه ترانزيت و گردشگري كسب ميشود، كشور را از فروش موادنفتي و معدني خام بينياز ميكند، از اين كريدور سالانه حدود ۲۵٠ميليارد دلار محصولات هندي و چيني و آسياي شرقي به مقصد اروپا تراتزيت خواهد شد. پيشبيني شده سهم ايران در ترانزيت كالا حدود ۴درصد و توليد حدود ۱۵درصد باشد.
حجت الاسلام طزری تاکید کرد: تكميل و راه اندازي اين طرح بزرگ بينالمللي جايگاه ايران در اقتصاد بينالملل را از صادركنندگي «موادخام» به جايگاه «ترانزيت» تغييرخواهد داد.
امام جمعه منطقه خیرآباد شهرستان ورامین گفت: افزایش ترانزیت و گردشگری برای افزایش تبادلات اقتصادی کشور یک راه حل ایده آل است و استفاده از ظرفيتهاي سرزميني يك منبع درآمد پايدار براي ايران است.
کد خبر 1267756
نظر شما